ORG

quake.net.pl » Polskie Centrum Quake od 1998 roku



Wersja: Jasna / Ciemna

Lista życzeń

pluskff4

Od: 2003-05-03

Ranga: Rail Master

Dodano dnia: 2008-02-12 22:38:50

mozna byloby zrobic wiecej rodzajow skorek (inne kolory) dla orga ale jesli chodzi o schemat strony to imo jest ok

eng

Od: 2002-05-09

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-02-12 23:48:37

Przede wszystkim to przydala by sie opcja przenoszenia tematow wraz z postami pomiedzy subforami.

Po drugie. Moglibyscie troche odciazyc bricka i sami wyedytowac kaskadowy arkusz css. On tylko go podczepi i doda mozliwosc wyboru kolejnego css (wygladu). Podejrzewam, ze on raczej nie ma czasu na zajmowanie sie takimi pierdolami jak modyfikanie kolorkow.

Przeciez to nonsensowe :)
Caly wortal pod wzgledem oskryptowania, funckjonalnosci, stabilnosci i szybkosci pracy jest naprawde na wysokiem poziomie. Naprawde nie ma sie zabardzo do czego doczepic.

Warstwa prezentacyjna to kwestia gustu.

Okręt mój płynie dalej, gdzieś tam...

» yt

dadek

Od: 2003-05-27

Ranga: Rocket Rider

Dodano dnia: 2008-02-25 08:11:50

Przy okazji ruszającej ligi PD, wypadałoby zrobić porządek z aktualnie nie używanym subforum. Mogłoby być one miejscem umawiania meczy czy ogólnej dyskusji na temat tych rozgrywek.

Zarejestrowany dnia: 27.05.2003

Jako użytkownik nr: 6029

Poziom: Moderator

zablotzky

Od: 2003-05-13

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-04-10 16:31:56

a ja bardzo bym sie cieszyl gdybym mogl ustawic strefe czasowa w profilu, troche mnie w blad wprowadza czas na orgu bo mieszkam w strefie GMT

scratch aka zablotzky o/

Bongo

Od: 2007-04-11

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-08-19 12:34:27

Nie wiem czy ktoś poruszał sprawę ciasteczek.
Używam Firefox-a i co jakiś czas nawet jak przeczytam dany temat - to wyświetla mi, że są nowe posty, których nie widziałem. Zmieniam wtedy w ustawieniach przeglądarki konfigurację "cookies". Ustawiam, aby były kasowane po każdym zamknięciu Firefox-a, a potem aby były akceptowane do wygaśnięcia. Co prawda na forum wszystkie działy i tematy mam jako nieczytane, ale już po odwiedzeniu "nie świecą". Wiem, że wystarczy patrzeć na ostatnie tematy, ale mi to przeszkadza.
Nie można by było ustawić tak jak na innych forach, że po zalogowaniu pamięta co widziałem, a czego nie. Wygodniej by było przeglądać forum np. z innego komputera (bo tak po zalogowaniu znów wszędzie są "nieczytane" tematy i działy).
Chyba, że jest jakaś metoda na oznaczenie jako przeczytanych tematów, które widziałem - a nadal mi pokazuje, że nie. Może to sprawa przeglądarki ?, ale z Firefox-a nie zamierzam uciekać.
Może dla większości userów moje problemy to błahostka, ale mi to przeszkadza.

Nec Temere Nec Temide

Turaj

Od: 2007-09-30

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-08-29 15:02:54

Mam prosbę czy mógłbym zostać moderatorem nowego tematu na forum E+ w temacie CTF E+???PLS

Przyczyna I skutek

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-01 13:27:20

Odpowiadam po kolei od końca:

  1. Moderator tematu
    Nie możesz zostać moderatorem tematu. Można moderować wybrane forum/subforum.
    Jeżeli obecny moderator nie spełnia swojego zadania - napisz co jest źle.

  2. Przeczytane tematy
    Informacja o tym jaki temat otworzyłeś zapisywana jest w cookie. Gdy cookie jest skasowane wszystkie tematy pokazują się jako nieprzeczytane.
    Rozwiązania stosowane na innych forach są wygodne dla użytkownika ale bardzo nie dobre dla wydajności forum. W takim wypadku informacje o przeczytanych tematach trzymane są w bazie danych i po zalogowaniu są z niej pobierane. Jest to dodatkowe duże obciążenie dla bazy danych zwłaszcza że przy takiej ilości tematów i użytkowników jak u nas będzie to pewnie milion rekordów przetwarzanych przy każdym wyświetleniu listy tematów.
    Nie ma sensu kasować plików cookie bo nie są szkodliwe.

