ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

spadają fps'y podczas walki

msb156

Od: 2006-06-12

Ranga: Gauntlet Cutter

Dodano dnia: 2009-05-10 17:23:35

zrobiłem timedemo 1 i wszllo mi 142 fps, ale podczas walki ze 125 spadaja nawet do 30, strasznie zrywa, jak zwiekszyc te fpsy, moj config ponizej. w noramlnym quaku 3 gram na modzie excessiveplus mi tak nie spada a zadym jest wieksza, mam geforce4 mx 440 i sterowniki 56.72 winxp na nowszych sterownikach miałem mnie fpsów.

// graphics
//____________________________________________________________

seta r_lastvalidrenderer "geforce4 mx 440 with agp8x/agp/sse2"
seta r_contrast "1.0"
seta r_enablepostprocess "1"
seta r_aspectratio "0"
seta r_nofastrestart "0"
seta r_primitives "0"
seta r_railsegmentlength "0"
seta r_railcorewidth "1"
seta r_railwidth "0"
seta r_faceplanecull "1"
seta r_gamma "1"
seta r_intensity "1"
seta r_swapinterval "0"
seta r_texturemode "gl_nearest_mipmap_nearest"
seta r_finish "0"
seta r_dynamiclight "0"
seta r_drawsun "0"
seta r_fastsky "1"
seta r_ignoreglerrors "1"
seta r_flares "0"
seta r_lodbias "-2"
seta r_ignorefastpath "1"
seta r_subdivisions "1"
seta r_vertexlight "1"
seta r_simplemipmaps "1"
seta r_customheight "1024"
seta r_customwidth "1600"
seta r_fullscreen "1"
seta r_mode "17"
seta r_displayrefresh "100"
seta r_ignorehwgamma "0"
seta r_overbrightbits "0"
seta r_mapoverbrightbits "0"
seta r_depthbits "0"
seta r_stencilbits "0"
seta r_stereo "0"
seta r_colorbits "32"
seta r_texturebits "32"
seta r_detailtextures "1"
seta r_roundimagesdown "1"
seta r_ext_texture_env_add "1"
seta r_ext_compiled_vertex_array "1"
seta r_ext_multitexture "1"
seta r_ext_gamma_control "1"
seta r_ext_compressed_textures "0"
seta r_allowextensions "1"
seta r_gldriver "opengl32"
seta r_ingamevideo "1"
seta r_picmip "9"

// setting
//____________________________________________________________
seta cg_forceteammodel "visor/red"
seta cg_forceenemymodel "keel/bright"
seta cg_truelightning "1"
seta cg_oldplasma "0"
seta cg_oldrocket "0"
seta cg_oldrail "0"
seta cg_drawfps "1"
seta cg_teamchatheight "8"
seta cg_teamchattime "20000"
seta cg_noprojectiletrail "1"
seta cg_smoothclients "0"
seta cg_scoreplums "0"
seta cg_cameraorbitdelay "50"
seta cg_teamchatsonly "0"
seta cg_drawfriend "0"
seta cg_drawteamoverlay "2"
seta cg_deferplayers "1"
seta cg_thirdpersonangle "0"
seta cg_thirdpersonrange "40"
seta cg_centertime "0"
seta cg_railtrailtime "100"
seta cg_lagometer "1"
seta cg_simpleitems "1"
seta cg_crosshairy "0"
seta cg_crosshairx "0"
seta cg_crosshairhealth "0"
seta cg_crosshairsize "40"
seta cg_drawrewards "0"
seta cg_drawattacker "0"
seta cg_drawammowarning "0"
seta cg_drawicons "1"
seta cg_draw3dicons "0"
seta cg_drawsnapshot "0"
seta cg_drawstatus "0"
seta cg_draw2d "1"
seta cg_gibs "0"
seta cg_stereoseparation "0.4"
seta cg_fov "105"
seta cg_zoomfov "55"
seta cg_drawgun "1"
seta cg_marks "0"
seta cg_drawcrosshairnames "0"
seta cg_drawcrosshair "6"
seta cg_crosshaircolor "4"
seta cg_brasstime "0"
seta cg_shadows "0"
seta cg_viewsize "100"
seta cg_predictitems "1"
seta cg_autoswitch "0"

// sound
//____________________________________________________________

seta s_doppler "0"
seta s_musicvolume "0"
seta s_volume "0.8"

_Vh

Od: 2003-05-21

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-05-10 17:30:10

Łomatko! Na geforce 4 1600x1024 to fpytę za dużo, zjedz na 800x600 i powinno smigać.

