ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Lista życzeń

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2006-12-26 14:54:54

*"

hiperlacza do profilow redakcji na stronie glownej jak sie klika w REDAKCJA tego tam brakuje"*
right! mialem to zrobic pare dni temu, ale nie bylo czasu. Zrobię moze dzis...
edit: dodałem linki w do profili redakcji do fotek, bo xywki na jako zamienialy sie sie na pomarancz, co niewspolgralo z tlem.

Pionier

Od: 2003-08-06

Ranga: Rocket Rider

Dodano dnia: 2006-12-26 23:05:52

mozecie wprowadzic do forum informacje o obecnie zalogowanych uzytkownikach :] taka dodatkowa informacja... ktorej jakos mi teraz brakuje !

Nobody’s satisfied with being second best

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2006-12-26 23:34:40

bylo juz o tym juz 100x. poki co chcemy zobaczyc jak server sobie radzi, wszelkie takie statystyki generuja duza liczbe zapytan do bazy, przez co ja bardzo przeciazaja. a przy rozmiarach i liczbie userow orga moze to byc bardzo duze obciazenie. jednak w planach BB podobno ma w przyszlosci przetestowanie takiego rozwiazania.

Lukin

Od: 2002-05-08

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-12-28 14:44:36

Jedna sugestia: tytuły newsów mogłyby być bardziej wyróżniające się, a odległości między newsami - większe.

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-12-28 19:33:56
  1. Zmiana wymiarów avatara oraz dodanie obrazków w podpisach - niepotrzebne. Teraz jest ok.

  2. Info o aktualnie zalogowanych będzie ale nie teraz. Będzie też komunikator.

  3. Czy ktoś jeszcze uważa żeby tytuły newsów były bardziej wyróżniające się oraz odstępy większe ?
    Wg. mnie jest ok, ale mogę zwiększyć, nie ma sprawy.

  4. Zarejestrowany od .12.02.2003 jest moim zdaniem dużo czytelniejsze niż zarejestrowany od 28321 dni.

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

pablo

Od: 2005-07-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-12-28 20:49:33
  1. Odstępy mogłyby być troche większe, bo niekiedy sie to troche miesza i trzeba szukać poszątku kolejnego news’a

  2. Zgadzam sie.

"Bieguny przemieszczą się. Do pierwszej wielkiej katastrofy na jednym z dużych kontynentów dojdzie w 2009, zaś w 2013 zdarzy się jeszcze potężniejsza..."

Boryska - chłopiec z Marsa

www.npn.ehost.pl/serwis//index.php?option=com_content&task=view&id=161&Itemid=65

k3m

Od: 2002-09-30

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-12-28 21:58:20

Moze warto, aby w newsach (skroconych) byla wyswietlana data. Aby podejrzec, z ktorego dnia jest news, musze klikac ’wiecej’ - a to ’wiecej’ powinno dotyczyc raczej tresci.
Dziwnie to troche wyglada, gdy przypiety news (swiateczny) jest skrocony i widac date jego napisania, zas w pozostalych newsach nie.

Quia nmnr Rx

nexhia

Od: 2004-08-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-12-29 19:36:13

wprowadzenie znacznikow html w opcji ’opis klanu’

Capricorn

Od: 2005-10-09

Ranga: Rocket Rider

Dodano dnia: 2006-12-29 20:50:26

Marzą mi się Avatary w formacie JPG :D Nie chce mi się przerabiać każdego nowego avka na GIF-a i chyba *.jpg mniej waży ;)

Open Your eyes, open Your mind - proud like a god don't pretend to be blind. Trapped in yourself, break out instead, beat the machine that works in Your head

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-12-30 17:26:55

Może od końca zacznę:

  1. Avatary JPG - ja mam jeden avatar od paru lat i jest dobrze, od razu mnie ludzie rozpoznają. Nie wiem po co zmieniać je co chwile, nie ma sensu przerabiać programu z tego powodu.

  2. W opisie klanu nie mogę wprowadzić HTML bo zacznie się wstawianie wariackich kolorów, wielkich liter, nie zamkniętych tagów itp. Opis klanu to jest INFORMACJA a nie pokaz inwencji twórczej

  3. Chodzi o odstępy w newsach na stronie głównej czy na stronie NEWSY ?
    Datę do newsów dodam

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

pablo

Od: 2005-07-04

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-12-30 19:58:16

Ja miałem na myśli strone NEWSY.

Nie wiem, może te poziome kreski oddzielające news’y zrobić bardziej widoczne albo tematy większą czcionką.

"Bieguny przemieszczą się. Do pierwszej wielkiej katastrofy na jednym z dużych kontynentów dojdzie w 2009, zaś w 2013 zdarzy się jeszcze potężniejsza..."

Boryska - chłopiec z Marsa

www.npn.ehost.pl/serwis//index.php?option=com_content&task=view&id=161&Itemid=65

k3m

Od: 2002-09-30

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2006-12-30 20:16:32

Proponuje, zeby na stronie glownej w zakladce "NA FORUM" pod najswiezszymi postami byl autor postu (logiczne, bynajmniej dla mnie), a nie tematu.

