ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Kopie mnie PB w QL :/

fil.IP

Od: 2002-04-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-27 13:54:48

W ogóle nie mogę grać. Nie dość, że są te jebane kolejki to na dodatek pb wywala mnie z gry po paru minutach na 0 min. za "heartbeats stopped". Czytałem i pisałem o tym na forum QL lecz jak do tej pory nikt nie dał działającego rozwiązania. Wcześniej czasem działało wyjście z FF i przeinstalowanie pbsvc.exe. Ale teraz to bez sensu przez te pieprzone kolejki a jak robie to z otwartym oknem QL to nic nie daje... Macie podobne problemy? A może znacie na to jakiś sposób? ins1de pomocy!!!

...suck my disc

...!

Bloodpa1nt

Od: 2009-01-11

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-02-27 14:00:31

Tu zdaje się chodzi o aplikację PnkBstrB.exe (czy cuś w ten deseń), która właśnie u niektórych lubi się krzaczyć. Poszukaj po forach QL ze słowem kluczowym PnkBstrB.

=)

ins1d1um

Od: 2007-09-14

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-27 15:54:47

Peszek.
Odinstaluj q3.
Wejdź do katalogu quakelive znajdź pb i wywal. ( i tak będziesz czekał)
Tyle.
EoT

Bloodpa1nt

Od: 2009-01-11

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-02-27 16:21:37

Że niby z Q3 się krzaczy? Ja mam na dysku Q3 i nie wpływa mi to na PB z QL. W zasadzie to czasem nie jest tak, że PB z QL działa identycznie jak to w Q3?

=)

fil.IP

Od: 2002-04-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-27 19:16:35

q3 mam nie instalowane i na innej partycji. znalazłem katalog pb w quakelive/home. znalazłem też C:/Documents and Settings/fil.IP/Ustawienia lokalne/Dane aplikacji/PunkBuster/QL a w nim PnkBstrA.exe i B. tez wywale i zobaczymy...

...suck my disc

...!

aimowy

Od: 2004-12-10

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-27 21:18:46

Ściągnij to , podobno pomaga na Twój problem :)

Są ludzie i taborety...

fil.IP

Od: 2002-04-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-03-19 08:38:28

Gówno. Nic nie pomaga. A po formacie jest jeszzce gorzej. Nie moge grac dłużej niz minute czyli w ogóle nie gram :/ Błąd zmienił sie na "cannot initialize PnkBstrB.exe" czy "failed to initialize pnkbstrb.exe". Próbowałem pbsvc.exe, pbsetup.exe i wszystkich sposobów z forum QL...

...suck my disc

...!

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-03-19 10:00:39

firewall? no bo z tego co wynika to albo nie masz zainstalowanego pb, albo pb nie może się połączyć z netem. Słuchaj, jeśli masz oryginał np. call of duty 4 albo innej gry z PB to weź ją spróbuj przed QL zainstalować. Zobacz oprócz tego czy masz w ogóle PB w dodaj/usuń pogramy

fil.IP

Od: 2002-04-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-03-19 11:20:46

mam PB, wszystko mam. mam też PnkBstrA i B w procesach podczas odpalania QL. nie wiem o co chodzi. na forum QL jest przyklejony temat o PB i mnóstwo ludzi narzeka na ten błąd...
firewall ma puszczone PnkBstrA i B ale to i tak nie ma znaczenia, bo jak jest wyłaczony to jest to samo :/
w tym temacie o PB na forum QL ktoś pisał, że to ma coś wspólnego z procesorem i żeby obniżyć priorytet procesu firefoxa. to by sie zgadzało, bo mam starego kompa i słaby procesor i działało przez jakiś czas. teraz niestety lipa całkowta :/

...suck my disc

...!

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-03-19 11:47:05

pewnie nie pomoże, ale zawsze można sprawdzić: próbowałeś pod IE?

ins1d1um

Od: 2007-09-14

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-03-19 16:12:34

A więc:
Jeśli jesteś pewny w 100% że wykorzysałeś wszystkie możliwości naprawy tego błędu (włącznie z reinstalacją systemu windows) to ostatnią deską ratunku jest tak jak Mav_' napisał zainstalowanie pluginu pod IE (tylko pamiętaj aby FF odinstalować). Jeśli już to nie pomoże spróbuj pbsvc.exe.
Jeśli nic nie pomogło tzn. format dysku, nowy QL, pbsvc.exe, woda święcona, bla, bla, bla, to zostaje pomodlić się o cud.;).

ps. możesz zobaczyć z /pb_nextmaster najlepiej to podbindować /bind f12 pb_nextmaster i floodować co 30 sekund, bo może jakiś master załapie pakiet.;).
aaaaa. Odinstaluj wszelkie klienty p2p ;).

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-03-19 16:57:14

Ciekawe rzeczy ;oo

Inside, kiedyś go odebrałem ale ostatecznie zapomniałem o nim, więc nawet nie odpisałem. Jak chcesz, podeślij mi wsio i Ci postaram się pomóc w jakiejś wolnej chwili.

chr0m.

Od: 2004-07-28

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2009-03-27 04:28:49

Czy po ostatnim update też was kopie pod koniec ? Na duelu zawsze pod koniec parti albo mnie albo przeciwnika kopie PB pod koniec.Tak tylko umnie czy ktos inny tez to zauwazyl?

facebook.com/damnDT

Choooy

Od: 2008-09-25

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-03-27 04:32:19

ja juz o tym pisalem w teamcie wyzej. @#$% gracsie mnie da :( Jak z cromem gralismy dueala to w ostatnich 10 sekundagch mnie kopnelo :( sorry za pospwnie ale jestem piyjijany :D

Ni Chooyah!