  3. Strefa czasowa
    Można zrobić ale jak więcej osób zgłosi potrzebę.

  4. Subforum PD
    Sprawę porządkowania subforum proszę kierować do moderatora. Jeżeli moderator jest nieaktywny to napisać tutaj - zmienimy.

  5. Inny layout'y
    Oprócz plików CSS trzeba przygotować wiele elementów graficznych. Sam plik CSS to nie jest taka robota. Trzeba tylko osoby która potrafi posługiwać się Photo Shopem lub innym programem graf.

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

Bongo

Od: 2007-04-11

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-10-07 13:25:06

BrickBazooka napisał:

> 2. Przeczytane tematy
>
>
> Informacja o tym jaki temat otworzyłeś zapisywana jest w cookie. Gdy cookie jest skasowane wszystkie tematy pokazują się jako nieprzeczytane.
>
>
> Rozwiązania stosowane na innych forach są wygodne dla użytkownika ale bardzo nie dobre dla wydajności forum. W takim wypadku informacje o przeczytanych tematach trzymane są w bazie danych i po zalogowaniu są z niej pobierane. Jest to dodatkowe duże obciążenie dla bazy danych zwłaszcza że przy takiej ilości tematów i użytkowników jak u nas będzie to pewnie milion rekordów przetwarzanych przy każdym wyświetleniu listy tematów.
>
>
> Nie ma sensu kasować plików cookie bo nie są szkodliwe.
>
>
 W sumie, można z tym żyć :) - a dobro ogółu ważniejsze - dzięki za rzeczową odpowiedź

Nec Temere Nec Temide

lObuz

Od: 2007-05-10

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-10-07 14:49:56

czy dało by się zrobić taką opcje na forum jak "oznacz wszystkie tematy jako przeczytane" ?

Wujek_Bogdan

Od: 2007-12-25

Ranga: Shotgun Killer

Dodano dnia: 2008-10-29 22:39:42

moze od razu z grubej rury: moze by tak zmienic skrypt forum na jakiś ludzki. choćby stare dobre phpbb?
nie wiem czy to w ogole mozliwe - kwestia przeniesienia bazy, ale obecny skrypt jest strasznie średniowieczny.

jesli nie, to czy dalo by sie chociaz zmienic kretyski edytor, ktorego nie obsluguje np. Opera. (piszac posta musze uzywac tagow HTML zeby zrobic odstepy pomiedzy wierszami :))"

move

Od: 2002-07-05

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-10-29 23:05:38

Ej, redaktorzy - do takich próśb macie forum zamknięte, ten topic jest bardziej dla userów :P

kiedy dorosnę, będę grać jak slawek.

Moja firma
Fatal1ty Best Frag Contest

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-10-31 08:49:47

Cytat z posta - autor: Wujek_Bogdan
>
> moze od razu z grubej rury: moze by tak zmienic skrypt forum na jakiś ludzki. choćby stare dobre phpbb?
>
>
> nie wiem czy to w ogole mozliwe - kwestia przeniesienia bazy, ale obecny skrypt jest strasznie średniowieczny
>
>
>
>
> jesli nie, to czy dalo by sie chociaz zmienic kretyski edytor, ktorego nie obsluguje np. Opera. (piszac posta musze uzywac tagow HTML zeby zrobic odstepy pomiedzy wierszami :))"
>

W "Twoim Profilu" możesz wyłączyć ten edytor. Wtedy do dyspozycji masz taki zwykły, czyli nie musisz wstawiać znaków [br] a inne podstawowe elementy HTML można wstawiać za pomocą przycisku.
Opera nie obsługuje tego edytora bo panom z opery nie chciało się zrobić pewnych zaawansowanych funkcji javascript.
Można by pomyśleć nad wstawieniem innego typu FCK Editor ale pewnie trzeba by było go mocno przerabiać.

Jakich dokładnie elementów wam brakuje w porównaniu z innymi forami?
Piszcie co dodać, do poprawić. Tylko piszcie o rzeczach funkcjonalnych, przydatnych.

