ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

neozdrada

edekkk

Od: 2007-06-19

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-01-14 02:37:15

Tele2:

150watt (pierwszy na liscie polskich serwerow pod wzgledem pingow):

s2k

jawnet

...po dlugiej przerwie francuskich, wloskich, niemieckich i ch*j wie jakich serwerow....

DIALOG

...nastepnie cala masa serwerow ukrainskich, czeskich i slowackich...

ASTER

i na koniec lista polskich serwerow:

@Raul: sorry, nie umiem ci wspolczuc...

@all: jak zerwac umowe z tele2 nie ponoszac kosztow?

pluskff4

Od: 2003-05-03

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2008-01-14 04:26:26

mam neo, testowalem te same serwery co wyrzej i w zadnym droga do serwera nie wybiegala poza granice Polski :asd

[M]aniek

Od: 2003-10-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-01-14 14:18:01

Jak to jest na Neostradzie, jeśli ktoś mieszka w Warszawie i serwer stoi w Warszawie, to i tak wszystko przez Gdańsk przechodzi? :D

alien.

Od: 2006-07-31

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-01-14 17:41:22

Cytat z posta - autor: [[M]aniek](%E2%80%99?page=users&run=details&id=7748%E2%80%99)
>
> Jak to jest na Neostradzie, jeśli ktoś mieszka w Warszawie i serwer stoi w Warszawie, to i tak wszystko przez Gdańsk przechodzi? :D
>
Wychodzi na to że tak.... :AA

capp

Gravatar

Od: 2008-01-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-01-18 23:12:17

Wiec tak problem polega na tym ze zmienilem sobie łącze na neo 7,4 mb i tutaj sie zaczelo ms po 40+ ping 50 + niewiem co jest probowalem juz wszystkiego i ustawione wszytsko jest jak powinno:
cl_maxpackets "100"
snaps "40"
cl_timeNudge "-20"
rate "25000"

prosze o pomoc ewentualnie piszcie na gg "8252571"

edekkk

Od: 2007-06-19

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-01-18 23:18:08

test ukrainskiego serwa:

Herpu

Od: 2002-03-06

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-02-09 15:24:42

raul wskurałeś coś ? jakieś nowe wieści ?
Powiem ci ze mialem tak samo jak ty...niski ping ale pakiety na 16% .... teraz naprawili mam pakiety na 3% ale ping 24/h 60ms   [](//htmlarea/images/smiles/5.gif)

Jazda na motorze to najprzyjemniejsza rzecz robiona w ubraniu!
-=Komar 50, Motorynka 4szt.,ogar,simson 50,Yamaha DT80,Suzuki RG80,Kymco Stryker 125,Honda XL500,Suzuki GS500E" :)

=-

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-02-09 15:32:52

a gdzie tam... tyle dobrego ze teraz nie zawsze mi chu**** chodzi. Raz ok, raz dupsko blade. 

inside

Od: 2003-01-31

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-02-11 22:22:16

hehehhe own! :D

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-05-02 21:59:55

po ostatnich ekscesach z pingiem myslalem, ze wszystko wrocilo do normy, az tu... (tam gdzie zaznaczone zaczynaja sie serwery zagraniczne).
jakis gat na zachod padł? ;/

enjoy

Od: 2003-01-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-18 20:32:01

ja pier. jakie stresy czlowiek ma przez tą neodupe - dioda adsl migała, zadzwonilem do nich i sie pytam czy awaria jakas w moim rejonie, a oni mowia ze nie, ale sprawdza czy wszystko ok i oddzwonia - no i dzwonia po paru godz i mowia ze moja centrala jest za daleko i ze warunki sie pogorszyly na linii i juz nie bede mogl miec 1Mb tylko 512, wiec moge zerwac umowe i zmienic, co zajmie jakies 2 tygodnie ;ssssssssssssssssss a jak chce to moga sprawdzic czy przepiecie do innej centrali cos pomoze - co zajmie tez jakies 2 tygodnie dodatkowo ;ssssssssssssss kazali dzwonic na niebieska linie zeby poprosic o jakis wywiad techniczny, juz sie wqrwiteges porzadnie na nich i se w myslach trenuje przeklenstwa, ale zresetowalem ostatni raz router i ... jest, dziala kuRv@ - cud do kwadratu...a jeszcze nie wspomnialem ze troche wczesniej dioda adsl sie zaswiecila i uzyskalem polaczenie ppp, ale net nie dzialal, wiec juz bylem w pizdu wnerwiony i zrezygnowany...juz kruwa zaczelem sie zastanawiac czy czasem netia nie ma jakiejs lepszej centrali...farta maja sukinkoty

a najlepsze jak ktorys raz tam dzwonie i slysze ze jakas panienka odebrala i se mysle "no k. tak, blondynka jakas pewnie"...no i k. zgadlem - totalne zero pojecia o czymkolwiek, co sie o cos pytam to "prosze chwile poczekac" i slysze ze z kims rozmawia i cos tam do mnie duka i tak w kolko, az w koncu sie rozlaczylem i zadzwonilem jeszcze raz i na szczescie wylosowalem kogos kto chociaz wie co to internet...

Better to die for something, than live for nothing.
I was in the wrong place

quakelive.plfoo-clan

PeterSchiff

Od: 2003-08-31

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-07-18 22:35:38

Hehe, jakiz jestem szczesliwy, ze zrezygnowalem juz dawno z tej neopizdziochy :) Teraz mam transfery po 1 MB ze stronek i pingi 10 :)

mises.org / marksdailyapple.com

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-07-19 10:55:14

u mnie pingi się znormalizowały, i jest tak jak dawniej, tyle, że co jakiś czas (czyt. przynajmniej raz dziennie) Neo mi wiesza kompa. Tzn. net pada, pomimo, że jest połączenie i system dostaje ogólnej padaki, tj. tylko reset pozostaje. Nawet po formacie na czystym systemie się tak dzieje. Nie wiem, czy to wina centrali, czy jakiś bug w aplikacji dostępowej (której niestety używam).
W listopadzie mi się kończy umowa i od razu do Netii przechodzę. Tam za 2 MB jest taniej, niż tutaj za 1MB. Tyle, że nic nie wiem o pingach w moim rejonie z Netii.

eng

Od: 2002-05-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-19 11:59:17

Netia w niektorych rejonach ma o wiele gorsza opinie niz Tepsa takze z tym hura optymizmem to bym zaczekal:)

edit;

Przykladowe opinie, pierwsze lepsze

Okręt mój płynie dalej, gdzieś tam...

» yt

Inverse

Od: 2007-06-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-19 12:13:41

ja bym wam polecił nie inwestowanie w duże firmy internetowe, które znacie głownie z reklam ( Tpsa, Netia, UPC, Dialog itp itp ). Bo widzicie jakie z nimi są problemy = więcej klientów = więcej olanych i nie zadowolonych klientów. Ja mam łącze osiedlowe w Białymstoku place 70 zl za 2,8 mb ( w nocy około 6~~ )
i pingi są takie

Wiem ze wielu z was nie ma wyjścia bo do ich miast/wsi docierają tylko i wyłącznie dziadowskie łącza tpsa. Ale Ci z większych miast powinni się rozejrzeć za jakimiś osiedlowymi - a nie narzekac na tpsa

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-07-19 12:25:19

A Ty myslisz, że takie osiedlówki na jakich łączach lecą? :P

enjoy

Od: 2003-01-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-19 13:28:09

hoh osiedlowka osiedlowce tez nie rowna
PS mam wrazenie ze niektore z tych opnii to pracownicy netii pisali :)

Better to die for something, than live for nothing.
I was in the wrong place

quakelive.plfoo-clan

Inverse

Od: 2007-06-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-19 13:37:04

Cytat z posta - autor: RauL
>
> A Ty myslisz, że takie osiedlówki na jakich łączach lecą? :P
>

no to fajnie ze tpsa bardziej dba o klientów innej firmy niż własnej.
:)

jest jakies lacze co biegnie z Polski do krajow europy zachodniej dzieki ktoremu mozna miec ping 20-40 i napewno nie jest z tpsa ( dokladnie nie wiem jak sie to nazywa, ale zik to ma :P )

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-07-19 13:40:14

Inverse napisał:

>
> RauL napisał:
> >
> > A Ty myslisz, że takie osiedlówki na jakich łączach lecą? :P
> >
>
>
>
>
>
>
> no to fajnie ze tpsa bardziej dba o klientów innej firmy niż własnej.
>
>
> :)
>
nie bardzo rozumiem ;p przeciez kazdy moze wykupić łącze polpak, lub DSL kilkumegowe i stworzyć własną sieć osiedlową pobierając opłaty od użytkowników. tepsa nie ma nic do tego.

Inverse

Od: 2007-06-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-19 13:46:37

no super, co nie zmienia faktu ze dobrze mowie - bo moja firma wykupuje te lacze od tpsa, i mam ping 30
a wy macie w samym tpsa i macie 100
wychodzi z tego to jak traktuje tpsa swoich klientow

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-07-19 14:08:56

nie mówisz dobrze, my mamy neozdradę, Ty masz pewnie polpaka lub dsl, a to co innego ;p
ja mam pingi jesli nic sie nie pie***** ~30 w pl i 50-60 europa (uk), 30-40 holandia

pluskff4

Od: 2003-05-03

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2008-07-19 14:24:32

mi cos neo sie zrabalo :F
juz od kilku miesiecy pingi w q3 i innych grach mam 50-70 apfff
kutfa wczesniej 30-40...
no i jeszcze jakby tego bylo malo co kilka sekund lag morderca :asdasddad

co do osiedlowek to mam watpliwosci aby pingi byly zdatne do grania
mialem wczesniej jakies gowno intermedia czy jakos tak
normalnie kaszana na calej linii
niedosc, ze olewali klientow to pingi w grach mialem 500+ ^^

teraz robila swoje okablowanie jakas nowa osiedlowka (it-net.pl) oO
zastanawialem sie nad przejsciem do nich, ale chyba tak samo bedzie jak z poprzednim bo nie odbieraja telefonow (lol?) i nie odpowiadaja na maile :A

co zrobic... skazany jestem tylko na jakies mmorpg ;D tam przynajmniej ping tak bardzo nie gra roli hehehe

enjoy

Od: 2003-01-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-19 15:10:12

pluskff4 a neo masz 6Mb moze?

Better to die for something, than live for nothing.
I was in the wrong place

quakelive.plfoo-clan

pluskff4

Od: 2003-05-03

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2008-07-19 15:22:35

niet 512 :b

fil.IP

Od: 2002-04-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-19 16:26:40

wlasnie poslalem wypowiedzenie umowy na neo. mam ja od jakis 6 lat. zaczynalem od 128 kb teraz mam 512 (podwyzszali predkosc co jakis czas. cena bez zmian :/) w sumie to nie mialem na co narzekac oprócz ceny. i wlasnie dlatego przechodze do Tele2 na pakiet tel+internet 1mb bo jest znacznie bardziej opłacalne (a nie mam innej opcji poza radiowką) . zobaczymy jak bedzie z jakoscia usługi...i ile bede bez neta zanim przejde z tp do t2...

...suck my disc

...!