ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

QL Cfg Generator

THRAWN

Od: 2003-05-24

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-01-31 22:30:08

Beta Generator cfg do QL'a

http://www.esreality.com/?a=post&id=1655475

PS: nie sprawdzałem ale wygląda obiecująco


**#qlpickup.pl #team-poland.ql #c4-boom

ZAPRASZA**

Bloodpa1nt

Od: 2009-01-11

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-02-01 00:42:46

Notatnik + trochę chęci > all ;>

=)

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-02-01 17:26:06

ciekawe, obadam pewnie ;)

mad5killz

Od: 2008-10-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-01 18:14:08

Prosty w obsłudze, przejrzysty ekhm przyda się. (:

mad5killz

Od: 2008-10-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-01 18:48:05

Cytat z posta - autor: snopek123
> a da się zrobić w tym programie aby był napis play online? bo nie mogie grać onlajn i tylko mogie ze botem normalnie

Napisz jeszcze raz to samo, z tym że wyraźniejszymi literami heh.

Chcesz zrobić napis Play Online?

mad5killz

Od: 2008-10-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-01 19:02:33

Skoro zamieściłeś link do tematu na pewno zapoznałeś się z jego treścią. Jeśli chcesz kontynuować grę w trybie online musisz przejść "samouczek" a następnie rozegrać duel z Crash. Po rozegranym (wygranym?) meczu opcja gry online staje się aktywna. O to chodziło? (:

snopek123

Gravatar

Od: 2009-01-30

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-01 20:36:14

a niewiem gdzie ten napis

mapy moje:
noob-phantasm2

hardcoholic

Gravatar

Od: 2009-02-01

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-17 15:46:07

Odradzam stosowania tego badziewia. Odpalilem, ustawilem zadane wartosci i te cudo po prostu wygenerowalo zwykly plik textowy na dysku. W ten sposob niektore komendy nie beda dzialac, pozostale moga przestac dzialac po byle updacie. W rezultacie mialem na ekranie jeden wielki syf i stracilem tylko niepotrzebnie czas. Najlepiej przygotowac sobie liste komend i samemu recznie je wklepywac z consoli np na practise i od razu kontrolowac poczynione zmiany, pamietajac przy tym ze niektore komendy nadpisuja inne. Gdy juz wszystko bedzie wygladac tak jak sobie zyczylismy wystarczy zapisac config (rowniez przez console) i zrobic autoexeca. Od tej pory wszystkie zmiany wykonujemy przez console, nadpisujac wlasny config i voila, nie ma zadnych problemow, nic sie nie resetuje, nie wywala zadnych bledow, a kilka updatow juz bylo...

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-02-17 16:12:32

a dlaczego coś ma Ci się resetować po zrobieniu writeconfa, a nie po użyciu takiego generatora?

zresztą, są metody i są metody.

hardcoholic

Gravatar

Od: 2009-02-01

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-17 16:35:13

Przeciez wyraznie napisalem ze po zrobieniu writeconfa z consoli wszystko cyka jak nalezy, problemy sie zaczynaja gdy korzysta sie wlasnie z takich generatorow albo gdy sie przeholuje z edycja w notatniku. Nie bede podawac przykladow, sa do znalezienia w sieci. Po prostu sugeruje, ze w QL najlepiej edytowac i zapisywac configa z consoli w samej grze, wtedy jest najmniej problemow.

sqra

Od: 2007-10-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-17 16:45:56

jak się zna komendy to się nie ma problemów z notatnikiem;]

mGt

Od: 2003-07-02

Ranga: Shotgun Killer

Dodano dnia: 2009-02-17 16:53:20

Tak się zastanawiam dlaczego tak jest ze zazwyczaj jak coś jest problemem dla starszych "wyjadaczy" to dla noobów ( czy newbie jak kto woli ), wszystko jest jasne przejrzyste, znaja najlepiej komendy i nie maja problemów ? A później przychodzi co do czego to padaja pytania typu, jak zrobić to czy tamto...

Swoją drogą programik całkiem przyzwoicie spełnia swą funkcje. Mi tylko najebał z rozdzielczośćia delikatnie, ale to nic czego by nie dało sie szybko naprostować :D

Podpisy są głupie... zwłaszcza te z linkami bądz grafiką... :D

hardcoholic

Gravatar

Od: 2009-02-01

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-17 16:54:20

Cytat z posta - autor: Sqr4
> jak się zna komendy to się nie ma problemów z notatnikiem;]

Jezeli jestes na tyle pr0 ze wiesz co do tej pory ID w QL zaimplementowal a co jeszcze nie, jakie obecnie komendy wspiera system, albo jakie planuja zmiany w nastepnych updatach to czemu nie. W przeciwnym razie nawet jesli zlozysz tak configa, po pewnym czasie moze ci sie po prostu wykrzaczyc ;-) A swoje sugestie kierowalem bardziej do poczatkujacych, by oszczedzic im czasu i nerwow. Domyslam sie, ze masochistom takie drobne niedogodnosci moga tylko uprzyjemnic czas ;-)

Bloodpa1nt

Od: 2009-01-11

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-02-17 17:10:17

Hard: no racja, po każdym updacie muszę nowy konfig pisać :<</p>

=)

grzesiontko

Od: 2007-12-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-17 18:41:31

ale co Wy w ogóle pierdolicie? robisz cfg generatorem wpierw, a potem niektóre rzeczy zmieniasz i wszystko hula jak należy, zapisujesz jako autoexec, dajesz raz tylko exec autoexec i wszystko hula... potem za każdym razem cfg się sam wczytuje :<<br />

z r_mode cfg generator miał problem tak samo z dymem z rakiet i innymi pomniejszymi rzeczami ;p nic czego nie można zmienić w łatwy prosty i przyjemny sposób ;-)

It has been precisely 12 days, 11 hours, 35 minutes, and 12,4 seconds since something good last happened.

