ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

QL Konsola i CFG

mGt

Od: 2003-07-02

Ranga: Shotgun Killer

Dodano dnia: 2008-09-07 01:18:51

QL znowu dział. Jakiś update poleciał. Zdażyłem nawet baty dostać :P Jednak vq3 to nie moja dziedzina :P Niema się co oszukiwać bez promodowej fizyki czuję się jak bez ręki :P

Podpisy są głupie... zwłaszcza te z linkami bądz grafiką... :D

sqra

Od: 2007-10-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-09-08 18:19:00

Po ostatnim update nie zapisuje mi sie cfg:/ tzn. ustawienia grafiki i bindy sie zapisują ale np. cg_zoomfov, cg_trueLightning, cg_crosshairSize za każdym razem jak się podłączam do serwera ustawiają sie default:/

Lena

Od: 2004-01-13

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2008-09-08 21:10:52

Mnie tak się dzieje od początku.

Tzn. odkąd gram, jeszcze przed ostatnim updejtem :/

Tak jak pisałam - konfig nie dość, że się nie zapisywał, to jeszcze jak się go otwarło w notatniku, to kompletnie NIC tam nie było prócz:
// Hardware cfg - Generated by QUAKE LIVE. Do not modify

...let something in, or throw something out...
you left the door open wide....

Bongo

Od: 2007-04-11

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-09-09 00:04:25

widzę, że nie tylko ja mam ten problem. Bo już się bałem, że coś pochrzaniłem :)

Nec Temere Nec Temide

mGt

Od: 2003-07-02

Ranga: Shotgun Killer

Dodano dnia: 2008-09-09 16:21:30

A ja tak nie mam. Raz wpisane ustawienia zostają w configu. Nawet updaty nic nie zmieniają. No chyba że to ma coś w spólnego z tym że sam nie modyfikowałem bezpośrednio configa, tylko wszystko wpisywałem z pod konsoli QL. Spróbujcie wpisać jakieś komendy z konsoli i po czemu wylogować sie z QL i zalogować ponownie. Może u was te ustawienia też się zachowają...

Podpisy są głupie... zwłaszcza te z linkami bądz grafiką... :D

sqra

Od: 2007-10-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-09-09 16:40:31

Modyfikuje cfg przez konsole i nadal to samo[](//htmlarea/images/smiles/7.gif)

gbz1

Od: 2007-08-22

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-09-09 17:25:34

niestety tez tak mam nawet sensitivity sie zmienia :A

Bongo

Od: 2007-04-11

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-09-09 20:51:11

sens mi czasami się zmienia, ale tylko czasami. Nieraz nawet rate, snaps, cg_crossHairSize itd.. się nie zmieniają. Ale zbindowałem sobie te komendy :-P i na razie nie narzekam.

Nec Temere Nec Temide

THRAWN

Od: 2003-05-24

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-09-10 13:01:09

trzeba cięgle execowac cfg :E


**#qlpickup.pl #team-poland.ql #c4-boom

ZAPRASZA**

gbz

Od: 2006-01-18

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-09-10 19:23:49

no to jest irytujace..

m0rg

Gravatar

Od: 2007-01-03

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-09-14 00:15:06

hmmm... wie może ktoś dlaczego po chwili gry kopie mnie na specta? gram np kilka rund, jest napisane m0rgan killed himself (a się nie killuje) i na specta mnie wywala :) na duelu mnie tak nie kopie... tylko na CA, Ctf itp.

PawUloN

Od: 2007-08-21

Ranga: Shotgun Killer

Dodano dnia: 2008-09-14 15:45:32

Heh, nawet sam widziałem to :p Podaj, co ci się wyświetla w konsoli.

m0rg

Gravatar

Od: 2007-01-03

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-09-14 21:47:36

hehe tak myślałem, że to Ty też grałeś...
Właśnie wyświetla mi się tylko m0rgan killed himself i jestem na spec i mało tego czasem nie mogę wejść z powrotem do teamu :)

Lena

Od: 2004-01-13

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2008-09-16 17:32:26

Ostatnio co chwilę jak wchodzę na stronę QL, loguję się to mam DOWNLOAD. I co chwilę muszę pobierać ten plugin.

Też tak macie czy tylko mnie uszczęśliwiają ekskluzywnym downloadem co chwila?

...let something in, or throw something out...
you left the door open wide....

