ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

neozdrada

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-11-16 20:55:11

@#$% (złym) jak zawsze wysławiałem pod niebiosa moją neo i kielceckie

routery i z współczuciem patrzyłem jak inni płaczą na pingi neo. zawsze

cieszyłem się minimalnym i bez skoków, a od niedawna @#$% coś się

stało takiego, że teraz moj adres IP zaczyna się od 79.XXXXXXXX a nie

83.XXXXXXX jak to zwykle było i zamiast kielce pisze radom w dns. no i ping mi zaczął skakać, tzn jest niski jak był, ale co powiedzmy 5-10 sek mam jak by skok na pół sekundy do czerwonego. szlag mnie trafia. Zanim zadzwonie jutro (o ile w sobote opierdol-linia bangla) z

ryjem do tepsy wolałem założyć temat. na chłopski rozum to mnie przepieli pod inny router, albo to jakas chwilowa awaria. ch wie.
na przykładzie kilku gier

^M^

Od: 2002-08-26

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-11-16 21:13:45

a toć zmiana dns’ów była niedawno, ni?

move

Od: 2002-07-05

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-11-16 21:31:28

na pewno z takim podejsciem nerwowym nic nie zalatwisz :)
wystarczy spokojnie zlozyc reklamacje i maja 3 dni na odpowiedz z serii zagadnien technicznych.

kiedy dorosnę, będę grać jak slawek.

Moja firma
Fatal1ty Best Frag Contest

furi

Od: 2003-07-07

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-11-16 23:07:15

Ta i powiedza ze cos robia... :D Oni maja indywidualnych klientow gleboko w dupie.

eng

Od: 2002-05-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-11-16 23:49:05

No nie wiem.
Rok temu w wakacje moja usterke rozwiazali w 24 h.
Wszystko zostalo zalatwione telefoniczne, w cywilizowany sposob i na spokojnie.

Okręt mój płynie dalej, gdzieś tam...

» yt

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-11-17 00:19:16

^M^ napisał:

>
> a toć zmiana dns’ów była niedawno, ni?
>
co konkretnie masz na myśli?

szaky

Od: 2002-10-05

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-11-17 00:42:02

Rok temu problem ktory wymagal... minuty czasu, rozwiazany byl w... tydzien.
Bo oni nie wiedza. Bo u nich wszystko jest dobrze. Bo przysla montera i sprawdzi. Monter ma wolny termin dopiero za x czasu. Wkoncu doczekalam sie. Przyszedl, podlaczyl kabel pod laptopa, nie dziala. Jeden telefon - wlaczcie/przeresetujcie to i tamto. Dziala.
Przez telefon podawalam szczegoly, co robilam, jaki komunikat sie pojawia, co probowalam... Facet co przyszedl to sprawdzic odrazu po komunikacie..

Inna sprawa to z tygodnia na tydzien pogarszala sie jakos lacza. Podobne takie parodniowe odciecia od netu zdarzaly sie czestawo.

A no i jeszcze nieraz rozlaczanie na np. 5 sekund co pare minut...

Na szczescie z tepsa koniec raz na zawsze.. Teraz 1mb lacze, taniej, bez limitow, ladne pingi - nie narzekam ;) Nigdy wiecej neo.

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-11-17 07:43:00

Jak by jeszcze tego było mało to ostatnio mam taką przypadłość, że mi się internet po prostu wiesza. jest połączony, ale z niewyjaśnionych przyczyn przestaje @#$% działać. szlag mnie z tym już trafia maxymalnie, jeszcze bardziej niz z tym pingiem. zostawie sciaganie na noc, a rano okazało się, że 20 min po tym jak poszedłem spać jebany net się zerwał. nie mowcie mi o connekcie czy czymś, bo to nie jest jakies rozłączenie tylko jakaś jebana zwiecha po której muszę robić reset kompa, bo się nawet zrestartować nie chce. ale @#$% za to jakie emocje są! gramy jakis wazny mecz ligowy w QW a tu sranie po gaciach, czy dogra się tą mapę do końca czy nagle rozłączy i szybki restart kompa, co cie wyklucza na jakies 1,5 min z meczu. ps. zrobiłem format i na swiezym systemie to samo. mam 2 teorie. w zasadzie 3. albo modem się zjebał, albo po tej wspomnianej zmianie IP z 83 na 79 ten router jest zjebany albo angielska winda xp w jakis sposob gryzie się ze sterownikiem od modemu zxdsl (bo miałem przez 2 dni vistę i przez ten czas nie zaobserwowałem tych zwiech).

