ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Co wiemy?

oNes

Gravatar

Od: 2008-08-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-09 19:17:45

Ta ale co będzie, kiedy zostanie wprowadzone iCTF ? Instagibowcy z całej polski będa poszkodowani ,bo to "bezmyślna gra" ?

Bongo

Od: 2007-04-11

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-10-09 19:29:18

[](//htmlarea/images/smiles/8.gif)

ale dlaczego mają być poszkodowani ??

Nec Temere Nec Temide

oNes

Gravatar

Od: 2008-08-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-09 19:33:31

Skoro już quake live daje nam tyle mozliwości, to chyba lepiej aby byly dostepne dla wszystkich graczy, ze wszystkich modów?
To troszkę niesprawiedliwe, aby takie "wypasy" mieli tylko ludzie którzy obsługują się wszystkim co popadnie ;-)
o/

Bongo

Od: 2007-04-11

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-10-09 19:46:16

no ale przecież jest instagib (co prawda bezmyślne ffa), ale "onlyrailowcy" też mają QL, więc w czym rzecz.
Wcześniej napisałem, że trochę bez sensu robić ranking zdobytych fragów (a jak się domyślam Twoja ranga zależeć będzie od wypadkowej: ilości fragów, acc, wygranych/przegranych itd...), bo i tak ludzie grający instagib zdeklasują normalnych graczy. Przecież na insta zdobywasz fragi hurtowo, bo na normalnym Q3/QL to trochę trzeba się natrudzić (szczególnie 1v1). No najlepiej jakby insta miało swoją oddzielną klasyfikację i każdy byłby zadowolony.
co do iCTF, to grywam :) - ale bardzo rzadko, jak jestem pijany i nie chce mi się skupiać na grze, a mam ochotę postrzelać.

Nec Temere Nec Temide

oNes

Gravatar

Od: 2008-08-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-09 20:41:29

No więc w tym rzecz, osoby ranking dla instagibowców załatwił by calą sprawe.
Ale czy oni o tym pomyślą?

O]]]satan

Od: 2004-09-03

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2008-10-09 21:31:08

zieff trzonem kazdego quake sa tryby all weapon 1v1, tdm, ctf, ca kto by zawracal sobie glowe jakims insta i osobnymi rankingami

I AM THE GRAVES OF THE 80's

I AM THE RISEN DEAD

DESTROY THEIR MODERN METAL

AND BANG YOUR FUCKING HEAD

UH!

oNes

Gravatar

Od: 2008-08-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-09 22:37:41

Jedni grają wszystkim kilka lat, drudzy railem ;]

PawUloN

Od: 2007-08-21

Ranga: Shotgun Killer

Dodano dnia: 2008-10-09 23:03:52

Cytat z posta - autor: oNes
>
> No więc w tym rzecz, osoby ranking dla instagibowców załatwił by calą sprawe.
>
>
>
> Ale czy oni o tym pomyślą?
>

Forum bety? Daj propozycję tam, o iCTF i ten osobny ranking.

ShadoW_86

Od: 2002-05-12

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-10 16:13:14

Nie urażając nikogo, serio wam tak zależy na tych statach? Jak dla mnie to wcale tego mogło by nie być :)

Bongo

Od: 2007-04-11

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-10-10 16:37:38

ShadoW_86 napisał:

>
> Nie urażając nikogo, serio wam tak zależy na tych statach? Jak dla mnie to wcale tego mogło by nie być :)
>
Mi zależy, żeby "staty" były jak najbardziej wiarygodne. Gdy przeglądam serwery 1v1 to wchodzę tylko tam, gdzie są ludzie na moim i nieco wyższym poziomie. Raczej nie wchodzę grać z gośćmi słabszymi ode mnie i unikam tych z podwójną czerwoną strzałką (bo taka gra jest dla mnie i dla przeciwnika bez sensu). Uważam, że możliwość poznania stopnia zaawansowania przeciwnika zanim zaczniemy walczyć jest ogromnym plusem QL.

Nec Temere Nec Temide

silkerer

Gravatar

Od: 2008-10-10

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-10 20:37:51

Jak ta gra jest zrobiona? Bo nie kminie jak gra odpalona w przegladarce wygalda graficznie tak samo jak q3

sqra

Od: 2007-10-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-11 10:21:04

silkerer napisał:

>
> Jak ta gra jest zrobiona? Bo nie kminie jak gra odpalona w przegladarce wygalda graficznie tak samo jak q3
>
Zacznijmy od tego że 250Mb gry ściągasz na kompa, przeglądarka jest tylko do odpalenia gry. Staty, wyszukiwarkę serwerów, i takie tam różne bajery masz na stronie a samą grę na dysku:) chyba;p

