ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Co wiemy?

d00mer

Od: 2005-01-19

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-08 17:29:30

Mnie niesamowicie denerwuje reset bindów broni po każdym logowaniu. Widziałem na forum, że ludzie już zgłaszali ten problem...

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-07-08 17:52:13

to nie bug, po prostu bindy broni zapisywane są w repconfig.cfg a nie w qzconfig.cfg (ktory jest odpowiednikiem q3config.cfg). repconfig.cfg mozesz sobie wyedytowac recznie, albo za pomocą wbudowanej w przeglądarce na stronie opcji Game Settings/controols/shoots. (Bo jak zbindujesz w konsoli, czy nawet wyexecujesz jakis swoj cfg i wyjdziesz z gry, to sie nic nie zapisze).
doszedlem do tego metodą prob i bledow, bo mnie to tez na początku wnerwiało, ze wszystkie ustawienia są, a bindow nie ma.... to prawie to samo co w przeglądarce na stronie mozesz ustawic w menu w grze pod ESC. wtedy tez sie zapisze do repconfig.cfg.

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-07-09 10:59:46

no i konta poleciały. jest takze nowy update.

aiken

Od: 2002-04-02

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-07-09 11:06:31

RauL napisał:

>
> no i konta poleciały. jest takze nowy update.
>
bez ku*a jaj! 3 zaproszenia na 3 rozne maile juz od 2 miesiecy i dalej ku*a nic!!! :/

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

d00mer

Od: 2005-01-19

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-10 01:26:27

No nie. Internet Explorer mi się wiesza przy zakładaniu konta. Jutro spróbuję (:

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-07-10 03:38:15

a to nowy IE?
jeśli tak, to zawsze możesz spróbować FF

aiken

Od: 2002-04-02

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-07-10 10:43:15

RauL napisał:

>
> a czy wertowałeś folder "spam" na webmailu?
>
no raczej, glupi nie jestem, a spam mam tylko na tej z gmaila, ale i tak juz zygam reklamami viagry, ktore dokladnie tam przegladam, aby nie przeoczyc tego invite'a :/

xar

Od: 2006-12-24

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-10 16:14:13

a nie lepiej ci użyć wyszukiwania? :D
in:spam quake

lidek

Od: 2002-11-12

Ranga: Shotgun Killer

Dodano dnia: 2008-07-10 23:13:02

pingi po 200 - tez tak macie ?:D

Weteran quake 3 arena tdm. Gracz takich klanow jak min. m@w, t5, dx. Obecnie quake live ctf oraz ca

d00mer

Od: 2005-01-19

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-10 23:33:05

Cytat z posta - autor: Mav_’
>
> a to nowy IE?jeśli tak, to zawsze możesz spróbować FF
>

Nie, to stary IE - wersja 6. Tylko to mam na kompie co obsługuje QL. Normalnie korzystam z Opery a nie chciałem instalować FF tylko w jednym celu...

Kurde ciągle jest to samo - zakładam nowe konto, wpisuje wszystkie dane na pierwszej stronie, idę dalej i kiedy mam już wpisywać kod z obrazka ("Are You human?") to jest zwiecha. Nic nie można kliknąć, pierdnąc nawet się nigdzie nie da... Idę zainstalować FF, ale to jak skończą gadać na Skype na drugim kompie.

Ma ktoś może jakiś inny pomysł na rozwiązanie?

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-07-11 01:19:01

Cytat z posta - autor: lead
>
> pingi po 200 - tez tak macie ?:D
>
na euopejskich 64, na us ~180
QL nie pokazuje dokładnego pingu, tylko przedziałami.

xe0n.

Od: 2008-04-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-11 01:40:29

To może mi poradzicie coś na 50 fps :( kompa mam 4ghz i 1gb ramu a i tak @#$%... wyłączyłem ogólnie raczej wszystko co można a skoczył max o 10fps :ss a i w tle też mi nic nie chodzi ;s

? ;>

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-07-11 01:55:56

lead napisał:

>
> pingi po 200 - tez tak macie ?:D
>
mi skakało dzisiaj strasznie ;o

kos

Od: 2003-03-01

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2008-07-11 02:59:12

Cytat z posta - autor: xe0n.
>
> To może mi poradzicie coś na 50 fps :( kompa mam 4ghz i 1gb ramu a i tak @#$%... wyłączyłem ogólnie raczej wszystko co można a skoczył max o 10fps :ss a i w tle też mi nic nie chodzi ;s
>

Miałem podobny problem jak ty, zresztą sam widziałes, fps mi skakało co 2 sek do 30..., pomagał tylko reset firefoxa. Zainstalowałem firefoxa 3.0 ostatecznie (miałem jakąś starszą wer, nawet nie wiedziałem ;AS), pograłem godzine i nie było już takiego problemu.

^^

xe0n.

Od: 2008-04-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-11 09:29:13

no widzisz ... tez mam 3.0 i tez kombinowałem z tym a jednak dupa :s

? ;>

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-07-11 09:30:28

na forum QL w dziale "bugs" zajrzyj do przypietego tematu. tam wszystko pisze co z tym zrobić.

xe0n.

Od: 2008-04-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-11 09:52:49

dzięki wielkie ;) pomogło :D

? ;>

lidek

Od: 2002-11-12

Ranga: Shotgun Killer

Dodano dnia: 2008-07-11 13:07:48

a jak rozpoznac ktory serw europejski a ktory amerykanski bez wchodzenia :)

Weteran quake 3 arena tdm. Gracz takich klanow jak min. m@w, t5, dx. Obecnie quake live ctf oraz ca

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-07-11 13:22:29

LOL!
Euro
NL - holandia

UK - united kingdom
US
va - virginia

tx - teksas

ca - kalifornia
(pisze po mazwie trybu)

lidek

Od: 2002-11-12

Ranga: Shotgun Killer

Dodano dnia: 2008-07-11 14:34:44

Ok.

Odpalilem to na szybkiego i wchodzilem na pierwszy lepszy

Nawet fajnie sie gra jak obie osoby maja po 200 :D

Weteran quake 3 arena tdm. Gracz takich klanow jak min. m@w, t5, dx. Obecnie quake live ctf oraz ca

xe0n.

Od: 2008-04-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-11 15:30:08

Cytat z posta - autor: RauL
>
> LOL!Euro NL - holandia UK - united kingdom US va - virginia tx - teksas ca - kalifornia(pisze po mazwie trybu)
>

Ja się zamotałem na początku ... Wszedłem na "ca" myśląc ze to clan arena :DDDD ale ciii :D

? ;>

fejk.

Od: 2007-09-19

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-11 19:33:06

wie ktos moze czy da sie ustawic timer aby szedl normalnie a nie od konca ?:ASD i jak zlikwidowac dym z rl itp ?

grzesiontko

Od: 2007-12-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-11 20:13:06

dym z rl chyba normalnie projectiletrails :s
timera da się dać normalnie... zaro sie przypomna... cg_levelTimerDirection 0/1 abo 0 abo 1 jest normalnym odliczaniem :Q

It has been precisely 12 days, 11 hours, 35 minutes, and 12,4 seconds since something good last happened.

Mav_8217

Od: 2003-01-06

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-07-11 21:04:30

grzesiontko napisał:

>
> timera da się dać normalnie... zaro sie przypomna... cg_levelTimerDirection 0/1 abo 0 abo 1 jest normalnym odliczaniem :Q
>
oo, dzięki za to!