ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Ustawienia Huda

AGR

Od: 2007-03-03

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-10-14 13:57:05

Witam!!

Cieszy mnie fakt , że tyle ludzi wypowiedzialo sie tutaj a wiec do rzeczy.

1.) Pomysł Chooy z bindem cg_draw2d 0 wydaje sie być dobry ale niesprawdza sie kiedy (jak ktoś już tu napisał) w sytuacji kiedy w tym samym momencie jest Frag i np informacja "use medkit" ponieważ usunie to również informacje "Frag Message (a ja własnie nie ktore akcje takie mam).Dodam że używam takiego huda jaki przedstawilem na screenach w pierwszym poście wiec żadnych ikonek z huda mi nie usunie bo ich nie ma :)

2.)Sposób jaki przedstawił gienek wydaje sie być trafnym ale czasochłonnym ja zgrywam akcje z Quake Live do tga w rozdzialce 1680 x 1050 @ 100 czasem 200 FPS.

3.)Pomysł SpOOnman niestety nie działa w pierwszym jak i drugim rozwiazaniu.Ale wydaje mi się że idzie ustawic czcionke na 0 skoro mozna ustawić inny rodzaj czcionki.

O]]]satan

Od: 2004-09-03

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2009-10-14 15:08:29

to jakies ultra hd bedzie ze zrzucasz po 100-200 fps?

I AM THE GRAVES OF THE 80's

I AM THE RISEN DEAD

DESTROY THEIR MODERN METAL

AND BANG YOUR FUCKING HEAD

UH!

Choooy

Od: 2008-09-25

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-10-14 15:18:51

Końcowy film będzie pewnie w 20-50 fps. Zrzuca się więcej dla efektu motion blur.

Ni Chooyah!

RA|NBOW

Od: 2009-04-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-10-14 15:53:21

Ja nadal tkwie w założeniu, że szczytem wyjebistości byłby frag movie z efektami jak w "Mellow Darkness" i "Morning never came":icon_dance:

\m/

PeterSchiff

Od: 2003-08-31

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-10-14 18:32:49

Byłby szczytem nudy i przerostu formy nad treścią. Najlepsze efekty są w Tricking iT2 - niby nie ma, a jednak wszystko piknie wygląda. Te filmy nexoge to jakieś szlaczki na ekranie i pod tym tricki. Nie mówię, że nie ma w tym skilla, ale gorzej się ogląda przez nadmiar efektów.
AGR napisał:
> 2.)Sposób jaki przedstawił gienek wydaje sie być trafnym ale czasochłonnym ja zgrywam akcje z Quake Live do tga w rozdzialce 1680 x 1050 @ 100 czasem 200 FPS.
Ja do filmu zgrywam 240 FPS 1080p z motion blurem, ale różnica tkwi w tym, że moja gra nie jest niedorobiona (:P), tj. mam q3mme, ustawiam demolistę, idę spać albo walić głową w umywalkę, a screeny i tak się zapisują :)
U Ciebie to jest czasochłonne, ale....

> (...)stawiam sobie wysokie wymagania ,konfig który robie ma pokazywać tylko to , co w filmie fragowym jest najważniejsze

Albo rybka, albo akwarium :)

mises.org / marksdailyapple.com

RA|NBOW

Od: 2009-04-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-10-14 21:51:52

Mi tam się przejebanie podobają te filmy. Zwykłe jakie takieś, to jest ich od zapierdolenia, a w sumie, fragi z ql pod tym względem nie będą się znacząco różnić od tych które już zostały ukazane na frag movie z q3, to stawiam na innowacje, efekty, ciekawość etc. Negoxe dla mnie w tej kwestii to n1.

\m/

AGR

Od: 2007-03-03

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-10-15 15:43:39

Cytat z posta - autor: O)))satan
> to jakies ultra hd bedzie ze zrzucasz po 100-200 fps?

hehe ultra HD :D Docelowy film będzie w 1280 x 720 @ 50 FPS. Fajnie wtedy płynie chodzi. Ja widze różnice po miedzy filmem Quake 25 fps a 50 fps ponieważ ta gra jest szybka i dynamiczna.

Filmy "Mellow Darkness" i "Morning never came" fajnie zrobione ale tak jak napisał Gienek przerost formy nad treścia. W tym filmach koleś pokazuje triki czy to reklama programu do edycji Video ??? :D Niestety w Quake Live nie idzie ustawić kamer z perspektywy 3 osoby ( z wyjatkiem cg_thirdperson) no chyba że ja oczymś nie wiem.Troche brakuje np edycji z trzeciej kamery.

Gienek o jakim 'niedorobieniu' dokładnie mówisz ?? Quake Live to jeszcze beta.

Troche zrobił się offtop. Wiec ponawiam pytanie. Czy jest możliwość usuniecia (za pomoca Quake Live) z huda tych 2 rzeczy które przedstawiłem w 1 poście???

Choooy

Od: 2008-09-25

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-10-15 17:42:06

To ja się perfidnie podepnę i się spytam jak usunąć napis "Press F3 to ready yourself".

Ni Chooyah!

Bloodpa1nt

Od: 2009-01-11

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2009-10-15 18:42:21

Musisz wcisnąć F3 i poczekać 10 sekund.

=)

_Vh

Od: 2003-05-21

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-10-15 19:06:54

/unbind f3?

Единый, могучий Советский Союз!

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-10-15 19:21:48

CEFO bloodpa1nt napisał:
> Musisz wcisnąć F3 i poczekać 10 sekund.
dobry sposób :D

PeterSchiff

Od: 2003-08-31

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2009-10-15 21:59:02

> Gienek o jakim 'niedorobieniu' dokładnie mówisz ?? Quake Live to jeszcze beta.

Beta, ale główny koder q3mme oferował przekodowanie swojego programu na QL, jeśli tylko id udostępni mu jakiś tam fragment kodu (chciał to zrobić nieodpłatnie), a id, po wstępnych obiecujących rozmowach, po prostu zerwało kontakt.
Patrząc na obecne tempo zmian i ich przełomowość, QL-owski odpowiednik mme będzie wydany w 4 tysiącleciu.
Co jak co, ale, jak podejrzewam, wielu graczy zaczęło grać w q3 po obejrzeniu filmu fragowego, a o jak największą liczbę użytkowników id przecież chodzi, więc nie rozumiem dlaczego przy tak wyśmienitej okazji jaką zaoferował im gość od q3mme, odwrócili się dupą.

mises.org / marksdailyapple.com

RA|NBOW

Od: 2009-04-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2009-10-17 10:34:18

" Niestety w Quake Live nie idzie ustawić kamer z perspektywy 3 osoby"

A no to sorry, że w błąd wprowadzam, bo nie wiedziałem o tym:icon_biggrin:

\m/