ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

niemoge się połączyć z serwerem QL

mazur909

Gravatar

Od: 2009-03-22

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-04 20:54:50

wyskakuje mi taki komunikat:

We're sorry, but it appears you are having problems connecting to the QUAKE LIVE network. If you are behind a firewall you must make sure that it permits the following connection:

Protocol: TCP
Host: xmpp.quakelive.com
Port: 5222

i co ja mam z tym zrobić? jeszcze niedawno wszystko dobrze chodziło :( niemiałem z QL żadnych problemów

dav1d_aka_latuch

Gravatar

Od: 2005-12-13

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-04 20:59:50

hmm masz firewalla na kompie ? bo moze blokuje Ci porty

mazur909

Gravatar

Od: 2009-03-22

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-04 21:06:02

odłączyłem zaporę w systemie i dupa blada :(
NIC nie zmieniło

dav1d_aka_latuch

Gravatar

Od: 2005-12-13

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-04 21:11:10

hmm no to nie wiem, wejdz do ustawien zapory (jesli masz firewalla z service pack to w panelu sterowania masz "Zapora systemu windows") i tam w wyjatkach sprobuj poszukac pod nazwa Quake live, albo dodaj nowy port. Albo to nie wina zapory nie wiem :O Probowales po wylaczeniu restartowac kompa ?

ins1d1um

Od: 2007-09-14

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-04 21:39:29

Zakładając że posprawdzałeś* wszystko to:

1.) Jak się nazywa usługodawca?
2.) Jeśli masz Neostradę netię bla bla bla to jaki modem/router

*
Myślę że czytałeś forum i wykorzystałeś wszelkie możliwości konfiguracji ze zmianą przeglądarki, reinstalacją pluginów, sprawdzeniem firewalla ( nie tylko systemowego) włącznie.

mazur909

Gravatar

Od: 2009-03-22

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-04 22:19:12

mam neostradę i TP-LINKa TD-W8901G

wyłączyłem zaporę w windzie przy okazji sprawdziłem czy nieblokuje QL nic takiego niema, przeskanowałem kompa antivirem i AD-AWAREm. Dziwne wcześniej wszystko działało dopóki niezainstalowałem na nowo XPka
I skonfigurowałem tego TP-LINKa być może coś w nim sknociłem

dav1d_aka_latuch

Gravatar

Od: 2005-12-13

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-04 22:42:40

sprobuj pogrzebac w ustawieniach routera, bo wiem, ze tam tez jest opcja blokowania portow chyba ?

ins1d1um

Od: 2007-09-14

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-04 22:43:01

Cytat z posta - autor: mazur909
> mam neostradę i TP-LINKa TD-W8901G
>
>
>
>
> wyłączyłem zaporę w windzie przy okazji sprawdziłem czy nieblokuje QL nic takiego niema, przeskanowałem kompa antivirem i AD-AWAREm. Dziwne wcześniej wszystko działało dopóki niezainstalowałem na nowo XPka
>
>
> I skonfigurowałem tego TP-LINKa być może coś w nim sknociłem

Sprawdź czy antivir nie ma zapory często się zdarza że ma i daje dupy pomimo że wszystko jest ok.
TP-linka sam mam i jeśli nie masz włączonego Firewalla w nim to raczej nic nie blokuje. No chyba że mieszałeś w QoS.

Jeśli już postanowiłeś grzeać w QoS bo siostra cały czas muli neta naszą klasą to zapoznaj się z tymi tematami

mazur909

Gravatar

Od: 2009-03-22

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-05 18:54:31

zrestartowałem routera ustawiłem tak jak wcześniej było (na wcześniejszej konfiguracji QL działał)
potem wyłączyłem wszystkie zabezpieczenia:

firewall w routerze , zaporę w windowsie wyłączyłem wogólę program antywirusowy
i cholera nic
acha kilka tygodni temu też miałem taki problem nie mogłem wejść na serwery ale na drugi dzień wszystko się cofnęło i było ok.

ins1d1um

Od: 2007-09-14

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-06 14:56:53

Cytat z posta - autor: mazur909
> zrestartowałem routera ustawiłem tak jak wcześniej było (na wcześniejszej konfiguracji QL działał)
>
>
>
> potem wyłączyłem wszystkie zabezpieczenia:
>
>
>
>
>
>
> firewall w routerze , zaporę w windowsie wyłączyłem wogólę program antywirusowy
>
>
>
> i cholera nic
>
>
>
> acha kilka tygodni temu też miałem taki problem nie mogłem wejść na serwery ale na drugi dzień wszystko się cofnęło i było ok.

To już sam nie wiem. Wszystko posprawdzałeś. Spróbuj na innej przeglądarce jeszcze i od przypadku odinstaluj AD-AWARE z systemu.

Ewentualnie kompa zanieś do jakiegoś kościoła bo może złapał coś metafizycznego. :D

razer

Od: 2006-12-31

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-28 21:10:52

Miałem to samo. Wchodzę do QL chcę wejść na jakiś serwer i pół dnia napis: awaiting chellenge 101,102 itd. aż wyskakiwał ten komunikat. Nawet jak wchodziłem do Friends to nikogo nie pokazywało. Sprawdzałem wszystko co możliwe co może blokować itd. Rozmawiałem z dostawcą neta i posprawdzał co trzeba i powiedział że to nie od nich. Więc poczyniłem pewne kroki. Wyciągnąłem płytę z szuflady i wgrałem na nowo system i pomogło ;d

mazur909

Gravatar

Od: 2009-03-22

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-29 21:18:23

Dobry pomysł i chyba tak zrobię bo już chciałem iść z kompem do miejscowego czarownika co toto odprawia modły i czary kiedy komputer przestanie być posłuszny jak gdyby zły duch czy demon go opętał! a kysz a kysz siło nieczysta!!!

Bloodpa1nt

Od: 2009-01-11

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-05-29 21:22:24

qotw

=)