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

brachol

Od: 2005-08-12

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-10-31 13:44:33

Witam, ja mam kilka pytan/propozycji odnosnie forum:

czy byla by mozliwosc dodania:

  1. opcji "spoiler" (jak na glownym serwisie)?
  2. cos na styl znacznikow "code" (jak na innych, popularnych forach)?
  3. mozliwosc przenoszenia wybranych postow z jednego tematu do drugiego (badz tez nowo utworzonego dla wydzielonych postow)? Jakis czas temu zostala dodana opcja przenoszenia tematow miedzy forami/subforami (za co dziekuje, przydaje sie), ale wciaz brakuje mi opcji przenoszenia samych postow.
  4. opcja "odznacz wszystkie tematy jako przeczytane" (o ktorej pisal juz lobuziak) takze byla by milym dodatkiem - mp. u mnie odznaczanie przeczytanych tematow juz od bardzo dawna nie dziala tak jak powinno (uzywalem/uzywam opery - zawsze staram sie dzialac na najnowszych, stabilnych wersjach).

^M^

Od: 2002-08-26

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-11-02 15:38:31

Edytor był fajny, gdy jeszcze był nową zabawką, ale nie ma co - ogólnie ssie :P nie ma co zwalać winy na operę, bo taki TinyMCE jest milion razy lepszy i działa na wszystkich popularnych przeglądarkach
no ale znowu zmiany, jedno pociągnie za sobą drugie itd. itd. a w końcu to tylko jakiś tam edytorek :Q

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-11-02 16:26:41

^M^ napisał:

>
> Edytor był fajny, gdy jeszcze był nową zabawką, ale nie ma co - ogólnie ssie :P nie ma co zwalać winy na operę, bo taki TinyMCE jest milion razy lepszy i działa na wszystkich popularnych przeglądarkach
>
>
> no ale znowu zmiany, jedno pociągnie za sobą drugie itd. itd. a w końcu to tylko jakiś tam edytorek :Q
>
O @#$% ZAJEBISTY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JA CHCIEĆ TAKIE COŚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

lObuz

Od: 2007-05-10

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-11-02 16:57:50

Cytat z posta - autor: AL|EN
>
> ^M^ napisał:
> >
> > Edytor był fajny, gdy jeszcze był nową zabawką, ale nie ma co - ogólnie ssie :P nie ma co zwalać winy na operę, bo taki TinyMCE jest milion razy lepszy i działa na wszystkich popularnych przeglądarkach
> >
> >
> > no ale znowu zmiany, jedno pociągnie za sobą drugie itd. itd. a w końcu to tylko jakiś tam edytorek :Q
> >
> O @#$% ZAJEBISTY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JA CHCIEĆ TAKIE COŚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>

ja też, ja też !

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-11-13 08:40:55

Można pomyśleć nad wstawieniem tego edytora. Sprawdźcie najpierw czy działa wszystko dobrze, żeby potem nie było jakiś problemów. Bo ja w nim nic nie przerobię.

Czy te wszystkie przyciski będą potrzebne?
Czy ten edytor posiada polskie tłumaczenie?
Te wszystkie przyciski do obsługi plików i katalogów będą musiały być wyłączone na forum.
Co z przyciskiem "Cytat"? W tym edytorze jest taki przycisk ale wstawia element blockquote czyli wcięcie.

1. opcji "spoiler" (jak na glownym serwisie)?
Nie wiem o co chodzi

Przenoszenie postów - ciężko mi sobie wyobrazić jaki to ma sens. Wyrwanie jakiegoś postu z tematu i przeniesienie go do innego? Czy nie spowoduje to większego bałaganu?

u mnie odznaczanie przeczytanych tematow juz od bardzo dawna nie dziala
A dokładnie to co nie działa?
Skasuj pliki cookie, wejdz na forum - powinny wszystkie tematy świecić się jako przeczytane. Wejdź do jednego z nich i wróć z powrotem do forum. Powinien się już nie świecić.
Sam przycisk "oznacza wszystkie jako przeczytane" dodam.

BB code chyba nie będzie potrzebne gdy będzie edytor?

