ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Problem z plikiem pk3

Masło

Gravatar

Od: 2010-02-28

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-03-12 15:39:02

Niedawno miałem problem z korzystaniem z radiant'a. Teraz znów mam problem z pliiem pk3. Zrobiłem próbny pokoik, zkompilowałęm do bsp z uzyciem 11 opcji i dostałem pliki bsp,bak,prt and srf. Wrzuciłęm je do Maps lecz coś jest nie tak i mapa nie działa.

GrosQuildu

Gravatar

Od: 2009-02-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-03-12 16:22:51

Tzn w ogólne nic nie czyta, czy zaczyna czytać a potem się wyłącza?

Alchemik

7874

Od: 2003-10-27

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2010-03-12 17:04:44

Jak je wrzuciłeś do maps, to gdzie one były wcześniej ?
Czy chodzi o to, że wrzuciłeś do maps w zrobionym pk3?
Opisz dokładniej.
PS bak, prt i srf to pliki przydatne edytorowi i kompilatorowi, w paku starczy sam bsp.

Masło

Gravatar

Od: 2010-02-28

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-03-12 19:01:14

O to czy działa w quake'u to wam nie powiem. Jest tak, że piszę gre i jako edytora map uzywam radianta i plików pk3. Jednak wiem, że to nie z kodem jest coś nie tak lecz z plikiem(na innych plikach pk3 gra działa prawidłowo)
Zanim wrzuciłem do maps to byływ folderze "roboczym" czyli tam gdzie był *.map

Masło

Gravatar

Od: 2010-02-28

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-03-17 19:21:51

Co jest wszyscy pomarli?

Requiem

180

Od: 2002-02-28

Ranga: Rocket Rider

Dodano dnia: 2010-03-17 20:44:38

Tak

Quake 3 Maps: 2002 | 2004 | 2006 (moje archiwalne strony)

facebook

GrosQuildu

Gravatar

Od: 2009-02-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-03-18 22:29:37

Kombinuj i tyle... jesteśmy ludźmi, nie możemy ci pomóc ;) jeśli wiecie o co chodzi

Wolf1997

Cluster 4814041

Od: 2012-10-06

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2013-03-03 21:04:20

A po przeniesieniu tych plików do folderu maps (tego w pk3) zostawiłeś je w poprzednim folderze czy je skasowałeś ? Bo miałem ten sam problem, lecz okazało się że musiałem zostawić plik *.bsp w folderze, w którym był plik *.map i wszystko działało :). I jeszcze jedna opcja. Sprawdź czy pójdzie z plikiem *.arena.
PS: Sorki że tak późno odpisałem na pytanie :D