ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Witajcie, mam straszny problem, QL strasznie tnie. !

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2010-08-28 12:46:20

Zrobisz w końcu ten format? :P To by pewnie na serio pomogło. Zgdaj sobie ultra-potrzebne dane na DVD/pendrive'a i jazda.

wladcaelfow

Gravatar

Od: 2010-08-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-28 14:14:36

Dzieki wszystkim za pomoc. narazie mi wszystko dziala ze az milo, i nawet formata nie musialem robic. ; ]
jak by co to sie jeszcze odezwe. ; D

l1nk

Od: 2003-04-07

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2010-08-28 14:15:58

To moze powiesz co bylo nie tak i co zrobiles ze jest juz ok?

dell2

Od: 2010-08-05

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-28 14:30:55

no napisz konieczine u mnie na starym kompie ten sam problem :D

hahaha działa :]
Sciągaj z rapida (i nie tylko) bez limitów prędkości, przetestowałem, nawet smsa wysłałem :)

rapideo.pl/polecam,dell2

floreq

Od: 2010-08-07

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-29 17:37:53

Cytat z posta - autor: d00mer
> Bloodiego nie słuchaj, bo rośnie z niego mistrz ciętej riposty.

taa...

mieszkam w piwnicy

Bloodpa1nt

Od: 2009-01-11

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2010-08-29 17:39:41

lolz no co mogłem Ci odpowiedzieć na pytanie co źle robisz :-D trenuj i tyle

=)

wladcaelfow

Gravatar

Od: 2010-08-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-30 13:12:31

nie wiem co bylo nie tak. ; D poprostu przeskanowalem antywirusem kompa i wszystko dziala. ; D

fryciarz7

Od: 2007-05-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-30 14:00:34

To może być wina Windy :q Też mam Win7 (Pro) i mam pewne wkurwiające problemy z ql, na szczęście nie tnie, ale często mam crashe (while connecting/disconnecting) i FF się po prostu wyłącza, albo mam czarność i widzę tylko HUD (po \vid_restart często jest crash :q) :q

A czemu się naprawiło, nie pytaj bo sam jestem zdziwiony :q

Xsi

Od: 2003-05-13

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2010-08-30 16:32:23

fryciarz7 napisał:
> To może być wina Windy :q Też mam Win7 (Pro) i mam pewne wkurwiające problemy z ql, na szczęście nie tnie, ale często mam crashe (while connecting/disconnecting) i FF się po prostu wyłącza, albo mam czarność i widzę tylko HUD (po vid_restart często jest crash :q) :q
>
> A czemu się naprawiło, nie pytaj bo sam jestem zdziwiony :q
Dziwne, bo uzywam Win 7 od kiedy sie pojawił i nie miałem nigdy najmniejszego problemu. Obstawiałbym raczej twoją przeglądarkę, FF mi tez przysparzal duzo problemow dlatego uzywam go tylko sporadycznie do wlaczenia ql.

fryciarz7

Od: 2007-05-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-31 08:25:40

W takim razie może to być wina duetu Win7 + FF :q Nie wiem, jak to wygląda na XP + FF, a jestem ciekaw, czy są problemy :q

dell2

Od: 2010-08-05

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-31 10:01:58

ja mam win7 + ff

0 kłopotu

hahaha działa :]
Sciągaj z rapida (i nie tylko) bez limitów prędkości, przetestowałem, nawet smsa wysłałem :)

rapideo.pl/polecam,dell2

samolot

Od: 2003-09-06

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2010-08-31 10:48:53

Na XP + FF nigdy nie miałem żadnych problemów z QL więc może zmiana systemu pomoże.

fryciarz7

Od: 2007-05-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-08-31 11:25:45

W takim razie przyczyna jest taka, że mam zbyt słabego kompa :q Bo rzeczywiście, trochę go przeceniam :q Planuję wrócić na XP w najbliższym czasie, bo chyba się ql nie naprawi, a i nie tylko ql mi w końcu ruszy xq

markolm

Od: 2003-11-26

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-01-03 20:16:34

Hej panie i panowie.
Po paru latach postanowilem rekraacyjnie polatac w ql.

Niestety problem jest jak wyzej.

komp.
Athlon 3800+ ( 2x2.0)

9600 gt 512

5gb ramu
Wszystkie inne gierki chodza spoko.

A.. Seven x64.

