ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Windows Vista

Requiem

Od: 2002-02-28

Ranga: Rocket Rider

Dodano dnia: 2007-01-30 18:26:32

Juz dzisiaj premiera Visty ;)

info

Quake 3 Maps: 2002 | 2004 | 2006 (moje archiwalne strony)

facebook

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-02-02 15:06:50

En to co tam pisze to kompletna bzdura !!! Vista jest WOLNA ! Q3 DZIAŁA WOLNO ! mam ledwie 100FPS !
A w Q4 to już 30FPS ! Na XP wszystko fruwa z szybkością błyskawicy a tam jak ślimak ... ech ...
AquaMark3:
    XP=60000

Vista=40000
3dMark2006:
    XP=2500
Vista=1500
I CO ?>? Lipa ...

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-02-02 15:25:56

jeszcze minie troche czasu, zanim sie Vista dotrze. Jeszcze nie jeden path wyjdzie i nie jedne dedykowane stery. ja poki co wstrzymam sie z Vista chyba. w koncu mam tak XP skonfigurowanego, ze bez formata juz 2 lata i 10 dni, a komp katowany non stop na wszystkie sposoby, takze przez lamki typu tata, mama i brat (jeden ma 6 lat:).

eng

Od: 2002-05-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-02-02 19:14:05

Ten system powinnni nazwa VIŚTA Vio a nie vista :)

Ciekawe kiedy pierwszy sp wyjdzie, pewnie obecnie ten o/s jest dziurawy jak ser szwajcarski.
Siakos te efekty multimedialne mnie nie przekonuja, do tego mega pamieciozernosc, no i oczywiscie jest to po prostu kolejny windows zrobiony przez imperialistyczna firme pokroju mc donald czy coca coli. Ble, choc uzywam tez xpeka, to za cholere nie polubie nigdy microsoftu i jej polityki.

Okręt mój płynie dalej, gdzieś tam...

» yt

Requiem

Od: 2002-02-28

Ranga: Rocket Rider

Dodano dnia: 2007-02-03 07:17:57

eng: dziurawy to moze i ser jest. Skad takie twierdzenie? Linux.pl?

AL|EN: bzdury to mozesz ty pisac. Przetestuj wlasnorecznie /na najnowszych sterownikach/, a nie powielasz glupoty. Masz 30 dni triala (przed aktywacja).

Quake 3 Maps: 2002 | 2004 | 2006 (moje archiwalne strony)

facebook

eng

Od: 2002-05-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-02-03 11:21:22

Cytat z posta - autor: [Requiem](%E2%80%99?page=users&run=details&id=180%E2%80%99)
>
>
>
>
>
> eng: dziurawy to moze i ser jest. Skad takie twierdzenie? Linux.pl?
>
>
>
>
> AL|EN: bzdury to mozesz ty pisac. Przetestuj wlasnorecznie /na najnowszych sterownikach/, a nie powielasz glupoty. Masz 30 dni triala (przed aktywacja).
>

Kazdy windows z reguly na poczatku byl dziurawy, wiec dlatego tak napisalem. Akurat nie sugerowalem sie tym serwisem. Wiadomo, ze unixowcy zawsze beda pisac w taki sposob odnosnie produktow microsoftu, ktory niektore swoje systemy po prostu zle zrobil. Jak bedzie z vista? To sie okaze.

A jesli chodzi o te dynamiczne przejscia jakie sa w viscie to nie dokonca jest to patent Microsoftu, zdaje sie, ze apple juz takie cos zaprezentowala w swoich mac’os. Zreszta wirtualne pulpity w 3d rowniez mozna spotkac w tuxach i wcale nie sa nawet az tak pamieciozerne.

system xgl

xgl 2 , ciekawsze

Okręt mój płynie dalej, gdzieś tam...

» yt

Xsi

Od: 2003-05-13

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2007-02-03 13:15:55

AL|EN troszeczke przesadziles z quakami, moze rzeczywiscie masz jakies starsze stery, lub nie instalowales ich wogole, u mnie wszystko chodzilo dobrze, zarowno q3 jak i q4
btw eng, xgl to nie jest system tylko program pod linucha, z tych ciekawszych to polecam tez poogladac filmiki z beryla ;)

click

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-02-05 12:04:55

Requiem napisał:

>
>
> AL|EN: bzdury to mozesz ty pisac. Przetestuj wlasnorecznie /na najnowszych sterownikach/, a nie powielasz glupoty. Masz 30 dni triala (przed aktywacja).
>
Do jasne ciasnej anielki:
Testowałem OSOBISCIE na moim kompe:

A3000, 1GB,ASUS A8N-SLI-SE,X-fi i GF 7600 Rdzeń:500 Ram:1400 !!!