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

brachol

Od: 2005-08-12

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-11-13 13:25:13

>> 1. opcji "spoiler" (jak na glownym serwisie)?
> Nie wiem o co chodzi

Cos takiego jak np w tym newsie - ukryty tekst pod "squad team poland" oraz "english version". Jestem przyzwyczajony z innego forum do nazwy "spoiler", wiec sorry za niedomowienie :)

> Przenoszenie postów - ciężko mi sobie wyobrazić jaki to ma sens.
> Wyrwanie jakiegoś postu z tematu i przeniesienie go do innego?
> Czy nie spowoduje to większego bałaganu?

Np w jakims konkretnym temacie wywiazuje sie jakas inna rozmowa, ktora niekoniecznie pasuje do tego tematu (ale z niego powstala). Tworzy sie wtedy niepotrzebny offtopic (co nie znaczy, ze posty sa zbedne), temat rosnie, moze przeszkadzac w czytaniu tematu. Takie wydzielenie postow moglo by oczyscic glowny temat, a przy tym jednoczesnie je zachowac przenoszac do odpowiedniego tematu (jezeli juz taki jest), albo tworzac nowy.
Nie uwazam, zeby przez to mial byc wiekszy balagan, wrecz przeciwnie.
Ja coprawda jestem tylko moderatorem na forum klanowym tutaj, ale juz nie raz zauwazylem, ze przydala by sie taka opcja (nie tylko na swoim forum klanowym, ale IMHO takze i w innych tematach na glownych dzialach).

>> u mnie odznaczanie przeczytanych tematow juz od bardzo dawna nie dziala
> A dokładnie to co nie działa?
> Skasuj pliki cookie, wejdz na forum - powinny wszystkie tematy świecić się jako przeczytane.
> Wejdź do jednego z nich i wróć z powrotem do forum. Powinien się już nie świecić.
> Sam przycisk "oznacza wszystkie jako przeczytane" dodam.

Oczywiscie wykasowanie plikow cookie pomaga, ale tylko tymczasowo. Po jakims czasie ponownie przestaje pooprawnie odznaczac przeczytane tematy (nie wazne ile razy bym go "czytal"). Po wykasowaniu plikow cookie zdarzy sie tez sporadycznie, ze jakiegos przeczytanego tematu nie odznaczy - ponowne wejscie i wyjscie moze pomoc. Ale tak jak mowie, do czasu (nieokreslonego). A usuwanie plikow cookie co jakis czas i ponowne, reczne, odznaczanie tematow moze byc nieco irytujace, dlatego taki przycisk naprawde sie przyda - dzieki.

//edit:
Chcialem jeszcze zwrocic uwage, ze przy usuwaniu pojedynczego posta, pojawia sie pytanie "Czy na pewno chcesz skasować tego posta ?". Przy usuwaniu kilku zaznaczonych postow, takiego pytania juz nie ma, posty sa usuwane natychmiastowo - mysle, ze potwierdzenie w tym przypadku takze by sie przydalo.

lObuz

Od: 2007-05-10

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-11-13 13:57:54

Cytat z posta - autor: brachol
> Oczywiscie wykasowanie plikow cookie pomaga, ale tylko tymczasowo. Po jakims czasie ponownie przestaje pooprawnie odznaczac przeczytane tematy (nie wazne, ile razy bym go "czytal"). Po wykasowaniu plikow cookie zdarzy sie takze sporadycznie, ze jakiegos przeczytanego tematu tez nie odznaczy - ponowne wejscie i wyjscie moze pomoc. Ale tak jak mowie, do czasu (nieokreslonego). A usuwanie plikow cookie co jakis czas i ponowne, reczne, odznaczanie tematow moze byc nieco irytujace, dlatego taki przycisk naprawde sie przyda - dzieki.

Właśnie miałem pisać, że mam to samo. Niby przeczytałem dany temat a jest on nadal oznaczony jako nie przeczytany. Zaczęło mi się to w zasadzie od niedawna.

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-11-13 23:04:33

Przycisk "oznacz wszystkie jako przeczytane" zrobię.

Co do przenoszenia wybranych postów to trzeba by pomysleć nad tym. Moderator musiałby pilnować aby przenieść posty wg odpowiedniej kolejności bo inaczej cała rozmowa straciła by sens.

Czy na miejscu przeniesionego postu pojawiałby się jakiś automatyczny komunikat czy moderator by to pisał?

Przy przeniesieniu kilku postów wstawiłoby się kilka takich komunikatów.

Musiałbym też pomyśleć nad tym w jaki sposób to zrobić technicznie, czyli jak zrobić wybranie tematu do którego ma być przeniesiony dany post.

