ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

JAK COŚ ZROBIĆ ? JAK GRAĆ ? - spis artykułów dla leniwych !

diegomota

Gravatar

Od: 2007-06-17

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-06-17 18:46:59

ej ludzie mam pytanie..jak pobieram mape to co mam zrobic zeby ona działała?bo ja proboje nie wiem ile juz razy i nic:/ pomóżcie! plis...

enjoy

Od: 2003-01-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-06-19 16:23:54

jesli pobierasz plik pk3 to musisz go dac do baseq3 - mapa (lub mapy - bo w 1 pliku pk3 moze ich byc kilka) powinny sie pojawic w menu, ale nie zawsze tak jest, mozesz wtedy wlaczyc ja poleceniem /map albo /devmap nazwa_mapy (tylko pamietaj ze mapa nie musi sie nazywac tak jak plik pk3, powinno wtedy cos pisac w jakims pliku txt)

Better to die for something, than live for nothing.
I was in the wrong place

quakelive.plfoo-clan

NaVRoT

Gravatar

Od: 2004-04-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-07-05 13:04:07

Jak zrobic film q3. Tylko nie piszcie mi nic o scalaniu screenow bo sie wkurwie:D

Radioactive

Od: 2005-11-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-07-05 13:11:48

Czy wy naprawdę jesteście ślepi? Tu masz dział o filmach, poczytaj sobie

^ ^

NaVRoT

Gravatar

Od: 2004-04-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-07-05 13:30:10

My nie tylko ja, nie uoglniaj. Nie rozgladalem sie po forum jestem tu pierwszy raz chyba od dwoch lat:D

Radioactive

Od: 2005-11-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-07-05 13:39:24

"Nie rozgladalem sie po forum"
To się rozejrzyj, a nie piszesz w pierwszym lepszym temacie. Na forum poruszane były już chyba wszystkie możliwe problemy. Poszukaj, poczytaj, bo to najlepsze kompedium wiedzy o q3

^ ^

NaVRoT

Gravatar

Od: 2004-04-27

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-07-05 13:54:16

Nie pisze w pierwszym lepszym temacie tylko w temacie ktorego tytul zaczyna sie od "Jak cos zrobic?..." Dzieki za skierowanie na wlasciwe tory ale twoje pretensje sa bez sensu

colgatte

Od: 2003-11-20

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-07-08 00:24:05

Witam, potrzebuję pomocy, otoz sprawa wyglada tak, iz chce odpalic sobie tryb insta (tylko rail) na LANie na dwie osoby. Niby trzeba uzyc komendy konsoli pokroju "/g_gametype ’instagib’ 1" (probowalam tez pochodnych tejze komendy bez apostrofow, z kreskami itp), ale za kazdym razem jak wstukam takie cudo, to dostaje komunikat typu "g_gametype will be changed upon restarting", wpisuje wiec komende "/map_restart" i... wsio jest tak samo.
Jeśli megalamerskie pytanie, proszę o wybaczenie, ale i wyrozumiałość.

Jutro to dzis - tyle, ze jutro.

Radioactive

Od: 2005-11-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-07-08 01:08:23

Wyskakuje ci komunikat, bo g_gametype przypisałeś konretną wartość, która wynosi "instagib" :) Tak samo można ustawić timelimit na "dupa psia"

Jakbyś skorzystał z opcji wyszukania na forum to nie musiałbyś nawet pisać o problemie. No niestety leniuszek jesteś.

Żeby grać na insta musisz ściągnąć mod InstaUnlagged bądź OSP lub CPMa
EDIT: Jeśli chcesz grać tylko na istna to proponuję InstaUnlagged. Dobrym rozwiązaniem jest równierz OSP. Waży znacznie mniej od CPMa i wystarczy /callvote instagib 1 i śmigasz. CPMa działa tylko z mapami więc grubo ponad 100 (200?)mb
Poza tym masz tu adres jednej stronki traktującej o insta. Możesz się z niej wiele dowiedzieć --> Klik!

^ ^

colgatte

Od: 2003-11-20

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-07-11 10:32:33

W końcu temat ma wzmiankę ’dla leniwych’, więc mój powyższy post tu pasował. ;-)
Bardzo dziękuję za pomoc, po skorzystaniu z Twojej rady wszystko jest już okej i railuję sobie.
Pozdrawiam

Jutro to dzis - tyle, ze jutro.

GregHaan

Od: 2007-02-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-10-01 20:29:03

Siemka :)
Chciałem sobie zbindować rocket jump poszukałem i znalazłem takie coś:

set www "wait;wait;wait;wait"
set rjump_1 "set freelook 0;+lookdown;set cl_pitchspeed 9999;vstr www;+attack;+moveup"
set rjump_2 "set cl_pitchspeed 140;set freelook 1;-lookdown;-attack;-moveup"
set rjump "vstr rjump_1;vstr www;vstr rjump_2;vstr www;centerview;vstr www;centerview"
bind c vstr rjump

wklejam to do configa, włączam grę i działa -- ale jak wyjdę z quake i włączę go po raz drugi to już nie działa, a w configu nie ma śladu po wpisie.

?? Co robie nie tak ??

enjoy

Od: 2003-01-29

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-10-06 17:04:53

stworz nowy plik txt, wklej do niego ten skrypt, zmien nazwe pliku np na rjump.cfg, wejdz do q3, wpisz /exec rjump

jesli nie chcesz za kazdym razem po wejsciu do q3 wpisywac /exec rjump to mozesz stworzyc (w baseq3) plik autoexec.cfg i wpisac w nim: exec rjump.cfg
PS sciagnij tez sobie biblie quake 3 i poczytaj tam o tworzeniu wlasnego cfg maniek4.blogspot.com/search/label/Quake%203

Better to die for something, than live for nothing.
I was in the wrong place

quakelive.plfoo-clan

GregHaan

Od: 2007-02-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-10-20 15:18:40

WGRAŁEM Quake Arena u kolegi i pojawił się Dziwny Problem część tekstur wyswietla się jako siwe kwadraty przedzielone białymi liniami ?? I nie wiem co z tym zrobić usuwałem configa nic, i instalowałem nowe sterowniki dla karty graficznej i też nic.
Karta: geforce fx 5200 128mega
Po reinstalce problem zniknął z quake, ale dalej jest na defragu ??
Z góry dzięki za pomoc.
Rocketjump działa teraz bez problemu, dzięki enjoy :)

Orbb

Gravatar

Od: 2007-02-02

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-10-30 16:34:09

Poprostu nie ma tekstur i są te kwadraty. Czasem maperzy zapominają dodać tekstur do mapy i tak to wygląda

move

Od: 2002-07-05

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-12-15 12:22:37

linki są w większości nieaktualne, bryan, napraw.

kiedy dorosnę, będę grać jak slawek.

Moja firma
Fatal1ty Best Frag Contest

matrix2910

Gravatar

Od: 2008-02-15

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-02-16 19:50:21

greeghaam(nie wiem czy dobrze napisałem) chyba że masz to normalnie w grze

mnóstwo fragów,mało lagów :)

l1nk

Od: 2003-04-07

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-02-16 20:11:20

matrix2910 napisał:

>
> greeghaam(nie wiem czy dobrze napisałem) chyba że masz to normalnie w grze
>
zabroncie mu pisac... blagam O_O

matrix2910

Gravatar

Od: 2008-02-15

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-02-16 22:53:39

l1k nie piszę do ciebie

mnóstwo fragów,mało lagów :)

tymek.

Od: 2004-12-04

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-02-22 21:57:24

Dziś z ciekawości chciałem wejsc na USA server (208.100.42.50:27965). Mam oryginalnego q3 (cd-key) a nie mogłem się połączyć (invalid_cdkey). W czym jest problem?! ;s

Edit: niemieckie servy też ;s

"Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami."

Pawian

Gravatar

Od: 2008-06-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-06-22 14:09:18

Miałem ten sam problem co ty tymek.

Też nie mogłem wejść na serwer USA i Niemiecki, ale mam (cd-key) ze strony !

Jaki może być problem?

Człowiek jest istotą myślącą więc niech gra w co chce.

BohaterskaLama

Gravatar

Od: 2008-07-24

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-07-25 22:47:29

Mi też coś podobnego dzieje tylko gdy próbuje wejść na jakiś serwer Polski wywala mnie do menu głównego cd-key mam z neta. Dodaje scriin konsoli: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f497422ea0f9cfb7.html

Turaj

Od: 2007-09-30

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-08-28 21:53:26

A propo CD-Kay. Ja używam takie (i kazdy diała) : ggggggggggggggggg,
77777777777777,
aaaaaaaaaaaaaaaaaa,
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,
i na przykład jak zmienisz trzy ostatanie literki na i nne tez takie same to tez bedzie działac

Przyczyna I skutek

vred

Od: 2008-09-30

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-09-30 02:08:46

Ja mam takie pytanie, teraz tak zainstalowałem q3 i kurde prawie na każdy serwer jak wchodzę to pisze mi cd-key miss typed. Wie ktoś może jak temu zaradzić ? Jestem kompletną lamą jeżeli chodzi o q3. Mam zainstalowane pointrealise 1.32, Osp v 1.03.

Cd-key niby działa przy początkowym ekranie, ale przy samym połączeniu z serwerami taki wał.

Aha i proszę mnie nie karcić za to że napisałem w nie tym dziale czy coś :D Zaznaczam jestem początkujący i kurde mam ochotę pograć po prostu :D:D

Pawian

Gravatar

Od: 2008-06-11

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-12-08 19:18:56

Sorry może to niejest do tego tematu, ale ściągam sobie mapy ze strony Q3 Arena (dokładnie z tej) i nie wiem gdzie je wkleić żeby sobie w nie pograć.

Człowiek jest istotą myślącą więc niech gra w co chce.

kos

Od: 2003-03-01

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2008-12-08 20:15:09

do baseq3

^^