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-02-17 18:47:07

bloodpa1nt napisał:
> Hard: no racja, po każdym updacie muszę nowy konfig pisać :<</div>
> bloodpa1nt > hardcoholic
>
> ej, hard, bo ja tego nie rozumiem. Zarzucając temu programowi, że nie obsługuje komend, które pojawią się w przyszłości imo robisz straszną głupotę, bo przecież pisząc komendy w konsoli też nie obsługujesz komend, których jeszcze w ql nie ma :D
>
> A poza tym, dla naprawdę początkujących chyba taki program będzie lepszy niż czysto tekstowa konsola, prawda? To, że ja albo Ty wiemy jak coś zrobić nie znaczy, że dla przeciętnego Kowalskiego to też będzie dobre rozwiązanie.

przodownikpracy

Od: 2002-07-09

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-02-18 04:21:51

Cytat z posta - autor: bloodpa1nt
> Notatnik + trochę chęci > all ;>

Używalny edytor + trochę chęci > żal > notatnik + trochę chęci

btw, mam dziwne wrażenie, że nie ma już potrzeby bawienia się w autoexec - ql zdaje się zapisywać do configa również zmienne zdefiniowane przez użytkownika (w przeciwieństwie do q3). Ale może mi się coś pokrzaczyło, późno jest.

Эй, диджей, давай, давай, делай, делай хорошо!

grzesiontko

Od: 2007-12-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-18 06:43:07

z tym zapisywaniem to dziwne motywy są generalnie, niby zapisze, ale niekiedy narzuci defaultowe ustawienia [poparte na doświadczeniu z cfg i rate'ami ;]]

It has been precisely 12 days, 11 hours, 35 minutes, and 12,4 seconds since something good last happened.

sqra

Od: 2007-10-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-02-18 13:34:48

hardcoholic napisał:
> Sqr4 napisał:
> > jak się zna komendy to się nie ma problemów z notatnikiem;]
>
>
>
>
> Jezeli jestes na tyle pr0 ze wiesz co do tej pory ID w QL zaimplementowal a co jeszcze nie, jakie obecnie komendy wspiera system, albo jakie planuja zmiany w nastepnych updatach to czemu nie. W przeciwnym razie nawet jesli zlozysz tak configa, po pewnym czasie moze ci sie po prostu wykrzaczyc ;-) A swoje sugestie kierowalem bardziej do poczatkujacych, by oszczedzic im czasu i nerwow. Domyslam sie, ze masochistom takie drobne niedogodnosci moga tylko uprzyjemnic czas ;-)
1. A gdzie ja napisałem że to wszystko wiem??

  1. Jak byś poczytał forum QL to byś znał komendy;]

  2. Nie pr0 - plebsie:ASD

  3. I może jestem jedyny który ma takie szczęście ale nie muszę zmieniać cfg od 5 m-cy:) jedynie jak przeczytam gdzieś na forum QL o jakiejś komendzie której nie znałem, to coś tam edytuje;]

Bloodpa1nt

Od: 2009-01-11

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-02-18 15:59:51

przodownik pracy napisał:
> Używalny edytor + trochę chęci > żal > notatnik + trochę chęci
Żeby zrobić mój cfg, któy wygląda tak: KLIK wpisuję zaledwie paredziesiąt komend, które znam na pamięć. Ide o chuja, że szybciej to zrobię niż zajęło by mi ściąganie programu, ogarnianie co i jak, instalowanie .net frameworku bez którego program nie ruszy i dodawanie tak czy siak w notatniku komend, których pewnie w cfg generatorze nie ma.

Co do problemu z zapisywaniem cfg, komend rate itd. jest prosty sposób, do którego doszedłem po ok 2 sekundach intensywnego myślenia. Zapisujecie sobie cfg np. jako pedal.cfg, otwieracie qzconfig.cfg (który to jest autoexeciem sam w sobie i nie trzeba żadnych autoexec.cfg robić itd), usuwacie wszystko, wstawiacie jedną linijkę czyli exec pedal.cfg, zapisujecie, otwieramy repconfig.cfg, usuwamy wszystko, zapisujemy. qzconfig.cfg i repconfig.cfg dajecie jako TYLKO DO ODCZYTU. Co prawda przy edytowaniu konfigu w grze będzie wywalało error, że bla bla can't write czy coś w tym stylu, ale jak ktoś nie zmienia fova i bindu na skok co 5 minut to nie będzie problemu.

PIS!

=)

przodownikpracy

Od: 2002-07-09

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-02-18 17:31:05

Używalny edytor tekstu. :)

Эй, диджей, давай, давай, делай, делай хорошо!