Bongo

Od: 2007-04-11

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-09-16 18:40:36

?sane? aka succub napisał:

>
> Ostatnio co chwilę jak wchodzę na stronę QL, loguję się to mam DOWNLOAD. I co chwilę muszę pobierać ten plugin.
>
> Też tak macie czy tylko mnie uszczęśliwiają ekskluzywnym downloadem co chwila?
>
Też tak mam - dla świętego spokoju instaluję jeszcze raz :-)

Nec Temere Nec Temide

Kl3kot

Od: 2008-02-20

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-09-20 16:24:15

A ja mam pytanie o jedna komende : p bo mam ustawione zeby wszyscy z mojego teamu wygladali jak np sarge a jak zrobic zeby pokazywaly sie modele graczy ktore sami wybrali ? : p

SamLasco

Od: 2008-09-20

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-09-20 19:21:47

/kill daj

a tak na serio to mysle ze enemymodel i enemycolors pownnio pomoc chyba ze Force Model Player ciezko mi cos powiedziec bo narazie czekam na QL :)

Pozdrawiam HOT DOG KING SAM LASCO!

Sam Lasco Hot Dog KING!

Halifax, Nova Scotia, CANADA

Other Nick: Flinston,Jaskiniowiec

sqra

Od: 2007-10-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-09-20 20:48:25

jeżeli chodzi o enemycolors i enemymodels to w QL nie działa, tylko cg_forceEnemyModel "nazwamodela/kolor" ale z tego co zrozumiałem to Kl3kot chce aby modele były takie jakie każdy gracz sobie indywidualnie wybiera, nie bardzo wiem jak to zrobić:P tylko po h*j ci te brązowo sraczkowate modele skoro możesz mieć piękne ziolone robociki;p

Kl3kot

Od: 2008-02-20

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-09-20 22:09:54

Sqr4 ... piekne zielone robociki nawoskowane i wypolerowane i w dodatku zielone to ja mam na model wroga : p a chce zeby kazdy z mojego teamu mial taki jaki sobie wybral przy grze w tdm ca i ctf czaisz baze ? xd

A tak P.S. SamLasco /kill to Ty sobie przybinduj na lpm i zobacz co sie dzieje kiedy chcesz strzelic ;DDDD

sqra

Od: 2007-10-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-09-21 11:43:09

seta cg_forceTeamModel ""   -   taki wpis musisz mieć w repconfig, pewnie coś masz "tutaj" :)

O]]]satan

Od: 2004-09-03

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2008-09-21 15:50:13

kl3kot cg_forcemodel 0, cg_forceteammodel wyczysc w kazdym cfg

I AM THE GRAVES OF THE 80's

I AM THE RISEN DEAD

DESTROY THEIR MODERN METAL

AND BANG YOUR FUCKING HEAD

UH!

oNes

Gravatar

Od: 2008-08-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-13 14:16:57

A wie ktoś może jak zmniejszyc ping? Wpisalem snapsa i rate. Nic nie pomogło.
Moj ping jest w granicach 50-60 co jest dośc nieciekawe.

mGt

Od: 2003-07-02

Ranga: Shotgun Killer

Dodano dnia: 2008-10-13 14:35:05

oNes. wszystko zależy od łącza internetowego z jakiego korzystasz. dajmy na to ja kiedyś na neozdradzie miałem do angielskich serwerów około 50-70ms. To było max na co pozwalało łącze. Teraz na Pronecie mam 30-40. Wniosek z tego taki że parametrów łącza nie przeskoczysz. Niema magicznej komendy zmniejszającej ping (chyba że cg_changeInetProvider :P). Komendami możesz ewentualnie podnieść komfort gry na pingu jaki posiadasz (przynajmniej na q3 cpma). Pozatym z tego co pamietam swojego czasu wiekszość graczy miała do angielskich serwerów 50-60 pingu ( tak jak ja ) i dało się przyzwoicie grać. Kwestia wyczucia i przyzwyczajenia :P Wiec jeżeli nie zamieżasz chwilowo zmienić operatora dostarczającego internet, proponuję sie zacząć przyzwyczajać do tych 50-60 ms :D

Podpisy są głupie... zwłaszcza te z linkami bądz grafiką... :D

lObuz

Od: 2007-05-10

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-10-13 16:47:55

rate "25000"
cl_maxpackets "63"
snaps "40"
cg_predictItems "0"
cl_packetdup "2"
cg_smoothclients "1"
r_EnablePostProcess "0"

te komendy jak napisał seXi|magg0t mogą podnieść komfort gry na pingu jaki posiadasz.

Pionier

Od: 2003-08-06

Ranga: Rocket Rider

Dodano dnia: 2008-10-16 16:35:52

Hej jest akcja ;]
otoz wlaczylem sobie tego zajefajnego q3 ;] w sumie fajny jest :D
ale mam maly problem z fps'ami ;]
jak gram w oknie jest 125klatek no problemo
jak dam fullscreen to spada do 60 i nie ma znaczenia jaka mam rozdzielczosc czy 800x600 czy 1280x1024 wiecie jak rozwiazac ten problemik ?
i jak wylaczyc to zjebane trzepanie robota jak dostane strzala ?;]

Nobody’s satisfied with being second best