Stery to forceware 100 !

I najnowsze stery do X-fi.
Wiec proszę mi nie mówić, że sięnie znam ...
Pytanie do "znających" się: Jak zmieścić Vistę na JEDNYM CD ???

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

Xsi

Od: 2003-05-13

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2007-02-05 12:48:48

spokojnie AL|EN ja nie mowie ze sie nie znasz, stwierdzam tylko ze u mnie bylo wszystko ok, a mam konfiguracje prawie taka sama jak twoja, grafike mam tylko GF 6800 GS i obydwa kwaki chodzily dobrze
a co do twojego ostatniego pytania to zagladnij tutaj: click

edit by raul: poprawilem lynka ;) podejrzewam, ze o to Ci chodzilo.

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-02-05 16:27:55

Widze, że laikiem nie jesteś. Przepraszam za pomyłkę Xsi...

Do Requiem
Teksty w stylu "AL|EN: bzdury to mozesz ty pisac. Przetestuj wlasnorecznie /na najnowszych sterownikach/, a nie powielasz glupoty."

Wskazywaly jednoznacznie ,że nie przetestowałem tego własnoręcznie i na jakiś lewych sterowcach ...

Drarznią mnie takie odpowiedzi - i szkoda, że "znający" się pan *Requiem nie odpowiedział pierwszy na pytanko ...
*

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

Xsi

Od: 2003-05-13

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2007-02-05 16:37:07

a to przepraszam ale to nie ja pisalem ;)
Raul dzieki za poprawke, to dodawanie linkow nie dziala u mnie, nie wiem dlaczego i pisalem recznie, mozliwe ze sie gdzeis lekko pomylilem i nie sprawdzilem pozniej ;)

yac

Od: 2003-03-08

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2007-02-05 20:15:29

No ja niestety mam podobne problym co Alien

sprzęt:

AMD 3500+

Asus A8N-SLI

GF 7800GT
po zainstalowaniu beta sterowników do Audig 2 ZS (Vista nie wykryla tej karty sama) miałem w q3 50-60 fps’ów. Trzeba przyznać, że Vista wygląda naprawdę fajnie, ale myślę, że za parę miesięcy będzie bardziej user-friendly i wtedy do niej wrócę. Taraz pozostaję przy XP. Wszystkie sterowniki muszą zostać zoptymalizowane, wtedy będzie gut

(używałem wersji buisness z MSDN)

Gdzie jest zwątpienie, tam jest wolność.

rzu

Od: 2003-12-30

Ranga: Lightning Smasher

eng

Od: 2002-05-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-02-21 11:09:41

AAAA nie mowilem :)

Trzeba poczekac jeszcze troche zanim wypuszca laty a przede wszystkim wiekszosc firm oferujacych podzespoly zrobi odpowiednie sterowniki pod ten system.

Okręt mój płynie dalej, gdzieś tam...

» yt

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-04-20 01:43:39

No i kolejna próba na najnowszych sterownikach od NVidi: 158.18 64bit
Tym razem jest o WIELE lepiej z Q3 !!!
W końcu na timedemo jest już tylko 40FPS różnicy, co przy ponad 300 nie ma już znaczenia.

Czyli wkońcu zostały sterowniki tak napisane, że Q3 normalnie na nich działa - jednak gdy tylko przeinstaluję je na starsze to zgroza i tragedia - 70fps i "charczenie" jakich mało ...
Z Q4 dalej niestety lipa:
Q4 bez dzwięku - 60fps

Q4 z OpenAL      - 40fps
Dalej lipa - teraz czekam na nowe stery do X-Fi ...

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-04-20 18:39:36

AL|EN napisał:

>
> En to co tam pisze to kompletna bzdura !!! Vista jest WOLNA ! Q3 DZIAŁA WOLNO ! mam ledwie 100FPS !
>
>
> A w Q4 to już 30FPS ! Na XP wszystko fruwa z szybkością błyskawicy a tam jak ślimak ... ech ...
>
>
> AquaMark3:
>
>
> XP=60000
>
> Vista=40000
>
>
> 3dMark2006:
>
>
> XP=2500
>
>
> Vista=1500
>
>
> I CO ?>? Lipa ...
>
>
Teraz test wygląda tak: VISTA x64 PL A3000 GF7600: 158.18 64bit
3dMark2006:
XP=2500
Vista=2115
Jak widaćjest to ogromny wzrost wydajności ! (coć na XP dalej wszystko szybciej chodz)

Jeszcze z pół roku i już nie będzie takich różnic i bedziemy się cieszyć [](//htmlarea/images/smiles/3.gif)

