ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Przypisanie botów na stałe

red

Gravatar

Od: 2014-04-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2014-04-18 23:34:01

Często gram w Quake 3 z botami. Czy jest możliwość ustawienia botów na sztywno by były już odgórnie ustawione bym nie musiał przed rozpoczęciem każdej sesji ręcznie ich dodawać?

Quake 3: Arena Linux

tofu

Avatar 1851949 s 1385008877

Od: 2002-07-07

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2014-04-19 08:28:20

Zbinduj sobie z 8m naraz i po sprawie...

Champions aren’t made in the gyms. Champions are made from something they have deep inside them; a desire, a dream, a vision. They have to have the late minute stamina, they have to be a little faster, they have to have the SKILL and the WILL. But the WILL must be stronger than the skill

red

Gravatar

Od: 2014-04-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2014-04-19 12:01:32

Ale jak to zrobić?

tofu

Avatar 1851949 s 1385008877

Od: 2002-07-07

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2014-04-19 18:55:43

Z poziomu consoli zapodaj np bind a addbot anarki 5 5 5 5 ...

Champions aren’t made in the gyms. Champions are made from something they have deep inside them; a desire, a dream, a vision. They have to have the late minute stamina, they have to be a little faster, they have to have the SKILL and the WILL. But the WILL must be stronger than the skill

red

Gravatar

Od: 2014-04-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2014-04-19 20:36:42

Nie da się jakoś zedytować czegoś by na stałe boty były wklepane? Pierwszy bot z reguły jest już ustawiony. Wklepywanie komend za specjalnie całego procesu nie przyśpieszy.

tofu

Avatar 1851949 s 1385008877

Od: 2002-07-07

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2014-04-20 11:34:39

jak sobie ustawisz jednego bind na dodanie 8 botuf to zdaje sie ze wcisniecie jednego klawisza nie jest jakims skomplikowanym procesem ...

Champions aren’t made in the gyms. Champions are made from something they have deep inside them; a desire, a dream, a vision. They have to have the late minute stamina, they have to be a little faster, they have to have the SKILL and the WILL. But the WILL must be stronger than the skill

red

Gravatar

Od: 2014-04-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2014-04-20 14:40:37

Dzięki
Komenda /bot_minplayers "10" rozwiązuje jakoś ten problem.
Czy jest możliwość zminimalizowania okna gry do pasku zadań i przejęcia kontroli nad pulpitem?

dmxnightmare

Gravatar

Od: 2014-05-19

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2014-05-19 23:39:37

Tak. Wystarczy Lewy Alt + Enter :)

Fruity

Gravatar

Od: 2016-06-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2020-04-22 03:38:47

Można też:
- program Minimizer v1.51.
- najnowsze wersje quake 3 (1.32e update-2020 lub 1.36 update-2014) i przycisk Windows.
- bind na uruchomienie innego cfg w którym są tymczasowe komendy na offFullscren i rozdziałki.