A ten ukryty teskt (spoiler) na forum do czego właściwie ma służyć? Schować kawałek posta można tylko po co?

> Właśnie miałem pisać, że mam to samo. Niby przeczytałem dany temat a jest on nadal oznaczony jako nie przeczytany.

A jak klikniesz "odśwież" w przeglądarce, to nadal jest widoczny jako "nieprzeczytany"?

Nowy edytor wstawiłem. Jest faktycznie bardzo fajny i przede wszystkim porządnie zrobiony.

Dostosowałem go do forum, zrobiłem dodatkowy przycisk "Wstaw cytat"

Nie wiem tylko co z emot-ikonkami - te dołączone do edytora mają trochę jasnego tła dookoła. Czy przerabiać je i obcinać im tło czy wstawić te stare ikonki?

Zrobiłem też nową opcję: Post edytowany .... przez ...

a, także cytowanie w prostokącie z obrysowaniem. Cytat można wstawiać za pomocą tagu quote (w kwadratowym nawiasie) lub zwyczejnie w edytorze w/w przyciskiem.

Poprawiłem też pewien błąd w dzieleniu na podstrony.

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

lObuz

Od: 2007-05-10

Ranga: Lightning Smasher

Dodano dnia: 2008-11-14 08:06:39

BrickBazooka napisał:
> > Właśnie miałem pisać, że mam to samo. Niby przeczytałem dany temat a jest on nadal oznaczony jako nie przeczytany.
>
>
> A jak klikniesz "odśwież" w przeglądarce, to nadal jest widoczny jako "nieprzeczytany"?
tak - nadal

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-11-14 08:34:13

Informacja na temat przeczytanych tematów zapisuje się do pliku cookie. Im więcej przeczytanych tematów tym więcej informacji w pliku. Zapewne twój plik cookie osiągnął grafniczną wielkość i już nie można w nim nic zapisać. Takie niestety ograniczenie standardowe mają przeglądarki.

Pomyślę nad tym jak zrobić żeby to dobrze działało - ale będzie to możliwe tylko dla zalogowanych.

Potwierdzenie kasowania wielu postów chyba nie jest potrzebne, bo ciężko mi sobie wyobrazić żeby ktoś zaznaczył kilka postów i kliknął usuń - a wszystko przez pomyłkę.

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe

AL|EN

Od: 2003-01-16

Ranga: Quad Damager

Dodano dnia: 2008-11-14 11:37:52

lobuziak napisał:
> BrickBazooka napisał:
>
>
> > > Właśnie miałem pisać, że mam to samo. Niby przeczytałem dany temat a jest on nadal oznaczony jako nie przeczytany.
> >
> >
> > A jak klikniesz "odśwież" w przeglądarce, to nadal jest widoczny jako "nieprzeczytany"?
>
>
> tak - nadal
Briku a 2 odcienie kolorów ? Właśsnie o takie drobiazg mi chodziło jak pokazywałem na screenie a nie o pół pomysłu.
BrickBazooka napisał:
> A ten ukryty teskt (spoiler) na forum do czego właściwie ma służyć? Schować kawałek posta można tylko po co?
No już ci pisałem, że do wielu rzeczy a najprostrza to chowanie podpowiedzi w dziele filmy.

BrickBazooka napisał:
> Nie wiem tylko co z emot-ikonkami - te dołączone do edytora mają trochę jasnego tła dookoła. Czy przerabiać je i obcinać im tło czy wstawić te stare ikonki?
Stare są biedne i zawsze mi sie niepodobały. O wiele lepsze i doskonale pasujące do forum Q3 są takie:

SmileVery HappyDanceWallWhistleAngelSadSurprisedShockedConfusedCoolLaughtingEvilTwisted EvilRolling EyesWinkExclamationQuestionIdeaArrow

www.MojaMiranda.pl - Polski Portal komunikatora Miranda IM

brachol

Od: 2005-08-12

Ranga: BFG Fragger

Dodano dnia: 2008-11-14 17:39:42

Jezeli chodzi o zastosowanie ukrywania tekstu, to AL|EN podal juz bardzo dobry przyklad - temat z filmami - nie raz ma sie ochote powiedziec cos wiecej o filmie i przy okazji zdradzic fabule - w tej chwili trzeba kombinowac, ostrzegac wielkimi literami, itp - nie jest to praktyczne. To samo tyczy sie wszelakich dyskusji o roznych grach, itp rzeczach. Ukrywnie tekstu pomoc moze tez w tworzeniu roznych FAQ - np ostatnie z Quake Live - oczywiscie nie ma tam duzo punktow, jak i tresci (to tylko taki przyklad), ale czytelnik moze odkryc sobie interesujace go punkty - nie musi latac wzrokiem po tym, co go nie interesuje.

