ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Błędy na serwisie i forum

MisieX

Od: 2003-01-04

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-11-18 17:07:38

Jeśli generowałoby to mniejsze obciążenie, to myślę, że sama nazwa tematu, w którym jest najnowszy post wystarczy. Można by wtedy wyeliminować powtórki (np. jesli ostatnie dwa posty są z tego samego tematu). Moze dać wtedy 5 zamiast 3 ostatnich tematów? Wszystko zalezy od obciazenia bazy.

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-11-18 18:18:06

Zrobię tak jak było, mam już sposób (tylko nie dzisiaj)

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

Xsi

Od: 2003-05-13

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-11-21 11:52:03

od wczoraj wyswietlaja sie mi sie zdublowane tematy, jeden w glownym forum q3 i jeden na redakcyjnym

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-11-21 13:49:45

A coś więcej możesz napisać? O jakie tematy chodzi?

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

Xsi

Od: 2003-05-13

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-11-21 14:02:35

tutaj wrzucilem screeny z zaznaczonymi tematami, dodam tylko ze pojawiaja sie kolejne

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-11-21 15:43:38

Tabelki i cytaty nie działają czy mi sie wydaje ? I na FF 2.x nie działa oznaczanie tematów jako nieprzeczytane.

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

l1nk

Od: 2003-04-07

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-11-23 12:48:33

mnie rowniez pojawily sie zdublowane tematy -> screen

MisieX

Od: 2003-01-04

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-11-25 00:34:02

Nowe posty na głównej wyswietlaja sie w odwrotnej kolejnosci, tzn. najnowszy nadole. IMO powinno byc odwrotnie (tak jak bylo)

lObuz

Od: 2007-05-10

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-11-29 22:04:47

na forum jest błąd. w miejscu gdzie wstawisz znaki "< -" (tylko bez spacji) post się urywa i od tego miejsca się nie zapisuje, zapisane zostaje tylko to co było przed tym znakiem.

MisieX

Od: 2003-01-04

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-11-30 15:13:55

To o czym pisze lobuz stało się chyba właśnie w topicu quake.net.pl/board/?action=post&amp;fid=8&amp;tid=21855&amp;odk=90&amp;str=4

brachol

Od: 2005-08-12

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-12-03 11:58:05

Subfora zawsze sa oznaczone jako nieprzeczytane (nawet po oznaczeniu w nich wszystkich tematow jako przeczytane) - "zolta lampka" - gasnie dopiero, gdy napisze sie posta.

Wczesniej usunalem ciasteczka, zeby sie upewnic - bez zmian.

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-12-05 20:15:37

Temat o tych psach poprawiony.
Co trzeba wstawić żeby się post urwał? Wstawiam różne cuda, m.in. te które były w tym temacie o psach ale nic się nie chce zepsuć. Jak komuś się uda to proszę zostawić taki zepsuty temat i wysłać mi link na e-mail.

Być może ten błąd działał wcześniej.

Zdublowane tematy już powinny zniknąć.

Lampka przy subforum naprawiona - gaśnie gdy odwiedzi się forum

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-12-07 18:04:33

Po znaczniku [KOLOR] dodawany jest automatycznie ENTER - niby miało ułatwiać ale teraz jednak to będzie chyba przeszkadzać. Jak ktoś będzie chciał przejść do nowej lini to sobie przejdzie.

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-12-08 08:17:28

Znacznik KOLOR jest zamieniany na element HTML: DIV . Tekst występujący po takim elemencie jest wyświetlany w następnej linijce. Tak działa ten element, nic na to nie poradzę.
I nic nie pisałem że to ma coś ułatwić - wstawiłem tylko funkcję dodaną przez ^M^

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-12-20 16:44:16

na forum od aktualizacji edytora wysiwyg nie mozna wstawiac jako kod html embek, np. z youtube :<</p>

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-12-20 22:00:15

No to dobrze chyba, kto to widział filmy wstawiać na forum.

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

lObuz

Od: 2007-05-10

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-12-22 00:37:30

Nie wiem czy to tylko ja tak mam ale wchodząc na swój profil z forum (klikając swój nick przy poście lub wyszukując się a kategorii "użytkownicy") w odpowiednim wierszu pisze: "Config Brak" a kiedy wchodzę na swój profil przez stronę główną (np klikając swój nick przy newsie lub wyszukując się w kategorii użytkownicy na stronie głównej) config jest (prawidłowo).

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-12-22 09:28:40

Był mały błąd, poprawiłem.

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

lObuz

Od: 2007-05-10

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-12-26 13:03:19

Nie wiem czy to traktować jako błąd no ale...

Wszedłem na orga z adresu http://quake.net.pl i jako, że wcześniej pousuwałem sobie wszystkie cookies przystąpiłem do odznaczania subforów tak by widniały jako nie przeczytane. Następnie wszedłem na stronę z adresu http://www.quake.net.pl i patrze, a sob fora oznaczone jako nie przeczytane.

cookies przypisywane są ściśle do danego adresu strony i rozróżniane jest tu nawet czy adres jest z "www" czy bez "www" ?

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-12-27 00:17:15

Tak właśnie działa zapisywanie cookies. Może jest jakiś sposób żeby działało na www i bez ale ja go nie znam.

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-01-03 22:25:29

[CODE] D:\///gry\Quake 3 - Gold\baseq3///\pak0.pk3 (3512 files) not on the pure list[/CODE]
Nie dizała nadal bo ucina slashe :icon_sad: Briku weź zerknij na kod forum phpbb i zobacz jak to tam jest zrobione i zrób tak żeby działało :icon_wall:

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-01-04 09:37:55

Poprawiłem
C:\Program Files\Głupi program\Bardzo głupi folder

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-01-04 16:39:37

Kolejny błąd z CODE: znak [ zamienia na | a nie powinien. Poniżej wpisane trzy znaki: [|]

[CODE][|][/CODE]

EDIT: Briku naprawiłeś, czy to wina chahu/przeglądarki :icon_question:

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-01-04 23:07:35

[CODE]www.freeimagehosting.net/image.php?88b7a352ee.jpg[img]http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.88b7a352ee.jpg[/img][/CODE]

No i popatrzcie co się stało z CODE:icon_wall: Tam miało pokazywać wszystkim KOD jaki jest generowany na stronach typu fotosik.pl itp a przerabia go na obrazek :icon_cry:

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-01-04 23:08:13

Poprawiłem ten tag QUOTE tak że pokazuje wszystko jak jest wpisane.
Zrobiłem też małą poprawkę we wstawianiu linka: gdy zaznaczy się tekst to staje się on linkiem.

ONET

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe