ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

JAK COŚ ZROBIĆ ? JAK GRAĆ ? - spis artykułów dla leniwych !

Bantumi

Od: 2005-07-26

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-07-27 22:46:21

a to moge zamiast rengera Cadavre sobie podmienic ???

junqer

Od: 2005-06-22

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-07-27 22:55:57

Bantumi a podmien sobie nawet za bota avka (av3k niewiem jak sieto odmienia:p ) tylko pamietaj o handicape 25

Na sali od nas jest tu trzech - Lysy, ja i Anaka.

Kazdy z nas w reku trzyma noz - slinia sie poderzniete gardla.

Bantumi

Od: 2005-07-26

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-07-27 23:03:05

A to dobrze bo Cadavre to najsłabszy bot w całym q3 to go jak by sie pomęczyć to by szło ograc na handicape 20

Fabian

Gravatar

Od: 2004-04-17

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2005-07-28 11:15:05

Pół roku temu jak jeszcze w to grałem, to jechałem każdego bota na dm17 na handicapie 25, ofc na nightmare t.T (jedyne problemy miałem z xearo.. mg own all) - (pozdrowienia dla starej ekipy dm17’owców -.-)

Bantumi

Od: 2005-07-26

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-07-28 11:28:50

Ja tam wole q3dm6 bo na 17 za dużo odfartej przeszczeni i mam lenk wysokosci.

shell

Gravatar

Od: 2004-04-28

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-07-28 19:54:35

ten temat nie jest o handicapie 25 i botach na nightmare :)

Pawuj

Od: 2003-10-08

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2005-08-04 15:18:23

Bantumi napisał:

>
> No 4 razy rangera z raila a ten sie usmiechł i mi rakiete posłał :) wynik 1:1 :)
>
a potem sie obudziles =]

be'Pawuj

Lotto wyniki

r3v.DOOMer

Od: 2005-05-03

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2005-08-23 20:44:52

Cytat, autor Bantumi:
>
> Ja tam wole q3dm6 bo na 17 za dużo odfartej przeszczeni i mam lenk wysokosci.
>

Bantumi, jesteś boski...

.avi

Od: 2003-11-16

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2005-11-08 01:57:08

na q3dm17 major jest lepsza od xaero (mowie o nightmar). Robiliscie kiedys turniej botów ? Fajna zabawa :). A np. jak wrzucicie 2 xaero na ostatnią mapkę  (w kolejnosci na single p.) lub wogóle 2 te same boty to dostawać w dupe bedzie zawsze ten ktory później pojawił sie na mapie. Ogólnie rzecz biorąc xaero jest naprawde dobry tylko na swojej mapie (choć i na niego jest sposób ze mozna zrobić go do minusa). A najfajniejsza jazda jest jak wezmiecie sobie major na dm17 (jest tam lepsza od xaero jak juz pisalem) i włączycie instagiba :)))) Fajna jazda ale tez wygrać nie problem jak sie okazuje.
Boty są celne ale totalnie schematyczne. Jak sie pogra z jakims troszke czasu to nie problem go zjezdzić.
Wogóle raz zrobiłem sobie experyment... Załadowałem pro-q3tourney4 (na vq3), wrzuciłem do red spiter bot’a na ustawionym skillu 100% (taki wypasiony bocik), do blue zaś dałem 2 xaero na nightmar. Wierzcie mi było co oglądać :D. Spiter łoił 2 xaero naraz... Wyobrazcie sobie: Jednego ciągnie z machine gun’a... nagle natychmiastwy obrót o 180 stopni i rail w oko drugiemu :D Super to wygląda - polecam :). Wynik w ciągu 15min zakończył sie 18: 16 dla spitera czy jakos tak.
A wogóle mam fajny filmik na twardym jak jakis kolo przechodzi Q1 w 12 min (wszytkie 3 poziomy trudnosci - łącznie). To jest dopiero jazda :). Ma coprawda pro-mode jakos włączonego ale i tak koles grzeje niesamowicie.
Pozdro
edit. sor za offtopic

"Czy zdanie okrągłe wypowiesz,

czy księgę mądrą napiszesz,

będziesz zawsze mieć w głowie

tę samą pustkę i ciszę.

Słowo to zimny powiew

nagłego wiatru w przestworze;

może orzeźwi cię, ale

donikąd dojść nie pomoże".

StaryOrgowicz_101

Gravatar

Od: 2012-12-22

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2005-12-30 21:47:50

racja avi a najlepsze to turnieje botow:D na dm17 fajne jest jak idzie tylem a stylu sie rodzi xaero :DDDD

A takie mg ja major Mazenia :D

Jun!or

Gravatar

Od: 2005-06-12

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-05-01 11:07:52

bardzo przydatne skrypty thx wielkie

Jun!or :P :D

executor21

Od: 2006-08-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-08-09 22:08:06

mam pytanie
czemu ustawienia w q3 nie zapisuja mi sie???
tj. musze za kazdym razem gdy wchodze w niego ustawiac grafike i playera

pomocy!

Niech Mocz będzie z wami

avalon

Od: 2004-11-04

Ranga: Shotgun Killer

Dodano dnia: 2006-08-12 20:53:08

nazwij sobie jakos cfg i ustaw pod bindem i powinno dzialac :P btw.siema wszystkim jestem nowy :P

philippeo

Gravatar

Od: 2006-08-20

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-08-20 13:43:27

Mam pytanie? W planszy q3dm15 w 5 tierze jak mam zdobyc plasmę wiszącą wysoko na niebie?

pepz

Od: 2002-12-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2006-08-20 18:44:45

to nie plasma tylko bfg ;o i wg mnie musisz zrobic rocket jumpa na jumppad (skocznie), ktory znajduje sie tez dosyc wysoko (przed teleportem) odbic sie i leciec ;d

Jak mustangi kurwa, jak mustangi!

PROSTO.

PowderKegCannoneer

Od: 2006-09-28

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-09-28 15:28:42

(...)Ma coprawda pro-mode(...)

To promode powstało na bazie q1(qw) a nie odwrotnie.

Ps. Wie ktoś jak zrobić żeby podczas odtwarzania dem były widoczne modele postaci ?

"Wszystko powinno się upraszczać na ile to możliwe, ale nie bardziej" Albert Einstein
Gram jako Fat{_}Albert

[M]aniek

Od: 2003-10-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2006-09-28 15:42:54

Zainstalowac osp (wiecej szczegolow na www.quake3.pl).

nosek

Gravatar

Od: 2006-12-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-11-12 09:34:46

ja kiedyś dałem 2-ów Crashy na I can Win i chyba grali z godzine i nikt nie wygrał :D

dav1d_aka_latuch

Gravatar

Od: 2005-12-13

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-11-14 19:49:51

jacie tez se zrobie turniej botow kupie popcorn i jazda, moze czegos sie naucze :P nieno przesada zeby ogladac jak boty graja to ja juz wole se sciagnac jakies demko z neta i poogladac pro gamerow

Arinaldus

Od: 2007-01-07

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-01-08 20:43:51

[M]aniek ta bibliaq3 jest spoko xD

wiele nurtujacych mnie pytan tam znalazlem xd :P

PS. te strategie to sobie podaruj bo do niczego nie prowadza :) :P

kajtekkk

Gravatar

Od: 2007-02-14

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-02-18 17:40:31

jakie skiny uzywacie bo ja skin Flateric ;p ;p ;p

GregHaan

Od: 2007-02-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-03-24 19:03:51

co do botów to naitmara nawet opanowałem, więc ściągnąłem q3battlebots0.7 i włączam mod i wybieram planszę na singlu ładuje się i wyrzuca mnie na początek o co chodzi, tak samo dzieje się na cpm

Ultimate

Od: 2007-03-31

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-03-31 23:18:25

Elo jestem nowy czy trzeba mieć hamachi do grania na serwach??

Colos

Od: 2006-02-20

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-03-31 23:22:24

Cytat z posta - autor: [Ultimate](%E2%80%99?page=users&run=details&id=15728%E2%80%99)
>
> Elo jestem nowy czy trzeba mieć hamachi do grania na serwach??
>

Nie, wystarczy sam quake i/lub jakaś wyszukiwarka serwerów (np. The All Seeing Eye). Aby grac na serverach, podczas gdy wlaczona jest gra, musisz nacisnąć tylde (~) znajduje sie pod escape’em. Wysunie sie Consola, w ktorej musisz wpisać /connect IP:PORT gdzie IP to jest IP servera a PORT to jest jego port ;]. IP i PORT uzyskasz z wyszukiwarki serwerow o ktorej wspomnialem wczesinej. Lub ze strony głównej www.quake.net.pl w dziale serwery.

Mozna tez skorzystać z wyszukiwarki quakeowej, tzn. z menu głównego kliknac multiplayer, i u góry ustawić "internet". Po czym kliknąć refresh (z ang. Odśwież)

img258.imageshack.us/img258/5783/intrex3.gif

Ultimate

Od: 2007-03-31

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-04-01 10:40:35

Thx za odpowiedz ;]