ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Warcraft III Frozen Throne

blue_

Od: 2004-12-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2004-12-25 11:02:51

Witam!
Ostatnio rozważałem kupno orginalnego W3 gdyż korci mnie gra an battlenecie (do tej pory jedynie diablo2 [1]), ze względu na to że pingi w Q3 straszne... Wgrałem sobie ten programik w3battle, więc z chęcią bym pyknął, i prosiłbym o małe wprowadzenie mnie w tajniki tej gry[21]
Jeśli jeszcze pogrywacie to napiszcie i sie zgadamy na gg może

Pozdro

bamc

Od: 2002-10-01

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2004-12-25 12:14:53

tez bym se pograł ale żal kasy (albo jej brak ) na orginał :(((((

blue_

Od: 2004-12-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2004-12-27 12:34:05

bamc, toteż zanim zdecydujesz sie zakupić orginal możesz sprawdzic jak pogrywa sie w wara 3 na "kopii zapasowej" [8], przy pomocy wspomnianego programiku...
A tak w ogóle to czekam az ludzie po świętach podochodza do siebie i moze ktos nam pomoze wejsc w realia battlenetu... (frag :))

frag

Od: 2002-08-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2004-12-31 00:48:03

zaden problem hipcie xD
jestem b.czesto na BN ....jak ktos chce lajtowo pograc to /w sw.fragan

yep thats ME xD

blue_

Od: 2004-12-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2004-12-31 12:43:58

frag a pogrywasz na serwerze pvpgn? Bo ja narazie tylko tam (jak mnie wkreci to moze sprawie sobie orginał) [8]

szłem

Od: 2004-06-25

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2004-12-31 16:45:34

dota rządzi ! ;P

ت

frag

Od: 2002-08-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-01-02 01:03:23

niestety pykam tylko na oryginalnych serverach Blizzarda ;;/

pozatym na pvpgn niewyrobisz sobie dobrze zdania o w3....

Dlaczego ? juz wyjasniam....

Inny imho gorszy system dobierania przeciwnikow w ladderze ...

Masa naabow niepotrafiacych grac....ciezko jest cos wartosciowego wyniesc z gier z takimi ludzmi.. jednym slowem trening zerowy..

Lagi OGROMNE lagi...jest to system p2p i mozesz grac tylko z goscmi co maja pub IP dzieki czemu jak masz wew IP to hostem zawsze jest twoj przeciwnik ktory ma ping ZERO a ty masz ping odpowiadajacy polaczeniu z nim...czyli gra raczej wyrownana niebedzie....

Pozatym przekrety w trakcie gry ze uzyskujesz przewage nad wrogiem i on jako host robi SLEEP modemu automatycznie wyrzuca was dwoch z gier i nikomu niezalicza wina/porazki jest bardzo frustrujaca....Jednym slowem strata czasu..
Na serverach blizza duzo bardziej komfortowo sie gra...zawsze staly ping w granicach 50-60 bez wzgledy na to czy grasz z gosciem z polski czy z hiszpani

Nie ma przekretow...Cheaterzy sa w miare regularnie tepieni przez ekipe blizarda...

Na serverach pvpgn mozesz cheatowac do woli maphaki , diskhaki, money chaki..

nikt tego niekontroluje przyjemnosc zerowa...

To tak pokrotce Ci opisalem dlaczego niewarto sie sugerowac miodnoscia gry na pirackich serverach....

Prawdziwe swpolzawodnictwo i 100% radoche z gry bedzie mial tylko na oryginalnych serverach...

a 90 zl ( chyba tyle juz teraz kosztuje org. w3+FT ) to nie droga investycja zwazywszy ze ta gra jest i bedzie rownie dlugo niesmiertelna jak Star Craft
Pozdrawiam :)

i /w sw.fragan jak juz dotrzecie na serek europe :P

yep thats ME xD

blue_

Od: 2004-12-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-01-02 13:06:03

frag dzieki za wyczerpujace nakreslenie sytuacji...

W sumie o wielu rzeczach o ktorych piszesz juz sie przekonalem sam... Lagi faktycznie sa ogromne.
Wlasciwie mialem wielka ochote kupic orginala pare tygodni temu... do czasu az... zawitalem na forum battlenet.pl. Co jak co, ale czytanie wypowiedzi udzielajacych sie tam gostkow (pewnie uwazajacych sie za guru w temacie w3) konkretnie mnie zniechecila... Z tego co tam pisza tak zwana "kultura" na battlenecie nie ma miejsca. Na "dzien dobry" czlowiek dowiaduje sie ze ze jest smierdzacym noobem i nie jest tam mile widziany, zreszta hasla w stylu "smierc noobom" sa na porzadku dziennym. Okazuje sie ze nie mozna bardziej sie osmieszyc niz... wygrywajac z kims lepszym :/ Tam po grze nie mowi sie gg, tam mowi sie "ty pier... noobie, co za abusowanie, tania gra, tylko mass itd..."

Teoretycznie mozna ignorowac takich gosci, ale niewatpliwie spodziewalem sie lepszego przyjecia na bn... Nie wiem moze jestem przedraziwiony ale jesli mam wydac prawie 100 zeta po to zeby ktos mnie obrazal to ja dziekuje ...

