ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Cos dla poczatkujacych...

dav1d_aka_latuch

Gravatar

Od: 2005-12-13

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-02-18 17:22:29

lol ej ty wiesz o czym ja wogole gadam?

Radioactive

Od: 2005-11-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-02-18 17:24:26

w osp sie nie wrzuca konfigow chlopcze..tam korzystasz z tego ci ci dali..nie mozesz sobie przesunac np: timera..pytales sie jak zrobic to w osp to ci podalem..tam sa hudy z cpma..ale jezeli chodzi ci o te pisanie i wrzucanie konfigu to w osp tego nie zrobisz..znaczy sie..zrobic zrobisz..ale nie pograsz bo sv maja pure na 1

^ ^

dav1d_aka_latuch

Gravatar

Od: 2005-12-13

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-02-18 17:26:27

lol bez sens jak ja pogram na osp 2 dni to pozniej na cpma nie umiem sie przyzywyczaic gdzie co mam na ekranie :/

Radioactive

Od: 2005-11-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-02-18 17:28:05

kwestia wprawy..zreszta da sie ustawic taki sam hud i na cpma i na osp..to rozwiaze twoj problem...ja tam nie mam problemu z przesiadka na hudach czy platformach..gram na wszystkim

^ ^

enjoy

Od: 2003-01-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-02-21 15:42:56

na cpma mozna ustawic taki sam hud jak na osp ale odwrotnie to juz moze byc gorzej :s

Better to die for something, than live for nothing.
I was in the wrong place

quakelive.plfoo-clan

Gedi

Od: 2005-06-16

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-03-02 01:14:54

@Radioactive, to nie kwestia wprawy. OSP, czy CPMA to po prostu najlepsze co w ogóle wyszło! W tej chwili wchodzę na serwy i mam tylko... excessive. Normalnie popierdolone to jest. Jeśli mam być szczery, to tylko OSP mnie nie nudzi, nie ważne, że jest niedopracowany, ważne że rajcuje :).

GediMaster

El-Mo

Od: 2002-06-04

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2007-03-02 01:24:29

najlepsze co wyszło to ezquake, ale o tym większość z was nie ma pewnie nawet pojęcia =p no i cpma > osp bo to tworzyli prawie ci sami ludzie, ale nad osp położyli l@#$e wcześniej więc zostało z bugami i nierozwinięte do końca taka jest prawda czy to niektórym się podoba czy nie =]

Gedi

Od: 2005-06-16

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-03-02 01:28:23

Ezquake? No nie wiem, będziesz miał kupę zwolenników co i przeciwników :)

GediMaster

Radioactive

Od: 2005-11-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-03-02 03:15:05

El-Mo ale nam tu chodzi o q3 a nie o qw;)
Gedi a z ta wprawa chyba nie skumales..mi chodzilo o to ze mozna sie po prostu przyzwyczaic/wprawic do dwoch roznych hudow..zreszta jak ktos jest naprawde dobry to nie bedzie mial najmniejszego problemu ownowac nawet bez huda;)

^ ^

Gedi

Od: 2005-06-16

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-03-02 09:25:57

A jak tak, to przepraszam :). Teraz zrozumieałem D.

GediMaster

fish_

Gravatar

Od: 2007-03-23

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-03-23 20:56:32

Witam. Chcialem zapytac czy jesli mam ip : 192.168.x.x to czy moge zalozyc server a jesli tak to w jaki sposob?
I jeszcze mam takie pytanie czy za pomoca programu hamachi (ktory tworzy wirtualna siec LAN) moge stworzyc gre lokalna i grac z kumplami niby na localu ? Sory ale jestem bardzo bardzo poczatkujacy.

Pozdrawiam

Ultimate

Od: 2007-03-31

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-03-31 23:31:33

Tooo więc trzeba te hamachi??

kucik007

Gravatar

Od: 2007-04-13

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-04-13 11:59:11

siemka jeste ty nowy czy zna ktos strony z gami siećiowymi

enjoy

Od: 2003-01-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-04-17 19:43:09

kurnik.pl

Better to die for something, than live for nothing.
I was in the wrong place

quakelive.plfoo-clan

avalon

Od: 2004-11-04

Ranga: Shotgun Killer

Dodano dnia: 2007-04-25 15:53:23

Beginner

Gravatar

Od: 2007-07-25

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-07-25 18:39:34

Witam.
Jestem nowy w swiecie Quake’a III Multiplayer Online.
Mam takie pytanie:
Jak probuje sie podlaczyc pod jakis serwer to wyskakuje mi czesto komunikat:
"server uses protocol version 69" - o co chodzi?
Z gory dziekuje za odpowiedz.

enjoy

Od: 2003-01-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-07-25 19:24:43

zeby grac online musisz sie zaopatrzec w najnowszego patcha i mody, na stronie biblia.up.pl  znajdziesz biblie q3 ktora wszystko opisuje co i jak
zerknij tez na poczatek tego tematu

Better to die for something, than live for nothing.
I was in the wrong place

quakelive.plfoo-clan

T.O.M.A.S

Gravatar

Od: 2007-07-25

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-07-26 11:49:13

Begginer Jesli Ci Wyskakuje

"server uses protocol version 69" To Znaczy Ze Server Jest Na Innym Point Realese np 1.32 , 1.31 , 1.30

Kuba_UNITED

Gravatar

Od: 2008-01-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-01-27 14:29:01

Witam.