[](//htmlarea/images/smiles/9.gif)[](//htmlarea/images/smiles/12.gif)[](//htmlarea/images/smiles/12.gif)

szaq

Od: 2003-08-04

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-11-17 09:23:52

PTC| szaky napisał:

>
> Rok temu problem ktory wymagal... minuty czasu, rozwiazany byl w... tydzien.
>
>
> Bo oni nie wiedza. Bo u nich wszystko jest dobrze. Bo przysla montera i sprawdzi. Monter ma wolny termin dopiero za x czasu. Wkoncu doczekalam sie. Przyszedl, podlaczyl kabel pod laptopa, nie dziala. Jeden telefon - wlaczcie/przeresetujcie to i tamto. Dziala.
>
>
> Przez telefon podawalam szczegoly, co robilam, jaki komunikat sie pojawia, co probowalam... Facet co przyszedl to sprawdzic odrazu po komunikacie..
>
>
>
>
> Inna sprawa to z tygodnia na tydzien pogarszala sie jakos lacza. Podobne takie parodniowe odciecia od netu zdarzaly sie czestawo.
>
>
>
>
> A no i jeszcze nieraz rozlaczanie na np. 5 sekund co pare minut...
>
>
>
>
> Na szczescie z tepsa koniec raz na zawsze.. Teraz 1mb lacze, taniej, bez limitow, ladne pingi - nie narzekam ;) Nigdy wiecej neo.
>
hmmm... czyśbyś coś piła panno N ?

Aforyzm jest ostatnim ogniwem długiego łańcucha myśli.

BF3 Stats

Drunkinho

Od: 2005-01-02

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-11-17 10:29:07

Raul: "pocieszę Cię"....

Ja mam aktualnie u siebie łącze z UPShit - 512. Przesiadłem się z własnej sieci osiedlowej. I co ? Pograne w Q3... Na serwerach holenderskich na których grałem w CTF’a i miałem na osiedlu ping 40 ms i grało mi się super (na polskich miałem 10-12ms).

A teraz mam co ? 80-90ms i wtyki. Po prostu miodzio.

Nawet nie będę do nich dzwonił i się pytał bo nie ma w żadnej umowie (ani w UPC, ani w TPSA ani Tele2) gwarancji niskiego pingu. Gwarantują Ci łącze DO X kilobitów i kupens.

Ja mam do polskich stronek ping 30ms. Szkoda gadać....

STolarZ

enjoy

Od: 2003-01-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-11-17 12:33:35

eng napisał:

>
> No nie wiem.
>
>
> Rok temu w wakacje moja usterke rozwiazali w 24 h.
>
>
> Wszystko zostalo zalatwione telefoniczne, w cywilizowany sposob i na spokojnie.
>
a co to za usterka byla ze ci tak szybko pomogli?
mi sie neo tez kisi ostatnio, czesto w weekendy sa lagi, a przez caly tydzien w godzinach szczytu gubie masowo pakiety .... kiedys narzekalem ze sie nieprzyjemnie gra z ta przerywana zielona kreska pingu - no to teraz dopiero mam...czesto  lapie zielone na respie i potrzebuje 7 rakiet zeby go ubic albo w ogole mi ucieknie....


te czerwone kreski to wlasnie losty, na cpma mi prawie caly czas pokazuje utrate od kilku do 25%

myslisz ze to mozna zglosic i naprawia? bo ja cos watpie...

Better to die for something, than live for nothing.
I was in the wrong place

quakelive.plfoo-clan

szaky

Od: 2002-10-05

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-11-17 13:50:01

Szaq nie, nic nie pilam tylko przez 3 noce spalam moze cale 3h.