Inverse

Od: 2007-06-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-22 09:12:08

to dziala jak etqw, tylko przez przegladarke
pliczki na dysku, odpala sie za pomoca przegladarki, a staty sa bo sie gra przeciez na oficjalnych serverach

r3v.DOOMer

Od: 2005-05-03

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-10-24 11:54:59

Do tej pory wkurzają mnie dwie rzeczy w QL. Po pierwsze mocno oklipowane mapy, co chociaż ułatwia grę, to jednak nie pozwala na wykonanie wielu tricków. Po drugie brak tych wszystkich bugów z Q3 w postaci bounce'ów itd. Wiem, że to się raczej nie przydaje w grze, ale jednocześnie oznacza, że Defrag na tej wersji raczej nie ma przyszłości.

qim

Gravatar

Od: 2008-09-19

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-24 13:17:59

Hmm nie będe zakładał nowego tematu ale czy robią teraz jakiś większy update serwerów bo nie mam żadnych na liście. Zawsze jak coś robili to wyłaczali quake live i po paru godzinach już wszystko było OK. No tak od 13 już nie ma żadnych serwerów.Używam FF 3.0 do grania.

d00mer

Od: 2005-01-19

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-24 16:44:40

No właśnie ja też. Nie wyświetla mi żadnych serwerów w głównym oknie. Coś kombinują? :>

qim

Gravatar

Od: 2008-09-19

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-24 18:13:29

Może. Teraz jest już ok ale przez parę godzin nie było ani jednego serwa online. Coś na forum pisało że po tym update serwy padły czy coś w tym stylu. No ale ważne ,że już rakiety w powietrzu i granaty się sypią :)

THRAWN

Od: 2003-05-24

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-25 00:21:33

r3v.DOOMer napisał:

>
> Do tej pory wkurzają mnie dwie rzeczy w QL. Po pierwsze mocno oklipowane mapy, co chociaż ułatwia grę, to jednak nie pozwala na wykonanie wielu tricków. Po drugie brak tych wszystkich bugów z Q3 w postaci bounce'ów itd. Wiem, że to się raczej nie przydaje w grze, ale jednocześnie oznacza, że Defrag na tej wersji raczej nie ma przyszłości.
>
gra ma być noob friendly wybacz, na pewno gracze Defraga nie będą mieli łatwo.


**#qlpickup.pl #team-poland.ql #c4-boom

ZAPRASZA**

dworzo89

Gravatar

Od: 2008-10-22

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-26 21:34:09

Cytat z posta - autor: Bongo
>
> ShadoW_86 napisał:
> >
> > Nie urażając nikogo, serio wam tak zależy na tych statach? Jak dla mnie to wcale tego mogło by nie być :)
> >
> Mi zależy, żeby "staty" były jak najbardziej wiarygodne. Gdy przeglądam serwery 1v1 to wchodzę tylko tam, gdzie są ludzie na moim i nieco wyższym poziomie. Raczej nie wchodzę grać z gośćmi słabszymi ode mnie i unikam tych z podwójną czerwoną strzałką (bo taka gra jest dla mnie i dla przeciwnika bez sensu). Uważam, że możliwość poznania stopnia zaawansowania przeciwnika zanim zaczniemy walczyć jest ogromnym plusem QL.
>

Mi zależy na statach .gram ciagle instagib a reszty prawie wcale .Mogli by zrobic oddzielne staty dla instagibowcow(obczaił bym swoj acc).chociaz nie gram Defrag ale dla nich tez mogli by cos zrobic

Choooy

Od: 2008-09-25

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-26 21:38:47

Mimo iż gram na defragu kilka lat to uważam, że powinno zostać jak jest. Nie ma overbounców więc i tak trickowanie byłoby mocno "okrojone". Za to w normalnej grze jest to coś świetnego. Pamiętam niejedną sytuację kiedy spadałem z jakiejś kładki i ładował mi się OB przez co koleś, którego miałem na celowniku nie został trafiony. A tak nie muszę się martwić, że załaduje mi się przypadkowy OB i zawsze mam kontrolę nad swoimi ruchami.

Ni Chooyah!

fejk.

Od: 2007-09-19

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-11-22 19:00:42

da sie jakos zmienic maila ? ewentualnie skasowac postac (?) ta co sie podaje mail przy logowaniu ?

exoriou

Gravatar

Od: 2008-12-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-12-11 13:50:11

jakie QL ma (mieć) wymagania? to samo co q3?

fejk.

Od: 2007-09-19

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-12-11 15:05:00

niewiele wyzsze

Xsi

Od: 2003-05-13

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-12-11 16:07:00

niewiele wyzsze, ale niestety obsługa starszych kart zostala chyba wylaczona i gra dziala na >fx5200

lObuz

Od: 2007-05-10

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-12-11 16:12:59

mi QL działa na GF MX 440 =]