I nie chce slyszec o formacie:) To w miare swierza instalka.

Do You really think you can beat us?

attyla7

Od: 2009-12-31

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2011-01-03 21:10:58

na windzie 7 64 bity mi śmiga wiec to nie jest problemem a pewnie karta graficzna

_2501_

Od: 2010-05-06

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-01-03 21:14:05

sprawdz na forum ql czy nie ma jakiegos topicu o Twojej karcie bo cos mi sie wydaje, ze nowe stery do GF nie sa zbyt dobre do ql

Wędruj sam jeden, jakby słoń po lesie, nie czyniąc zła, niewiele pragnień mając

bfr_aka_pablonzo

Od: 2002-12-17

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2011-01-03 23:51:56

Winą muszą być jakieś sterowniki, albo konfiguracja, poszukajm pogogluj.. Jeśli świeża instalka to może nie masz sterów do płyty głównej zainstalowanych? może to mieć znaczenie w niektórych przypadkach, ściagnij sobie nie wiem np. driver checker i najnowsze stery sprobouj zainstalowac..

markolm

Od: 2003-11-26

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-01-04 14:30:05

Dzieki panowie.

Aktualizacja sterownikow pomogla. Najwidoczniej innym gierkom to nie przeszkadzalo.
Powiedzcie mi w telegraficznym skrocie. Co sie dzieje na scenie? Gra sie TDMy, czy teraz tylko CA i FT ? Scena umiera, czy jest bardziaj atrakcyjna od Q3 ?

Czy gra sie teraz tylko na kontach premium ?

Do You really think you can beat us?

samolot

Od: 2003-09-06

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2011-01-04 14:58:38

Serwery sa pełne ale polska scena tdm umiera, sa moze 3-4 aktywnie grajace klany. Konta premium nie potrzebujesz, po prostu nie bedziesz gral na dodatkowych mapach.

floreq

Od: 2010-08-07

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-01-04 15:45:22

ew. znajomy z kontem pro ktory moze zaprosic 3 graczy bez premium. wterdy mozna pograc 2on2 bez premiuma na dodatkowych mapach

mieszkam w piwnicy

markolm

Od: 2003-11-26

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-01-04 16:19:45

No ale np. turnieje duelowe czy inne wymagaja map z kont premium ?
Teraz chyba najwiecej ludzi tlucze w CA i FT, tak ?

Do You really think you can beat us?

attyla7

Od: 2009-12-31

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2011-01-04 16:26:41

Od czasu wejścia kont pr0 praktycznie każdy turniej międzynarodowy ma płatne mapy ale sporadycznie zdarzają i na normalnych. Ja nie mam pr0 ale tylko dlatego że nie mam jak im zapłacić bo nie mam karty takiej a przelewem nie można ale jak chcesz sobie pograć a nie szukać w kółko wolnego serwa to lepiej kupić...

Ca gra sporo ludzi za to FT chyba tylko jak na święta robią ten tryb darmowy ;p tdm jest lipny bo ludzie wchodzą i wychodzą podczas gry. CTF nawet spoko mi sie wydaje ale nie gra za duzo ludzi

duel>all

_2501_

Od: 2010-05-06

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2011-01-04 16:34:16

heh nie wiem jak ctf bo nie gram, ale jezeli chcesz solidnie pograc druzynowo to odradzam tdm, malo konkretnych ludzi do gry. Albo e-spinacze, ze niby nie przyszedles po qd na czas (czytaj zabili go chwile przed pojawieniem sie power up'a), ze nie pilnujesz pancerzy/rg albo, ze ogolnie nie grasz nawet jezeli jestes najlepszym zawodnikiem w druzynie albo jakies glaby co nie wiedza co i jak:D w CA jest stosunkowo duzo ogarnietych ludzi (mam na mysli tier 4ty bo na innych nie gram) ktorzy znaja temat. Jednak osobiscie odradzam na dluzsza mete granie w samo CA. osobiscie jestem zadania, ze najwiecej frajdy sprawia gra 1na1. Turnieje najczesciej wymagaja premium map, w przypadku gier zespolowych problem moze byc latwo rozwiazany przez zaproszenia na serwer i inne magiczne sztuczki:D w 1na1 to juz zalezy na kogo trafisz.

Wędruj sam jeden, jakby słoń po lesie, nie czyniąc zła, niewiele pragnień mając