eng

Od: 2002-05-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-11-17 15:01:41

Cytat z posta - autor: [enjoy](%E2%80%99?page=users&run=details&id=4280%E2%80%99)
>
> eng napisał:
> >
> > No nie wiem.
> >
> >
> >
> > Rok temu w wakacje moja usterke rozwiazali w 24 h.
> >
> >
> >
> > Wszystko zostalo zalatwione telefoniczne, w cywilizowany sposob i na spokojnie.
> >
> a co to za usterka byla ze ci tak szybko pomogli?
>
>
> mi sie neo tez kisi ostatnio, czesto w weekendy sa lagi, a przez caly tydzien w godzinach szczytu gubie masowo pakiety .... kiedys narzekalem ze sie nieprzyjemnie gra z ta przerywana zielona kreska pingu - no to teraz dopiero mam...czesto  lapie zielone na respie i potrzebuje 7 rakiet zeby go ubic albo w ogole mi ucieknie....
>
>
>
>
> te czerwone kreski to wlasnie losty, na cpma mi prawie caly czas pokazuje utrate od kilku do 25%
>
> myslisz ze to mozna zglosic i naprawia? bo ja cos watpie...
>

:)
Zamowilem neo i po okresie, w ktory miala byc aktywowana (jakis pare dni z tego co pamietam) nic nie dzialalo, polaczenie z netem nie moglo zostac ustanowione. Do dwoch dni to naprawili, pewnie byl to jakis blad w konfiguracji po ich stronie.

W tepsie pracuja rozni ludzie, szczegolnie przy telefonach. Niekiedy nie sa az tak bardzo zaznajomini w sprawach typowo informatycznych, nie znaja terminologii i podejrzewam ze czasami to moze okazac sie najwieksza przyczyna powolnego usuwania usterek.

Ja raczej nie moge powiedziec zlego slowa na neo, ktory wczesniej mialem.
Byl to okres promocji gdzie mozna bylo sobie wziac i przetestowac calosc przez 2 miesiace.

Neostrada ma dwie bardzo powazne zalety, jak dla mnie.
1) duza popularnosc i mozliwosc zamontowania na prawie kazdym obszarze, gdzie jest podpieta linia telefoniczna a w domu abonenta jest telefon. Czasami niektorzy nie chca korzysta z tp a musza, bo to jest jedyne wyjscie.
2) dynamiczny ip. To jest cos co mi by sie bardzo przydalo. Problem kolejki z rapidshare zostalby totalnie rozwiazany.

Mimo wszystko nie daze tepsy wielka sympatia ale tamtejsza neostrade wspominam dobrze.
Pamietam, ze raz mi sie rozlaczyl modem gdy puscilem flood_binda, jadacego rowerzyste a na dole napis na pare wierszy: PA1N rules ;]

Okręt mój płynie dalej, gdzieś tam...

» yt

enjoy

Od: 2003-01-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-11-17 16:11:58

o taaak - nowym klientom bez podpisanej umowy to bardzo szybko pomagaja...

Better to die for something, than live for nothing.
I was in the wrong place

quakelive.plfoo-clan

ins1d1um

Od: 2007-09-14

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-11-17 16:25:58

Cytat z posta - autor: [enjoy](%E2%80%99?page=users&run=details&id=4280%E2%80%99)
>
> eng napisał:
> >
> > No nie wiem.
> >
> >
> > Rok temu w wakacje moja usterke rozwiazali w 24 h.
> >
> >
> > Wszystko zostalo zalatwione telefoniczne, w cywilizowany sposob i na spokojnie.
> >
> a co to za usterka byla ze ci tak szybko pomogli?mi sie neo tez kisi ostatnio, czesto w weekendy sa lagi, a przez caly tydzien w godzinach szczytu gubie masowo pakiety .... kiedys narzekalem ze sie nieprzyjemnie gra z ta przerywana zielona kreska pingu - no to teraz dopiero mam...czesto  lapie zielone na respie i potrzebuje 7 rakiet zeby go ubic albo w ogole mi ucieknie....te czerwone kreski to wlasnie losty, na cpma mi prawie caly czas pokazuje utrate od kilku do 25%myslisz ze to mozna zglosic i naprawia? bo ja cos watpie...
>

witam
Odrazu powiem że nie naprawią tej usterki (teraz? z kąd jesteś ? napisz na gg 819985 to powiem co z twoim neo :/ )

@RauL ® twojej tez nie :] przyzwyczaj się
Problem tkwi w komunikacji między router <>polpak i np dzisiaj nie pograsz do godziny ok. 11
Po 11 wieczorem bedzie względnie :) a jeśli nie naprawią usterki to zostanie taki stan żeczy na stałe
Zostaje tylko reklamować obniżony transfer w infolinii i jest możliwość zwrotu 50% abonamentu