Единый, могучий Советский Союз!

msb156

Od: 2006-06-12

Ranga: Gauntlet Cutter

Dodano dnia: 2009-05-10 17:43:20

ale ja mam 21 calowy monitor ina 800/600 brzydko wswietla obraz (sa małem prążki poziomo na ekranie)
no ale trudno chyba zmniejsze

metyu

Gravatar

Od: 2009-05-10

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-10 18:34:32

r_enablepostprocess "0"

dav1d_aka_latuch

Gravatar

Od: 2005-12-13

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-10 18:48:01

ja ostatnio tez mam problemy z fps, tak jakos same od siebie zaczely spadac do 30-50 co calkowicie uniemozliwia gre :/ wina configa to to raczej nie jest bo wszystko jest z nim ok, sam go pisalem, szczerze to nie chce mi sie na razie szukac przyczyny tego bo nie mam czasu ale przypuszczam, ze mam jakis syf na kompie i format pomoze.

//
Podobno jak jest spadek fps to jest tez wina jakichs pluginow w mozilli mozesz cos pokombinowac :D na forum ql byl jakis link, w ktorym bylo napisane co trzeba zrobic ale jak ostatnio chcialem tam wejsc to ten link nie dzialal :(

zmien sobie w configu na

seta r_enablepostprocess "0" to na sam poczatek, a jak dalej bedzie niski fps to

rozdzielczosc sobie ustaw na 800x600 lub 640x480(czy jakos tak :P)
seta r_lodbias "2"
seta r_detailtextures "0"
seta r_subdivisions "80"

msb156

Od: 2006-06-12

Ranga: Gauntlet Cutter

Dodano dnia: 2009-05-11 00:10:07

dałem r_enablepostprocess na 0, r_subdivisions 80, rozdzielczość nmieniłem na 800/600 i dalej mam zawieszki, używam firefoxa 3.0

[w]sowa

Od: 2003-03-12

Ranga: Rocket Rider

Dodano dnia: 2009-05-11 05:49:27

Heh ciekawostka:

Ostatnio też miewałem problemy ze spadkiem FPS podczas walki (i nie tylko) na fire foxie. Instalowałem

wcześniej plugina, który pokazuje liste gier w tabeli, czy to przez to? Nie wiem.

Wiem natomiast, że problem z FPS'ami nie występuję w Internet Explorerze. Zassałem wersje 7, tylko po to

by sprawdzić czy nawala tak samo, okazało się, że gra chodzi płynnie.
Sprawdźcie czy u was na IE chodzi dobrze. / Też instalowaliście te pluginy ?

msb156

Od: 2006-06-12

Ranga: Gauntlet Cutter

Dodano dnia: 2009-05-14 11:00:56

na ie w wersji 7 i 8 ql mi sie zawiesza.

furi

Od: 2003-07-07

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-14 18:12:24

To cos masz z cfg, tez tak mialem wzielem cfg od inz i smiga mi normalnie(na ff).

msb156

Od: 2006-06-12

Ranga: Gauntlet Cutter

Dodano dnia: 2009-05-15 19:12:18

mam ie 7 no i jakos ruszyło dałem swoj config i dalej ma spadki fpsów
mój config poniżej, dodam jeszcze że na innych configcha (pościągałem troche z sieci) też mam spadki fpsów.
wyslijplik.pl/download.php?sid=Zfi8RPMs

Duzeciacho

Gravatar

Od: 2009-04-22

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-15 19:58:51

Ba! Ja na początku spróbowałem zagrać na sprzęcie Celeron 1,7 GHz, 512 ram'u, GeForce 440MX 64MB.Wpierw na przeglądarce Fire Fox,a później spróbowałem na IE 7.Zawsze to samo 1-2 klatek/sek. Łącze jest dobre,bo na lepszym sprzęcie działa mi jak ta lala,a ten sam kabel. W ogólnych ustawieniach (w grze) wszystko ustawiłem na minimum. Jednak sprawa ciekawi mnie pod pewnym względem- w trakcie odpalania w przeglądarce QL już pojawiają się trudności z otwieraniem ikon.Bardzo długo wczytuje stronkę (starszy sprzęt,oczywiście).Także moim zdaniem problem tkwi nie w ustawieniach cfg, a samej przeglądarki.
Może to będzie jakaś podpowiedź(?)

