ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Problem z connection interrupted w ql.

fejkovsky

Od: 2010-08-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 15:51:54

Od pewnego czasu, gdy gram w QL wyskakuje connection interrupted... I nie mogę kontynuować dalej gry(trzeba zrobić rec). Próbowałem już różnych opcji. Chciałbym abyście pomogli mi z tym okropnym problemem.

System nie jest uje*** od żadnych wirusów,śmieci itd. Jestem nieszczęśliwym posiadaczem Netia TPSA 2mb/s.

Ps. Inne wątki, które są na forum już przeczytałem i żadna z tamtejszych rad nie pomogła.

_2501_

Od: 2010-05-06

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 15:55:01

pytales sie juz o cos bardzo podobnego, masz klopot z internetem. nie mecz forumowiczow pytaniami tylko Netie.

Wędruj sam jeden, jakby słoń po lesie, nie czyniąc zła, niewiele pragnień mając

fejkovsky

Od: 2010-08-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 15:57:22

Tam ten problem rozwiązałem już. Netia swoje, że to nie ich wina.

_2501_

Od: 2010-05-06

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 16:07:32

a co dokładnie mówili i co zrobiłeś by ustalić przyczyne tego błędu ze strony ql? samo "ojejku zepsuło się pomóżcie" nic nie da. Podaj jakieś dane, coś co pozwoli ustalić powody czemu tak sie dzieje. Podpowiem zajrzyj do konsoli (tak otwiera się ją CTRL+ALT+~)

Wędruj sam jeden, jakby słoń po lesie, nie czyniąc zła, niewiele pragnień mając

fejkovsky

Od: 2010-08-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 16:13:48

Kiedyś jak dzwoniłem chyba w czerwcu to, że mam czekać bo rozbudowywują linie i jak naprawią to skontaktuje się ze mną. Dupa... jak dzwoniłem jeszcze raz wczoraj to stwierdziła, że mam na pewno wirusa.... Ale download i upload ma okej.

W ql mam ustawione: rate 25000, cl_maxpackets 125, cl_smoothclients 1 i fps_max 125 z tych ważniejszych

_2501_

Od: 2010-05-06

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 16:18:32

nie chodzi mi o ustawienia sieci w grze. Tylko o to co wywala Ci w konsoli po zerwaniu połączenia z serwerem. I raczej standardowa rzecz, jakie masz pingi (nie te w grze bo one napewno są za duże:P tylko jakiś onet.pl, policja.pl, nk.pl, cokowiek innego a najlepiej wez sobie ściągnij sprawdzacz pingów który tutaj na dorum linkowali i obczaj co Ci pokazuje). Sprawdź sobie. Czy masz włączony firewall. Rusz troszke głową:P

Wędruj sam jeden, jakby słoń po lesie, nie czyniąc zła, niewiele pragnień mając

fejkovsky

Od: 2010-08-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 16:24:36

Mam już ten programik i na onet pokazuje mi wartość ok.85ms. Ja używam tylko Norton internet Security. A pc czyszczę Ccleaner+dr.web + Malwarebytes anti-malware

_2501_

Od: 2010-05-06

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 16:30:55

a spróbuj bez firewalla zpingować onet. Bo może być tak, że jak na czas gry się pozbędziesz zapory będzie wszystko dobrze

Wędruj sam jeden, jakby słoń po lesie, nie czyniąc zła, niewiele pragnień mając

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2010-08-21 16:33:45

Format C.

samolot

Od: 2003-09-06

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2010-08-21 16:35:51

format mózgu demrmrucwelus

fejkovsky

Od: 2010-08-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 16:37:10

Właśnie na początku lipca zrobiłem format, ale wtedy grałem w Q4 i nie miałem takich problemów. Jak już to wolałbym zmienić win. A w nortonie jest w ogole jakiś firewall??

_2501_

Od: 2010-05-06

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 16:44:11

a to czy masz firewalla to juz nie pytanie do mnie:P sprawdz sobie. Jest jeszcze kwestia czy to nei wina rutera czy czegoś w tym stylu. Naprawde pogłówkuj troszke a dasz rade. I zawsze mozesz zmienic dostawce sieci albo zwiekszyc przepustowość łącza (chociaż nie wiem czy to 2 coś tak naprawde da)

Wędruj sam jeden, jakby słoń po lesie, nie czyniąc zła, niewiele pragnień mając

fejkovsky

Od: 2010-08-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 17:06:07

Wyłączyłem zaporę na czas gry, ale nadal pojawia się interrupted na 1-2sek. Ja mieszkam na wsi, więc w gre wchodzi neo, netia,dialog albo radiówka.

_2501_

Od: 2010-05-06

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 17:43:38

ja tez mieszkam na wsi, mam radiówke a pingi są bardzo dobre. To wszystko zależy od dostawcy. Zadzwoń po pytaj się o pingi, może coś uda Ci się dowiedzieć/wywalczyć

Wędruj sam jeden, jakby słoń po lesie, nie czyniąc zła, niewiele pragnień mając

fejkovsky

Od: 2010-08-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 17:48:36

Ja już kiedyś miałem radiówkę, a ten kolo to jakiś ograniczony;p ja mam ok300-400m od nadajnika.I jest to na kościele wysoko nad wiochą, więc zakłóceń nie było raczej. Ale 7lat temu nie grałem w multi, więc nie pamiętam jaki ping;p a znajomy, który ma tego neta to ping ok30ms na 512mb/s. Ale ma blisko nadajnik.

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2010-08-21 17:51:06

512mb/s to raczej nie masz. Poza tym unikaj radiówek, 99% z nich nie nadaje się do grania.

fejkovsky

Od: 2010-08-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 17:52:19

On ma 512mb/s ;) Też ostatecznie coś na liniach tpsa :/

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2010-08-21 17:59:59

Może mieć co najwyżej 512 KB/s, czytaj dokładniej.

Xsi

Od: 2003-05-13

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2010-08-21 18:04:43

Mav’ napisał:_
> Może mieć co najwyżej 512 KB/s, czytaj dokładniej.
Kb

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2010-08-21 18:07:33

Xsi napisał:
> Mav’ napisał:_
>
>
> > Może mieć co najwyżej 512 KB/s, czytaj dokładniej.
>
>
> Kb
Jeszcze lepiej.

_2501_

Od: 2010-05-06

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 18:12:56

bity bajty, sam sie w tym gubie :)

Wędruj sam jeden, jakby słoń po lesie, nie czyniąc zła, niewiele pragnień mając

PeterSchiff

Od: 2003-08-31

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2010-08-21 18:33:53

kB! Nawet ja to wiem :D

mises.org / marksdailyapple.com

samolot

Od: 2003-09-06

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2010-08-21 18:45:53

Mav’ napisał:_
> 512mb/s to raczej nie masz. Poza tym unikaj radiówek, 99% z nich nie nadaje się do grania.
Kertal ma radiowke i pingi <10 w QL. Ale to w sumie sie miesci w tym 1% :)

fejkovsky

Od: 2010-08-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 19:01:33

Cytat z posta - autor: Mav_’
> Może mieć co najwyżej 512 KB/s, czytaj dokładniej.

No no jebłem się ;p

ShadoW_86

Od: 2002-05-12

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-21 20:12:13

Cytat z posta - autor: fejkovsky
> Cytat z posta - autor: Mav_’
>
> Może mieć co najwyżej 512 KB/s, czytaj dokładniej.
>
>
>
>
>
> No no jebłem się ;p

Jebnąłem =)