ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Pomoc w instalacji quake live

bentzz

Gravatar

Od: 2009-11-16

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-02-22 18:23:03

witam. po kilku miesiacach przerwy chcialem powrocic do quake'owania, ale niestety spotkala mnie przykra niespodzianka. otoz nie moge sie zalogowac na ql, tzn robiac login stronka zaczyna sie ladowac po czym wraca do startowego ekranu ql. nie wiem co jest grane, zmienialem wyszukiwarki, zainstalowalem wtyczki dla chrome, firefoxa i ie i na zadnej z tych przegladarek nie moge uruchomic gry... nie wiem tez dlaczego nie moge znalezc sciezki dla ql'a na moim kompie- wyszukuje uzytkownicy/locallow/appdata ale tam nie ma folderu id software, chociaz kilka razy rozpoczynalem instalacje pliku quakelivenp, ktora za kazdym razem konczyla sie pomyslnie. jezeli ktokolwiek wiedzial jak rozwiazac moj problem to prosze o pomoc

alien.

Od: 2006-07-31

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-02-22 19:44:25

Załóż na nowo konto pobierz plugin instalacyjny i postępuj zgodnie z instrukcjami. Tak będzie chyba najrozsądniej:)

bentzz

Gravatar

Od: 2009-11-16

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-02-22 20:02:57

probowalem ale to nie pomaga

alien.

Od: 2006-07-31

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-02-22 20:07:37

Odinstaluj mozille firefoxa usuń wszystkie jej składniki, zainstaluj od nowa i próbuj jeszcze raz. Ogólnie rzecz biorąc dziwny problem, no ale może to pomoże :)

btw. QL znajduje się tutaj

C:\Documents and Settings\TWOJA NAZWA\Dane aplikacji\id Software

możesz mieć tak, że folder Dane aplikacji będzie u Ciebie niewidoczny wtedy:

Narzędzia>>Opcje Folderów>>Widok>>Pokaż ukryte pliki i foldery, akceptacja i będzie widoczny

bentzz

Gravatar

Od: 2009-11-16

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-02-22 22:32:46

Mam wlaczone pokazywanie ukrytych plikow, szukam w app dacie i nie ma tam nigdzie zadnych plikow ql'a. Naprawde nie mma juz sily do tego, nie wiedzialem, ze powroty sa takie ciezkie...;p Ale coz, to chyba milosc- nie odpuszcze tak latwo!

A moze moglby mi ktos podac nazwe pliku, zktorego startuje instalator ql u innych?

alien.

Od: 2006-07-31

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-02-22 22:42:21

QuakeLiveIE_401.msi

powinno Ci się pobrać klikasz i czekasz...

Ewentualnie format i wszystko od 0, wtedy na bank zadziała :)

dell2

Od: 2010-08-05

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-02-22 22:59:23

hahaha działa :]
Sciągaj z rapida (i nie tylko) bez limitów prędkości, przetestowałem, nawet smsa wysłałem :)

rapideo.pl/polecam,dell2

bentzz

Gravatar

Od: 2009-11-16

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-02-24 09:40:41

ok, dzieki. Wyglada jednak na to, ze format jest koniecznoscia

alien.

Od: 2006-07-31

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-02-24 10:18:05

No to do dzieła :)

d4rq000z

Od: 2002-03-27

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2011-03-07 23:03:25

Podstawowe pytania:

-jaki masz komputer,

extrim

Od: 2004-04-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-05-16 14:06:30

problemik mam, instaluje plugin i po instalacji ponownie mi pobiera plugin i tak w nieskonczonosc ocb ?

jestem mistrzem :]

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2011-05-16 15:49:27

extrim napisał:
> problemik mam, instaluje plugin i po instalacji ponownie mi pobiera plugin i tak w nieskonczonosc ocb ?
...

wina przegladarki... tyle moge powiedziec :D moze masz jakas stara wersje...

extrim

Od: 2004-04-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-05-17 08:55:53

nowy ff

jestem mistrzem :]

bfr_aka_pablonzo

Od: 2002-12-17

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2011-05-17 09:31:53

sciągnij plugin, odinstaluj Quake Live, i od nowa, powinno zadziałać :) (oczywiście usuń pliki quakelive z "dane aplikacji" czy jakoś tak to było :DSA

PawUloN

Od: 2007-08-21

Ranga: Shotgun Killer

Dodano dnia: 2011-05-17 22:26:08

Cytat z posta - autor: extrim
> nowy ff

Sprawdź stary.
Serio, nie jestem pewien, czy jest już wsparcie dla 4. Na 3.6 śmiga.

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2011-05-18 08:31:11

PawUloN napisał:
> extrim napisał:
> > nowy ff
>
>
>
> Sprawdź stary.
>
> Serio, nie jestem pewien, czy jest już wsparcie dla 4. Na 3.6 śmiga.
...

u mnie działa normalnie na 4.0...