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-05-14 11:59:18

Tu macie świetny artykół co do wydajności XP vs VISTA:

http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTMzNCwxLCxoZW50aHVzaWFzdA==

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

Orbb

Gravatar

Od: 2007-02-02

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-05-19 00:31:07

Te Visty dodały nowe zabezpieczenia przed piratami ... oni zawsze chcą żeby im płacić za Windowsa [](//htmlarea/images/smiles/9.gif)  a ja i tak będę miał XP za 70 zł a nie ponad 100 zł Vistę

shiv

Od: 2002-04-29

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-05-19 11:39:05

ty jestes taki ograniczony czy tylko udajesz? bo jesli to drugie to nawet niezle ci idzie ale jesli to pierwsze to wyrazy wspolczucia, naprawde ;f

............

Rieux

Gravatar

Od: 2005-06-26

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2007-07-07 00:06:05

Cytat z posta - autor: [AL|EN](%E2%80%99?page=users&run=details&id=4108%E2%80%99)
>
> AL|EN napisał:
> >
> > En to co tam pisze to kompletna bzdura !!! Vista jest WOLNA ! Q3 DZIAŁA WOLNO ! mam ledwie 100FPS !
> >
> >
> > A w Q4 to już 30FPS ! Na XP wszystko fruwa z szybkością błyskawicy a tam jak ślimak ... ech ...
> >
> >
> > AquaMark3:
> >
> >
> > XP=60000
> >
> > Vista=40000
> >
> >
> > 3dMark2006:
> >
> >
> > XP=2500
> >
> >
> >
> > Vista=1500
> >
> >
> > I CO ?>? Lipa ...
> >
> >
>
>
> Teraz test wygląda tak: VISTA x64 PL A3000 GF7600: 158.18 64bit
>
>
> 3dMark2006:
>
>
> XP=2500
>
>
>
> Vista=2115
>
>
> Jak widaćjest to ogromny wzrost wydajności ! (coć na XP dalej wszystko szybciej chodz)
>
> Jeszcze z pół roku i już nie będzie takich różnic i bedziemy się cieszyć [](//htmlarea/images/smiles/3.gif)
>

Jeśli moge sie wtrącić to Xp chodzi tak szybko jak na windowsa bo sterowniki do niego były pisane aw asemblerze, watpie zeby vista tak chodziła, poza tym co to za system. System powinien jak najmniej obciążac hardware a nie tak jak wista minimum 2 Giga ddr2 lol.

F4llen

Od: 2007-07-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-07-08 22:22:57

Vista to porażka... ładnie wygląda ale co z tego... wydając ten system Microsoft nastawił się na użytkowników używających szybkich komputerów, ale o reszcie nie pomyślał... może to taki chwyt żecy ludzie kupowali coraz to lepszy szprzęt. Już nawet skórki Visty dla XP, które mają kilka programów z Visty wymagają conajmniej 512 mb ramu [](//htmlarea/images/smiles/7.gif)

Rieux

Gravatar

Od: 2005-06-26

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2007-07-09 14:01:58

Wista ładnie wygląda... ?
to zobacz co potrafia linux’y xgl_linux_desktop

F4llen

Od: 2007-07-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-07-09 14:09:42

To, że ładnie wygląda pisałem w odniesieniu do poprzednich Windowsów [](//htmlarea/images/smiles/2.gif) z resztą wszystko zależy od gustu

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-07-28 21:56:48

Z MSADA mam klucz do Vista Business DVD. Czy ta wersja jest najpełniejsza? Czy ten klucz będzie pasował np. do Ultimate? Są wkajację, więc iso musze pobrać z torrenta, bo u nas się przepala płytkę na uczelni. Czy w takim wypadku pobieranie z torrenta jest legalne, skoro mam licencję na oprogramowanie?
edit:
znalazłem torrenta z opisem:

  1. Powyzsze iso pozwala na instalacja Windows Visty w wersjach :
  • Windows Vista Business

  • Windows Vista Business N

  • Windows Vista Home Basic

  • Windows Vista Home Basic N

  • Windows Vista Home Premium

  • Windows Vista Starter

  • Windows Vista Ultimate

Do wyboru do koloru...

ke? czy aby napewno mogę zainstalować dowolną wersję? wybiera się na początku, czy jak?

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-07-29 15:46:55

Boshe Raul:
Instalacyjna płytka ma w sobie wszystkie wersje, zainstalować możesz sobie jaką chcesz ale jak zainstalujesz Ultimate a masz klucz do Business to nie będziesz mógł ją aktywować.
A zainstalować to sobie możesz nawet z dyskietek :P Jakiś tam ludzi interesuje tylko klucz którym aktywowałeś system ...

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM