ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Problemy z PB na CPMA

grzesiontko

Od: 2007-12-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-07-21 17:27:31

a wyłącz całkiem firewalla i wtedy spróbuj ;>
abo przez cnq3 się łącz
bo to raczej wygląda jakby u Ciebie coś blokowało połączenie ;)

It has been precisely 12 days, 11 hours, 35 minutes, and 12,4 seconds since something good last happened.

ins1d1um

Od: 2007-09-14

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-07-21 18:04:17

Cytat z posta - autor: StarDust.[org]
> zrobiłem cały reinstal i nic... ciągle to samo... chyba sobie nie pogram na cmpa... ;o

A mapy do cpma ty masz? ;asd, bo te z płyty nie wystarczą.
Tak ogólnie to mały OT się zrobił bo tu tylko o pb jest. :)

StarDust.[org]

Gravatar

Od: 2009-07-20

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-07-21 21:44:07

oczywiście ,że mam wszytskie mapy

cnq3 w konsoli pokazuje mi coś takiego

error - client/server game mismatch: baseq3 - 1/cmpa-1

ryzior

Gravatar

Od: 2009-12-28

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-12-28 19:08:52

u mnie po długiej walce okazało się że plik pak0.pk3 ma 185 megs zamiast 485 (prawdopodobnie problem powstał przez proinstallera którym wykonywałem full install ), niestety nigdzie w logach nie było nic na ten temat, dopiero po odpaleniu cnq3.exe coś się w konsoli pojawiło :)

objaw mialem taki : niezależnie czy serwer z pb czy nie - przy próbie połączenia wyskakiwało mi przy awaiting gamestate do menu cpma - w logach pb i konsoli - Connected to serwer i poniżej Not connected to server :)

pozdro

Xsi

Od: 2003-05-13

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-12-28 19:39:50

ryzior napisał:
> u mnie po długiej walce okazało się że plik pak0.pk3 ma 185 megs zamiast 485 (prawdopodobnie problem powstał przez proinstallera którym wykonywałem full install ), niestety nigdzie w logach nie było nic na ten temat, dopiero po odpaleniu cnq3.exe coś się w konsoli pojawiło :)
>
>
> objaw mialem taki : niezależnie czy serwer z pb czy nie - przy próbie połączenia wyskakiwało mi przy awaiting gamestate do menu cpma - w logach pb i konsoli - Connected to serwer i poniżej Not connected to server :)
>
>
>
> pozdro
Proinstaller nie ma tutaj nic do rzeczy bo on nie podmienia ani nie dokonuje operacji na pak0. Miales uwalony plik jeszcze przed instalacją i to cały problem.

ryzior

Gravatar

Od: 2009-12-28

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-12-29 15:38:12

no niestety chyba nie (proinstaler chyba kopiuje tenże plik razem z resztą jak instaler quake ale być może się mylę nie chcę tutaj robić za alfa/omege, nie pamiętam niestety czy już miałemw tymże katalogu coś zainstalowane czy robiłem fresh install) orginalne CD - dlatego olałem temat sprawdzania plików po kolei ale w logu cnq było info że checksum jest nieteges i tylko dlatego się skumałem

nie chodzi mi o to że to ten czy inny program coś popsuł czy też nie ale o to żeby sprawdzić oczywiste oczywistości jak mawia nasz prezio :) bo czego ja już nie nawywijałem w tym temacie

pozdro

ps: swoją drogą to szkoda że komunikaty w logu q3a są mało wyraźne , pb to samo :(

ryyyAv

Od: 2003-08-25

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-01-03 16:52:06

przeczytalem nie cały wątek ale zrobiłem tak i u mnie działa (win7 32)
* Włącz kompatybilność z systemem Vista dla plików PnkBstrA/B.exe w c:\windows\system32 i c:\users\your_username\appdata\local\punkbuster.

  • Uruchom powyższe pliki z prawami Administratora.

  • Włącz kompatybilność z systemem Vista dla C:\Program Files (x86)\Activision\Call of Duty 4 – Modern Warfare\iw3mp.exe (wykonawczy cod'a - to nie musi być cod4)

  • Uruchom iw3mp.exe (cod4 mp, lub inne) z prawami administratora.
    Pozdrawiam i powodzenia

barslo

Gravatar

Od: 2008-09-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2010-02-21 23:56:17

Witam.
Zauważyłem, że błędy związane z serią Quake na systemach 64 Bit najczęściej są powiązane z błędami w rejestrze systemu. Na moim przykładzie. Mam win7 gram sobie w Ql i tu nagle dupa kicked itd. miliony błędów, zainstalowałem RegistryBooster, włączyłem i teraz wszystko jest ok.\

Edit. dupa i cyce nie działa działało 5 min

plajer

Od: 2011-01-28

Ranga: Gauntlet Cutter

Dodano dnia: 2011-04-13 14:53:27

Z jakiej strony pobrać pb?

"hehehe Demrumrus wymiata, jest lepszy od Jasia Śmietany, nie dosc ze teksty ma lepsze to rzuca je ot tak od niechcenia a nie siedzi i wymysla jakby tu cos glupawego powiedziec, nie wiem jak to robi ale co czytam jego wypowiedz na forum to spadam z krzesla, tak 3maj koles :)"

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2011-06-14 16:20:07

Plajer napisał:
> Z jakiej strony pobrać pb?
...

z lewej... wszystko co na lewo jest bardziej pro...

PB to integralna czesc cpma i nie trzeba go pobierac... pb_cl_enable odpalasz klienta, a pliczkiem pbweb.exe (ktory juz niestety trzeba pobrac i wrzucic do folderu pb) aktualizujesz...