Quia nmnr Rx

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-01-01 23:01:18
  1. Dobrze mówisz - poprawione - jest autor posta a nie tematu.

  2. Newsy przerobione - oddzielają się od siebie i temat jest wyróżniony

  3. Na stronie głównej newsy mają datę dodania

  4. Forum przerobiłem ostatnio pod kątem optymalizacji działania oraz parę drobnych błędów wyeliminowałem.
    Jeżeli coś by było nie tak to pisać.

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

gr.

Od: 2003-07-02

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-01-02 00:06:23

Cytat z posta - autor: [BrickBazooka](%E2%80%99?page=users&run=details&id=533%E2%80%99)
>
> 1. Zmiana wymiarów avatara oraz dodanie obrazków w podpisach - niepotrzebne. Teraz jest ok.
>
>
>
>
> potrzebne czy nie ale komu to przeszkadza ze avatar bedzie o 20 pikseli wiekszy? a co do obrazkow w podpisie nie bede sie juz wiecej o to prosil jednak trzeba w tym miejscu zaznaczyc ze takie ograniczenie jest dosyc dziwne
>
>
>
>
> Cytat z posta - autor: [Capricorn](%E2%80%99?page=users&run=details&id=13703%E2%80%99)
> >
> > Marzą mi się Avatary w formacie JPG :D Nie chce mi się przerabiać każdego nowego avka na GIF-a i chyba *.jpg mniej waży ;)
> >
>
>
>
>
>
>
> zmien rozszerzenie z jpg na gif i po problemie

Requiem

Od: 2002-02-28

Ranga: Rocket Rider

Dodano dnia: 2007-01-05 06:58:08

>
> 4. Forum przerobiłem ostatnio pod kątem optymalizacji działania oraz parę drobnych błędów wyeliminowałem.
>
>
> Jeżeli coś by było nie tak to pisać.
>

Wcieło mi tytuł i znaczki przy avatarze, mimo, że w profilu dobrze wyświetla mi ilość postów.

Quake 3 Maps: 2002 | 2004 | 2006 (moje archiwalne strony)

facebook

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-01-05 19:22:49

Już naprawione (temat na błędy jest poniżej).

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-01-05 20:45:27

Bricku, chylę czoła, bo board zapiernicza jak nigdy !!! [](//htmlarea/images/smiles/3.gif)  GJ bro!

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-01-06 17:59:19

A teraz dopiero będzie zapieprzał :)
Wgrałem właśnie ostatnie modyfikacje - teraz wiele spraw (które się często nie zmieniają) - czyta z plików.
Tym samym nie wykonuje w kółko zbędnych zapytań.
Śmiem twierdzić że to jest jedno z szybszych forów występujących w sieci.

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

eng

Od: 2002-05-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2007-01-06 23:26:45

Zgadza sie.
Jest lepiej niz myslalem, pewnie ruch jest ogromny a forum zapieprza jak dzikie.

Wreszcie jest poprawiona dziwna edycja posta w operze tzn wczesniej musialem wszystko pisac htmlowo, wlacznie z linkami i zalamaniem tekstu a teraz juz jest normalnie. Wypas
Ciekawe ile mi zajmie aby dojsc do takiego poziomu skryptowania w phpcu :)

Pozdrawiam i zycze duzo zlecen dla ’website’ ;p

Okręt mój płynie dalej, gdzieś tam...

» yt

Fabian

Gravatar

Od: 2004-04-17

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-01-07 22:13:47

Ja tam sie na php nie znam, ale moge powiedzieć.

Dobra robota!

pluskff4

Od: 2003-05-03

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2007-01-07 23:00:22

dalo by rade zrobic tak zeby komentarz ktory sie napisalo byl widoczny odrazu po wyslaniu go ? (tj. zaraz po nacisnieciu przysku ’zapisz’)

obecnie jest tak, ze po dodaniu komenta nie widac go odrazu tylko trzeba odswierzyc strone

RauL

Od: 2003-09-15

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-01-08 09:23:08

tak, znamy ten problem. jest to wina cache przegladarki. nie u kazdego wystepuje on jednak. u mnie na lisku poczatkowo wystepowal ten problem, po czym sie jakos samo naprawilo. zainstaluj najnowszego liska 2.0.0.1, powinno byc ok jak u mnie.

Fabian

Gravatar

Od: 2004-04-17

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-01-24 17:54:06

wiecej configow, ale takich nowszej daty, zawsze cos

move

Od: 2002-07-05

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-01-24 20:19:24

masz mój :D a tak na serio myslalem o tym, zeby pozbierac configi od co slawniejszych. w weekend (jak sie znajdzie jakis wolny) postaram sie takim czyms zajac.

kiedy dorosnę, będę grać jak slawek.

Moja firma
Fatal1ty Best Frag Contest

Fabian

Gravatar

Od: 2004-04-17

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2007-01-24 22:39:41

no fajnie by bylo, ale nie w weekend! wczesniej! ;) i ladnie je poukladac, te najnowsze na pierwszej stronie