ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Grafika?

Xan

Gravatar

Od: 2009-12-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-12-27 17:08:09

Witam, gram troche w cpma i chciałbym sie dowiedziec skąd można wziąć takie efekty, textury itp które widac na tym filmiku. kliknij tutaj

r3v.DOOMer

Od: 2005-05-03

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-12-27 17:32:41

Jaka oczojebnalandrynka:D

W większości to własna przeróbka w pakach (pliki *.pk3), po prostu inaczej pokolorowane tekstury broni i modeli, strasznie nieudolnie zresztą. Nie mam pewności co do śladów po rakietach, bo gdzieś to już widziałem chyba jako pak...

segre

Od: 2009-10-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-02-02 14:45:42

mazu.antimaterial.fi/Quake3/
FTP HardcoreMazu, autora owych skinów. Są tam różne jego paki jak te skiny, cfg, hudy, mapy itp.

To fakt że te skiny nie wyglądają elegancko ale zauważ że są one czymś pomiędzy simple itemami a modelami- są to modele, ale dobrze je widac i szybko można rozpoznac jaki to item. Obecnie Mazu już ich nie używa w filmach.

suuut3K

Gravatar

Od: 2008-03-28

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-02-05 22:18:56

Dobre to jest. A można takie bronie do QL sobie sprawić ?

segre

Od: 2009-10-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-02-13 13:55:01

Spróbuj. Wklej paki do quakelive/baseq3. (np. C:\Users\twoja_nazwa\AppData\LocalLow\id Software\quakelive\baseq3)

suuut3K

Gravatar

Od: 2008-03-28

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-02-13 15:35:37

Cytat z posta - autor: Segregat0r
> Spróbuj. Wklej paki do quakelive/baseq3. (np. C:Userstwoja_nazwaAppDataLocalLowid Softwarequakelivebaseq3)

To miał być żart ? :D Było już kilku PRO-ELO-ELO-PRO graczy, w tym tez z Polski, którzy próbowali różne rzeczy z q3 przenosić, mody, dema, skiny a potem lecieli z tym na forum i dziwili się czego to im nie działa. Nawet chyba gdzieś na stronie tutaj było w komentarzach pytania "czego mi dema nie działają" czy coś w ten deseń. QL od Q3 różni się każdym aspektem minimalnie. Bronie są inne więc za chuja te paki nie będą działać. Są poprawione modele i jest zmienionych kilka rzeczy, które są niezauważalne dla gracza do puki nie zobaczy ich obok siebie np. w edytorze. Jak by się dało tak o po prostu "wkleić je sobie" to bym to dawno zrobił i nie pytał :D

Więc jak ? znajdę coś takiego do QL ? :D

RA|NBOW

Od: 2009-04-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-02-13 15:47:00

Nie.

\m/

suuut3K

Gravatar

Od: 2008-03-28

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-02-13 18:01:25

Cytat z posta - autor: MetalMaind
> Nie.

Czy tak trudno było odpowiedzieć ? :D Dzięki za odpowiedź. :P

RA|NBOW

Od: 2009-04-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-02-13 18:41:43

Btw, pobrał ktoś te paki Hmaza? Od jakiegoś czasu link nie działa, a zależało by mi na tym...

\m/

Crashmb

Od: 2008-01-20

Ranga: Newbie

RA|NBOW

Od: 2009-04-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-02-15 09:32:16

Wielkie dzięki :)

\m/

segre

Od: 2009-10-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-05-18 14:35:31

Cytat z posta - autor: suuut3K
> To miał być żart ? :D Było już kilku PRO-ELO-ELO-PRO graczy, w tym tez z Polski, którzy próbowali różne rzeczy z q3 przenosić, mody, dema, skiny a potem lecieli z tym na forum i dziwili się czego to im nie działa. Nawet chyba gdzieś na stronie tutaj było w komentarzach pytania "czego mi dema nie działają" czy coś w ten deseń. QL od Q3 różni się każdym aspektem minimalnie. Bronie są inne więc za chuja te paki nie będą działać. Są poprawione modele i jest zmienionych kilka rzeczy, które są niezauważalne dla gracza do puki nie zobaczy ich obok siebie np. w edytorze. Jak by się dało tak o po prostu "wkleić je sobie" to bym to dawno zrobił i nie pytał :D
>
>
>
>
> Więc jak ? znajdę coś takiego do QL ? :D

Nie, to nie był żart. Myślałem że mniej się znasz na Q3 i nie będziesz wiedział że takie coś nie działa. Ja nie wiedziałem, nawet nie próbowałem dlatego napisałem że ty możesz spróbować. Jak byś był mniej obeznany w tych sprawach moja rada mogłaby pomóc.

Si7H

Od: 2009-01-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-01-25 01:42:34

Wie może ktoś jak zrobić taki HUD ? Chodzi mi o te szare paski po prawej i lewej, jeszcze lepiej gdyby były czarne. Chodzi mi o to żeby z 16:10 zrobić 4:3.

segre

Od: 2009-10-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-10-09 20:38:01

Możesz ustawić rozdzielczość np. 1024x768 (4:3) ale wtedy może być obraz rozciągnięty więc trzeba w ustawieniach sterowników do karty graficznej ustawić skalowanie na takie żeby się proporcje zgadzały. Te paski nie wiem jak ustawić ale może tym pomogę.

Si7H

Od: 2009-01-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-10-09 21:29:24

O, dzięki za odpowiedź ale sobie już poradziłem z tym.