> Co do przenoszenia wybranych postów to trzeba by pomysleć nad tym. Moderator musiałby pilnować aby przenieść posty wg odpowiedniej kolejności bo inaczej cała rozmowa straciła by sens.

Nad tym by chyba "czuwal" caly mechanizm przenoszenia postow. Zakladajac, ze posty zostaly by przeniesione do istniejacego juz tematu, to o kolejnosci IMHO powinna wtedy decydowac data dodania posta.

> Czy na miejscu przeniesionego postu pojawiałby się jakiś automatyczny komunikat czy moderator by to pisał?
>
>
> Przy przeniesieniu kilku postów wstawiłoby się kilka takich komunikatów.
>
>
>
>
> Musiałbym też pomyśleć nad tym w jaki sposób to zrobić technicznie, czyli jak zrobić wybranie tematu do którego ma być przeniesiony dany post.

Ja to widze w ten sposob:
1. moderator zaznacza w jakims temacie kilka postow;
2. na panelu moderatora klik na przycisk "przenies zaznaczone" (umiescic go gdzies zdala od "usun zaznaczone" ;));
3. otwiera sie strona, na ktorej ma do wyboru:
a) przeniesienie zaznaczonych postow do istniejacego juz tematu - klik na dany temat, zatwierdzenie = przenosi posty
b) przeniesienie zaznaczonych postow do nowego tematu - klik na "nowy temat", podanie nazwy tematu, zatwierdzenie = przenosi posty

IMHO w miejscu przeniesionych postow nie powinno byc zadnych automatycznych komunikatow - poinformowaniem o przeniesieniu postow powinien zajac sie juz moderator.

Odnosnie jeszcze punktu 3b - IMHO pierwszym postem w takim temacie powinien byc najstarszy zaznaczony post, ktory zostal przeniesiony - tym samym autor tego postu powinien wtedy widniec jako autor tematu. Czyli wygladalo by to nieco inaczej od normalnego zakladania tematow.
Ewentualnie mozna by to olac i uproscic - moderator tworzacy nowy temat na wydzielone posty zostal by wtedy tez autorem tematu, a jego post (pierwszy w temacie) bylby np jakims komunikatem o przeniesieniu postow.

Co Ty na to, Brick?

//edit:
W podstawowym edytorze do pisania postow jest do wyboru kolor zielony, jest niebieski, nawet zolty jest, tylko brakuje jeszcze podstawowego czerwonego :) Da rade dodac?

BrickBazooka

Od: 2002-04-21

Ranga: Newbie

Dodano dnia: 2008-11-14 18:45:25
  1. Ok, czyli ukrywanie części posta moge zrobić ale to nie teraz bo dwa dni wycięte już mam z pracy na te wszystkie zmiany.

  2. Dodałem kolor czerwony do tego uproszczonego edytora. W tym nowym edytorze TinyMCE można wybierać praktycznie dowolne kolory.

  3. Zrobiłem nowy mechanizm do zapisywania przeczytanych tematów. Cały dzień zeszło.

U góry po lewej są dwie ikonki "Oznacz wszystkie jako przeczytane" i "Oznacz wszystkie jako nieprzeczytane"

Działa to także dla osób niezalogowanych, z tym że dla zalogowanych pamięta przeczytane tematy tylko 2 tygodnie (jest zapisywane w cookie)

  1. Z tym przenoszeniem postów można tak zrobić jak piszesz ale to dużo roboty, ze 2 dni + debugowanie.

> Briku a 2 odcienie kolorów ? Właśnie o takie drobiazg mi chodziło jak pokazywałem na screenie a nie o pół pomysłu.

Czy możesz jeszcze raz podać ten screen i napisać o co chodzi? Bo się już pogubiłem.
Resztę rzeczy zrobię ale na razie muszę zrobić małą przerwę na moją "standardową" pracę

Wszystko trzeba robić najprościej jak się da, ale nie prościej - A. Einstein
strony internetowe