ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

QL sens + accel

akir

Od: 2002-10-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-10-27 23:38:06

Siema ekipo, tak mnie nachodzi raz na kwartał ochota przegrać duela w ql, ale zgadywanie i ciągłe dopasowywanie sensa i accela mnie skutecznie odstrasza :D Miałem swoje stare przyzwyczajenia z q3, których nie mogę przenieść na ql. Są jakieś przeliczniki sensa i accela z q3 na ql? czy trzeba od początku dobierać i się przyzwyczajać? w q3 miałem sens 0.9, accel 1.2 i miażdżyłem wszystko co się rusza, a teraz każdy kto się rusza miażdzy mnie :D o co tu kaman?

Noc, ciemność, pełnia księżyca, nagle słychać HUK!!! trafiła błyskawica w nasz grób

RA|NBOW

Od: 2009-04-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-10-27 23:45:58

> nachodzi raz na kwartał ochota przegrać duela w ql

Masz w sobie pytanie i odpowiedż po połowie :P

\m/

akir

Od: 2002-10-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-10-27 23:56:06

> Masz w sobie pytanie i odpowiedż po połowie :P
Ta, ale chciałbym chociaż raz kogos trafić z promienia :A

Noc, ciemność, pełnia księżyca, nagle słychać HUK!!! trafiła błyskawica w nasz grób

Si7H

Od: 2009-01-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-10-28 00:10:22

Mam tą samą czułość w QL i Q3 i nie czuje różnicy. O_o
Ale accela nigdy nie używałem, to może jest jakaś różnica.

zablotzky

Od: 2003-05-13

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-10-28 00:23:57

po mojemu accel w q3 byl mnie czuly niz w ql, w q3 mialem swego czasu acc 0.7 przy sensie 5, teraz w ql mam sensa 3.7 i acc bodajze 0.3, jak dalem acc 0.7 to mi zaczelo wirowac w oczach O.O

scratch aka zablotzky o/

PeterSchiff

Od: 2003-08-31

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-10-28 01:03:14

cl_mouseaccelstyle "0" + sens z q3.

mises.org / marksdailyapple.com

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-10-28 07:11:27

gienek napisał:
> cl_mouseaccelstyle "0" + sens z q3.
To nie wszystko. W Quake Live jako domyślny masz włączony tzw. "raw mouse input", czyli niejako obejście sensa windowsa i sterowników i dostrajanie sensa tylko i wyłącznie pod grą.

Według mnie takie rozwiązanie jest zajebiste, ale jeśli chcesz to zmienić na taki sam input myszki jaki był w q3, to musisz ustawić sobie in_mouse na odpowiednią wartość. Chyba jest to 2, ale musiałbyś poszukać na forach QL, bo nie pamiętam na bank. Dopiero wtedy możesz ustawiać sobie sens/accel identyczny do tego z Q3.

A tak swoją drogą, tutaj masz temat na ESReality założony przez gościa, który podał wzory matematyczne na obliczenie swojego realnego sensa w Q3/QL :P Choć nie uwzględnia ten wzór oczywiście sensa z windowsa/sterowników, to i tak ciekawa rzecz =)

Bloodpa1nt

Od: 2009-01-11

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-10-28 08:29:50

akir napisał:
> > Masz w sobie pytanie i odpowiedż po połowie :P
>
>
> Ta, ale chciałbym chociaż raz kogos trafić z promienia :A
Nie dane to tobie, szatanie. Pamiętam twój film, zły człowieku, po nocach spać nie mogłem. Same czarne sceny, odgrywane akty gwałtu i morderstw. Zgiń i przepadnij, spal się w piekielnym skwarze.

=)

akir

Od: 2002-10-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-10-28 10:55:18


> Nie dane to tobie, szatanie. Pamiętam twój film, zły człowieku, po nocach spać nie mogłem. Same czarne sceny, odgrywane akty gwałtu i morderstw. Zgiń i przepadnij, spal się w piekielnym skwarze.
Wstanę z popiołu i przyjdę po Ciebie.
a tak na serio to dzięki za odpowiedzi, udało mi się nawet ustawić coś senso podobnego i od razu są efekty w pierwszym meczyku, acc: 33% best weapon: lightning gun :D jak za starych czasow haha

Noc, ciemność, pełnia księżyca, nagle słychać HUK!!! trafiła błyskawica w nasz grób