ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Dziwny efekt "slow motion" w QL i Q3

wash

Od: 2008-01-24

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-09-01 20:05:03

Siema , wiem że takich podobnych tematów są setki tysięcy , ale postanowiłem przedstawić swój problem, może u kogoś dzieje się coś podobnego bo to nie jest w sumie typowy problem...
Do rzeczy - mam nowego kompa niedawno kupionego ,wszystko świeżutkie ,jest wszystko co potrzeba do funkcjonowania itp, lecz podczas gry w QL i Q3 co jakiś czas regularnie (co 2,3,4 minuty mniej więcej ) gra nagle dziwnie zwalnia na jakieś kilkanaście sekund - troche jakby taki efekt "slow motion" obrazu ,co ciekawe w tym momencie fps wcale nie spadają ,mam wiecznie stale 125 ...
Na innych nowszych grach takie coś sie nie dzieje
Win XP SP3
Any Ideas ?

neuros1x

Od: 2009-12-14

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-09-02 00:40:39

Też to mam w QL, u mnie winowajcą jest prawdopodobnie łącze internetowe, nie jestem pewien, jakoś z tym żyje.

wash

Od: 2008-01-24

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-09-02 19:40:56

to nie może być wina łącza , mam to samo łącze, na starym komputerze było wszystko ok, z pingiem i łączem wszystko gra

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2010-09-02 19:45:12

Jak możesz mieć slow motion, skoro to jest gra on-line?

wash

Od: 2008-01-24

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-09-02 20:34:50

No właśnie dziwne to, ja to tak nazwałem 'slow motion' bardziej na swój użytek ,ale wierz mi Mav_ że to tak właśnie mniej więcej wygląda - obraz nagle zaczyna sie troszke rozmazywać (jakby odświeżanie spadało) i spowalnia się na kilkanaście sekund po czym znów wszystko wraca do normy na 2 do góra 4 min i tak w kółko ... Dodam jeszcze raz ,że w tym czasie z fps, pingiem i pakietami nic się nie dzieje, wszystko jest OK.

zablotzky

Od: 2003-05-13

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-09-02 21:01:03

nagraj na komorke jak to wyglada i wrzuc nam tu

scratch aka zablotzky o/

_2501_

Od: 2010-05-06

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-09-02 22:12:57

zmień dilera

Wędruj sam jeden, jakby słoń po lesie, nie czyniąc zła, niewiele pragnień mając

jazzriba

Gravatar

Od: 2010-06-24

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-09-02 23:12:24

powitać "csl" :DDDD miałem identyczną sprawę jak Ty i też na win xp sp3. U mnie nic nie dawała zmiana sterowników i tym podobnych rzeczy... Jak kupiłeś nowego kompa to pakuj na niego Windows 7 32bity (no chyba ze masz więcej ramu niż 4gb- to wtedy 64bity). Mi zmiana systemu tylko pomogła bo już zero problemów.. :)) no tylko ciężko się przestawić z ixpeka :)

d4rq000z

Od: 2002-03-27

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2010-11-02 14:38:14

Podejrzewam, że winny jest jakiś program działający w tle. Może to być antywirus albo defragmentator albo cokolwiek innego. Postaraj się sam to zlokalizować, jeżeli nie dasz rady to wklej tu jakie masz programy w "start->uruchom->msconfig"
pzd d4;p