Jestem początkującym graczem, od niedawna zacząłem grać w Internecie i jeszcze nie jestem we wszystkim obeznany, tak więc proszę o wyrozumiałość.

Grając na różnych serwerach zauważyłem, że wielu graczy potrafi się teleportować na ściany itp. Czy do tej funkcji potrzebny jest jakiś patch, czy jak? Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję.

Nie wiem, czy ten temat jest właściwy, jeśli nie, to przepraszam za bałagan.

Bongo

Od: 2007-04-11

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-01-27 22:13:38

Cytat z posta - autor: [Kuba_UNITED](%E2%80%99?page=users&run=details&id=16903%E2%80%99)
>
> Witam.
>
>
>
>
>
>
> Jestem początkującym graczem, od niedawna zacząłem grać w Internecie i jeszcze nie jestem we wszystkim obeznany, tak więc proszę o wyrozumiałość.
>
>
>
>
>
>
> Grając na różnych serwerach zauważyłem, że wielu graczy potrafi się teleportować na ściany itp. Czy do tej funkcji potrzebny jest jakiś patch, czy jak? Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję.
>
>
>
>
>
>
> Nie wiem, czy ten temat jest właściwy, jeśli nie, to przepraszam za bałagan.
>

Zapewne trafiłeś na serwery hookowe. Aby też przyciągać się do ścian musisz wpisać komendę na zbindowanie sobie grappling hook. Otwórz konsolę (wciśnij tyldę - klawisz pod esc) i wpisz:

/bind mouse2 +button5

Wtedy hooka będziesz miał po prawym przyciskiem myszy. jak chesz zamiast mouse2 możesz wstawić jakiś klawisz z klawiatury np. /bind e +button5.

Swoją drogą jednak Ci odradzam grę na serwerach hookowych. Bo może i szybko w nabijaniu fragów dogonisz tych najlepszych "hookowców", ale lepiej ten czas poświęć na szkolenie się w VQ3, albo CA. Uwierz mi warto, bo znam hooki z autopsji. Zmarnowany czas. Jednak skoro grywasz na hook to masz starą wersję Quake 3. Pobierz sobie Point Release 1.32 (w downloadzie na quake.net) i zainstaluj. Potem (póki co) 2 najpopularniejsze mody: OSP i CPMA (również w downloadzie) i baw się dobrze

Nec Temere Nec Temide

tyson880

Od: 2007-06-13

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-01-28 22:52:59

moim zdaniem kazdy poczatkujacy powinien sciagnac biblie q3 na poczatek duzo pomaga bez kitu moja rada =)

>JLB Tys

ELO ;D

dec

Od: 2007-07-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-01-30 17:08:06

hehe..

dobra robota trzeba przyznac. czesto nie tylko dla poczatkujacych zreszta :);0

;);p

one shoot^one kill^only death^just skill

Bongo

Od: 2007-04-11

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-01-30 23:26:12

Cytat z posta - autor: [Orbb](%E2%80%99?page=users&run=details&id=16193%E2%80%99)
>
> Cytat z posta - autor: [Bongo](%E2%80%99?page=users&run=details&id=15768%E2%80%99)
> >
> > Cytat z posta - autor: [
> >
> >
> > znam hooki z autopsji](%E2%80%99?page=users&run=details&id=16903%E2%80%99)

> >
> **
>
>
>
>
> co to onznacza to autopsji?
>
>
> PS. Przepraszam że jakoś link się zrobił nie umiem naprawić tego**
>
**

autopsja - czyli stwierdzenie naoczne - chodzi o to, że samemu miałem okazję grywać na "hookach". Tak więc znam tą scenę i jej szczególną specyfikę. Jeśli jeszcze jakiś zwrot będzie niezrozumiały to służę pomocą, aczkolwiek polecam google. Pozdrawiam serdecznie

P.S - u mnie też link się z posta zrobił - nie wiem czemu

**

Nec Temere Nec Temide

Bongo

Od: 2007-04-11

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-01-31 13:14:43

Cytat z posta - autor: [Orbb](%E2%80%99?page=users&run=details&id=16193%E2%80%99)
>
> ja też grałem na hooku i dostałem banana na wszystkich serwerach hookowych bo cziterowałem na nich
>

OMG !!!

Koleś to nie temat na takie wyznania. Nie wiem jak tam teraz u "Extremalnych" jest, ale banany były dawane nie tylko za samo cheatowanie. Np. Ladzik cheatował, przyznał się - a że DHD go nie lubiło, to go pobanowali. Psycho, Wierzba czy Xbox też cheatowali - a, że to koledzy Mastera i Rivy to grają dalej i nawet się nie ukrywają. Tak więc, wejdź na stronkę DHD i powiedz Mastersamowi, że go kochasz, albo coś. Może Ci pozwolą grać u siebie na "arenie". Jeśli byś miał jakieś jeszcze pytania, to napisz na portalu "Extremalnych"

Żeby nie rozkminiać tematu: "Coś dla początkujących" - to powiem, że nie cheatujcie, bo nawet na 1.16n można bana zarobić - przykład Orbba niech to poświadczy

Nec Temere Nec Temide

dec

Od: 2007-07-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-02-05 00:36:23

/kill

one shoot^one kill^only death^just skill