No chyba ze to lezy tylko w naturze Polakow...

Cieszy mnie ze akurat na scenie q3 obowiazuje jako taka kultura.

Anyway. jak tylko skoncza sie zaliczenia i poprawki ;) (nie wiem jak zalicze fizyke, ale chyba nie na trzezwo) to pomysle czy nie sprawiic mimo wszystko orginala w3...
pozdrawiam!

frag

Od: 2002-08-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-01-03 16:29:23

Duzo z tych rzeczy co mowisz niestety jest prawda...ale niema sie co zniechcecac..

bo wcale nie jestes skazany na oszczerstwa Bad-Mannerow...

hamstwo panuje tylko na Publicznych kanalach takich jak Frozen Throne POL-1 , Pol-2 itd....

I tak defakto siedza tam tylko dzieciaki z niedorozojem mozgowym ...

Ale sa tez kanaly prywatne klanowe...ktore zrzeszaja rownie duza czesc polskich graczy z tym malym wyjatkiem ze mozna tam normalnie pogadac...a wszelkie oznaki hamstwa sa karane banami przez operatorow...przykladowo #clan NK
Pozatym wlasnie czesc spolecznosci battlenet.pl to dzieci dlamnie to gorszy odlam sceny w3 :/...

Duza wiekrza kulture prezentuje netwars.pl i tam wlasnie koncentruje sie wiekrzosc sceny...

zreszta...jak sobie przypomne q3 jakies 3-4 lata temu to tez niebylo ciekawe wszedzie bluzgi i oszczerstwa...

q3 juz sie rozwinelo a w3 dopiero dorasta do kultury i jeszcze duzo czasu uplynie jak gracze beda odnosili sie do siebie zszacunkiem :/

yep thats ME xD

pent1um

Od: 2002-07-15

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-01-04 01:26:21

hyhyh fragu czasem jak patrze na topici na netwars to albo sie smiac albo plakac :D wiec i tam nie jest tez tak super, widac czasem bany za chociaz jedno slowo powiedziane zle...a moze to tylko mi sie tak wydaje? [1]

This place hasn’t seen any action for decades, unfortunately neither have I.

[lucas]

Od: 2004-06-21

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2005-02-07 09:08:31

na pirackim batlu dowala czasem zamiast wygranej porażke lub odwrotnie to są wady a i można robić jescze bezczelne kabelki jak przegrywasz:d

pent1um

Od: 2002-07-15

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-02-07 09:40:16

very very true

This place hasn’t seen any action for decades, unfortunately neither have I.

szłem

Od: 2004-06-25

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-05-23 18:33:14

gra ktos w dote ? 

ت

pent1um

Od: 2002-07-15

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-05-23 23:50:05

gr  gra

This place hasn’t seen any action for decades, unfortunately neither have I.

szłem

Od: 2004-06-25

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-05-24 16:28:49

ptm^ napisał:

>
> gr gra
>

no wiem, bo sam z nim w klanie jestem, ale czy ktos jeszcze z boardowiczow ? :P

ت

Fabian

Gravatar

Od: 2004-04-17

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-01-19 20:44:45

postanowilem odkopac, moze rozruszamy ten temat

ktos grywa w ft? bo ja znow mam zamiar zaczac

gr.

Od: 2003-07-02

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-01-21 01:09:01

ja i pewnie marian i frag ktory juz tu nie zaglada to jest nas trzech czy czterech -.-

Fabian

Gravatar

Od: 2004-04-17

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-01-21 09:24:12

aha, kto kim gra, i jak gra?

gr, tak pozatym mialbym sprawe do Ciebie w sprawie tego cdkeya, bo nowki frozena nie jestem w stanie zalatwic aktualnie teraz pytanie, jestes w stanie mi udostepnic jeden? sprawny, zebym mogl pograc bez obawy, ze wyskoczy mi komunikat, ze ktos go uzywa, tez taki.. niezbanowany, ale wolal bym to na gg zalatwic

szłem

Od: 2004-06-25

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-02-02 15:34:04

ja gram w dote TYLKO

ت

frag

Od: 2002-08-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-02-12 16:08:31

sam tu emil niezagladasz ;]

yep thats ME xD

furi

Od: 2003-07-07

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-02-20 15:12:10

Uswiadom ktos nupa jak zagrac na piracie w necie?:D

Fabian

Gravatar

Od: 2004-04-17

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-02-26 14:09:51

nie warto, juz lepiej wydac to 50 zl i kupic oryginal

furi

Od: 2003-07-07

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-02-27 17:17:24

Musze miec obie orginalne czy frozen wystarczy?:P

_Vh

Od: 2003-05-21

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-02-27 17:20:44

Cytat z posta - autor: [666|fur1](%E2%80%99?page=users&run=details&id=6485%E2%80%99)
>
> Musze miec obie orginalne czy frozen wystarczy?:P
>

Obie.

Jeżeli chcesz pograć tylko w Dotę to polecam gg-client - co i jak znajdziesz na google.

Единый, могучий Советский Союз!

furi

Od: 2003-07-07

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-03-02 14:24:57

Mozna to kupic w jakims sklepie?! Rozgladalem sie troche w tych znanych mi sklepach i pustki :O Jedynie na allegro znalazlem ale po 70 zl chodza :<</p>