ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

PROBLEM Z DODANIEM MAP :(

pablo16tzp

Gravatar

Od: 2010-08-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-08 11:48:28

Witam tak jak w temacie mam problem z dodaniem map do Quake 3 Arena : /
rozpakowywuje mape do folderu maps w baseq3 ale nie moge jej znalezc w menu gry, musze odpalac sana mape przez konsole.
I z tad moje pytanie, jak mozna dodac mapy do menu abo wybierac pomiedzy mapami ???

AL|EN

4108

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2010-08-08 11:59:19

Plików .pk3 się nie rozpakowywuje. Jeżeli nie widać mapy to albo masz ich za dużo albo mapa nie ma pliku .defi

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

pablo16tzp

Gravatar

Od: 2010-08-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-08 12:17:12

Np mapa 666 ma w sobie pliki aas. i bsp. to jak dodac taka mape zeby byla widoczna w menu, a map mam tyle co oryginal, bo dopiero wgralem quake ;)

RA|NBOW

18771

Od: 2009-04-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-08 12:33:06

Dodaj jako plik .pk3.

\m/

pablo16tzp

Gravatar

Od: 2010-08-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-08 12:53:06

mam np mape arenka.pk3 ale jej nie wykrywa w menu :(

ins1d1um

16260

Od: 2007-09-14

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-08 13:05:09

Kolego, niektóre mapy są przeznaczone tylko do DM i w menu dla TDM ich nie będzie widać.
Prosty przykład:

Game type: CTF
A chcemy wybrać q3dm6 a tu nie ma. :).

pablo16tzp

Gravatar

Od: 2010-08-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-08 13:33:25

czyli te mapy z quake.net nie beda mi dzialac ?

pablo16tzp

Gravatar

Od: 2010-08-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-08 14:12:05

niech ktos mi normalnie caly proces opisze jesli moze bardzo bym prosil ;)

Aha a trzeba cos wpisywac w konsole przy dodawaniu map ???

RA|NBOW

18771

Od: 2009-04-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-08 15:30:50

> Paki z mapami znajdziesz tutaj: www.q3df.org/
>
> i wrzucasz je do x:\baseq3 - tym sposobem są dostepne dla wszystkich modów.
Nie musisz nic wpisywać w konsoli, jednie musisz wiedzieć do jakiego trybu gry jest przeznaczona mapa aby następnie ją znaleść w menu. Ewentualnie, konsola /map < nazwa mapy > :)

\m/

pablo16tzp

Gravatar

Od: 2010-08-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-08 15:39:41

zrobilem wszystko tak jak kazals, i dalej nie ma map ani w FFA ani w TD, Turnament i CtF .. ;( moze jakas zla wersje mam quake :(

Jesli tak by sie okazalo, to mozecie mi podac jakis link do Quake 3 Arena ??? Taka zeby mapy mozna bylo dodawac bez problemow, byb bym wdzieczny ;)

AL|EN

4108

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2010-08-09 14:12:18

AL|EN napisał:
> Plików .pk3 się nie rozpakowywuje. Jeżeli nie widać mapy to albo masz ich za dużo albo mapa nie ma pliku .defi
To znaczy że aas i bsp nie wystarczy, a już napewno mapa nie pojawi się magncznie jak poprzełączamy tryby bo map BEZ plików .defi w menu nie widać - narzekania ślij do autora mapy. W prosty sposób możesz skopiować jakis plik defi z innej mapy, edytować i zrobić ładny pk3.

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

bfr_aka_pablonzo

3499

Od: 2002-12-17

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2010-08-14 17:50:49

a co za problem otworzyć konsolę i wpisać /map mapname ?