( i tylko mówić że nie ma transferu bo jest gwarantowany!!! a jeśli powiesz że masz obniżoną jakość łącza to pan powie no trudno a regulamin pan czytał ? :D )

Luknij:

""From: "CST POLPAK TP S.A."
Subject: TPSA 20071115 Kielce i poludniowa czesc regionu - Neostrada TP, Internet DSL TP

W dn. 15 listopada 2007 roku od godz. 9.00 do dn. 24 listopada 2007 roku
do godz. 02.00 moga wystapic zaklocenia w pracy czesci Klientow
NEOSTRADA TP, oraz INTERNET DSL TP na terenie kielc i okolic

( to taki raport wewnętrzny TP.SA :])

Dlatego cię "przenieśli" do radomia

Uslugi videostrada i VoD też siądą 22XI :P

bamc

Od: 2002-10-01

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2007-11-17 17:57:56

no to juz wiem skad te pionowe czerwone kreski na lagometrze mam... ale to wkurwia w uj! :/ a dziwne ze tylko w q3 to tak czuc...

enjoy

Od: 2003-01-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-11-17 18:32:06

jest tam jakis sieciowiec ktory moze mi jakos logicznie wytlumaczyc WTF sie w tym kraju wyrabia?

badalem sobie droge pakietow do serwerow i wynik jest jak dla mnie conajmniej zastanawiajacy...
dla przykladu:

warszawski aster: Free Image Hosting at www.ImageShack.us wrocławski dialog: Free Image Hosting at www.ImageShack.us
czy naprawde lacza w tym kraju sa takie niedorozwiniete czy co jest k. grane? przeciez ja do wawy to lan powinienem miec, a tu do kazdego serwera przez gdansk sie lacze.....

Better to die for something, than live for nothing.
I was in the wrong place

quakelive.plfoo-clan

ins1d1um

Od: 2007-09-14

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-11-17 19:25:18

Ja mam tak :]

dialog

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

i dla porównania Jawnet :)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ta lista (na jawnet) informuje przez ile ruterów przechodzi zapytanie im więcej tym bardziej zatnie :)
1 to twój komputer ostatni to serwer docelowy :)

tu można pobrać program do zabawy :D kliknij tutaj

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-11-17 20:00:40

nie no @#$% br0 skad masz takie info? pusc chociaz na gg. bo @#$% mialem caly czas swoje kochane kieleckie routery to było ok, a teraz radom zajebany i sie kaszani. czy mi to przywrócą, czy juz na stale moje pakiety beda przepływać przez to "miasto"?
ja @#$% mogli mi chociaz jakos dac znac, ze cos zmieniają. jak wszystko nie wróci do normy po 24tym. to ide do telepunktu i robię borutę.
me=kielce

me=/=radom
i @#$% mnie to boli
(sorry, ale wypiłem juz przed meczem to co było na mecz przeznaczone i klne jak głupi ;() no i teraz znowu musze isc po piwo na mecz. ale lepiej pojde za 15 min bo do meczu zostalo jeszczee 20 ;ASDADFSADGDAF

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-11-17 21:08:12

fajny programik :p

ins1d1um

Od: 2007-09-14

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-11-17 21:26:30

Awarie Usług telekompromitacji dostępne są kliknij tutaj opóźnienie publikacji jest max 1 dzień.

@Raul ® a tak serio gdyby wszystko zliczyć to praktycznie codziennie masz awarie :|

bamc

Od: 2002-10-01

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2007-11-17 21:30:59

hahah wpisalem adres kumpla co mieszka 20 km odemnie i wyszlo

Poznań - Gdańsk - Warszawa - Poznań

trójkąt bermudzki :DDDD

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-11-17 21:34:16

no tak, ale powiedz mi, czy po 24tym to ma powrócić do dawnego stanu rzeczy czy mnie juz "zostawią" w R :/ A :/ D :/ O :/ M :/ I :/ U

ins1d1um

Od: 2007-09-14

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-11-17 21:39:59

Nie wiem obstawiam że zostawią przy radomiu no chyba że odwiedzisz ten kurwidołek zwany telepunktem i sie przypomnisz :D

MisieX

Od: 2003-01-04

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2007-11-17 22:34:44

TOYA rulez ;]
Aster:

Dialog:

GGL New York (po Amsterdamie idzie już prosto do NY)