O]]]satan

Od: 2004-09-03

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2009-05-15 20:05:20

ja mam zaje***** rozwiazanie. zmien sprzet na lepszy bo na tym kalkulatorze nie pograsz ;XXXXXXXXXXxxxxxxx

I AM THE GRAVES OF THE 80's

I AM THE RISEN DEAD

DESTROY THEIR MODERN METAL

AND BANG YOUR FUCKING HEAD

UH!

msb156

Od: 2006-06-12

Ranga: Gauntlet Cutter

Dodano dnia: 2009-05-16 12:51:37

w zwykłego quake 3 gram juz od 3 lat na tym sprzecie( celeron 3.06, 512 ram) i nigdy nie maiłęm taki zawiasów, to według mnie wina quakliva

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-05-16 13:20:28

konam napisał:
> w zwykłego quake 3 gram juz od 3 lat na tym sprzecie( celeron 3.06, 512 ram) i nigdy nie maiłęm taki zawiasów, to według mnie wina quakliva
Tak bo QL jest odpalany w środku przeglądarki + ma jednak większe wymagania. Ludzie za 300zł mozecie mieć A3000+GF7600 co pozwoli na posiadanie 500 FPS w QL więc zmieniajcie wasze złomy :icon_biggrin:

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

Bloodpa1nt

Od: 2009-01-11

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-05-16 13:40:55

Tak się składa, że mam 3700+ san diego 1mb @2600, 7600 GE Galaxy i w 1680x1050 gdyby nie vertex 1 to by nie utrzymywało 125 klatek ;-) (mówię tu oczywiście o postprocess 1)

=)

[w]sowa

Od: 2003-03-12

Ranga: Rocket Rider

Dodano dnia: 2009-05-16 13:55:00

U mnie przycina na sempronie 3000+ / 768 ram / Radeon x300

Nie miałem wcześniej z QL żadnych problemów, teraz często łapie zwiasy parosekundowe:

125 / 125 / 125 / 125 / 30 / 30 / 30 / 125 / 125

Garbol

Od: 2004-12-10

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-16 14:00:06

no to sie ciesz :S

ja mam durona 1.6ghz geforce2 128mb 512sdram.. mi fps czasem spada nawet w q3

Garbol

Bloodpa1nt

Od: 2009-01-11

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-05-16 14:03:49

[w]sowa napisał:
> teraz często łapie zwiasy parosekundowe:
>
> 125 / 125 / 125 / 125 / 30 / 30 / 30 / 125 / 125
THIS!. To musi być QL bo to występuje u wielu graczy (nawet tych co mają hiper siuper kompjutery) i jest to tak jak piszesz 125/30fps.

=)

dav1d_aka_latuch

Gravatar

Od: 2005-12-13

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-17 13:59:19

i co mamy z tym zrobic ? mnie te fpsy uniemozliwiaja gre :X jeszcze jakis czas temu wszystko chodzilo w miare normalnie i dalo sie grac :(

[w]sowa

Od: 2003-03-12

Ranga: Rocket Rider

Dodano dnia: 2009-05-17 17:12:44

Z tego co wyczytałem, następny Update ma to naprawić. Pozostaje nam czekać ;)

msb156

Od: 2006-06-12

Ranga: Gauntlet Cutter

Dodano dnia: 2009-05-19 22:54:00

oby bo najbardziej to mi laguje jak mam raila, nie idze trafić

razer

Od: 2006-12-31

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-28 22:10:28

moj ziom w ql ma 30fps na jakichkolwiek ustawieniach ;o

Athlon barton 2500+ @ 1.8ghz
768mb ram
gf 6200

ja mam tak samo tyle ze kartę gf 6600 i pięknie działa 125 cały czas ;>

ps: dodam że on jak włączy QL od razu Mozilla/IE ma 100% użycie procka

lordsmok

Od: 2008-10-23

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-28 23:23:21

probowaliscie prism'a?

razer

Od: 2006-12-31

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-05-29 13:14:57

nic mu to nie pomogło :o

poniżej ss:

QL w oknie.

QL w fullscreen.

QL w procesach.

:)